Kant en klaar haag Prunus lusitanica Angustifolia

Portugese Laurier kant en klaar haag

v.a.: € 215,00

Formaat
Hoogte 150cm, Breedte 100cm
€ 215,00
Hoogte 200cm, Breedte 100cm
€ 239,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Prunus lusitanica Angustfolia is een laurier die zeer dicht wordt. Deze Portugese laurier is groenblijvend en winterhard. Standplaats kan overal zijn, maar in het zonlicht wordt de Prunus lusitanica Angustfolia het mooist. De kant-en-klaar haag zorgt ervoor dat u gelijk een compacte, dichte haag heeft in uw tuin.

Elke bak is 106 cm lang en 40 cm breed.

Onze voordelen:

De kant-en-klaar haag Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, beter bekend als Portugese Laurier, is een stijlvolle, groenblijvende haag. De ‘Angustifolia’ groeit kleiner en compacter dan de gewone Prunus lusitanica en krijgt ook kleinere, donkergroene bladeren. Deze blaadjes hebben een luxe uitstraling en sieren je tuin het hele jaar. In juni geniet je van witte bloemetjes, die in trek zijn bij vlinders en bijen. Vervolgens, in augustus, maken de bloemtrossen plaats voor rode bessen die langzaam zwart kleuren, waar vogels dol op zijn. Met de Portugese Laurier ben je dus verzekerd van een levendige tuin! Wanneer je kiest voor een kant-en-klaar haag Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, geniet je direct van een compacte, volledig blikdichte laurierhaag en 100% privacy. Naast dat de haagplant wintergroen is, is de Portugese Laurier winterhard en gemakkelijk te verzorgen. Terecht een populaire haag dus!

De kant-en-klaar haag wordt geleverd in een bak van 106 cm lang en 40 cm breed en is 200 cm hoog. Koop je meerdere kant-en-klaar hagen om een grote heg te maken? Je krijgt bij ons standaard bevestigingsclips meegeleverd om onderlinge schermen te verbinden. 

Lees meer

Kant- en klaar haag Portugese Laurier verzorgen

Jonge Portugese Laurier planten vergen wat meer aandacht in het begin, maar met een kant-en-klaar haag heb je hier geen last van. De haag is namelijk al volwassen en weerbaar. Je kunt de groenblijvende haag door middel van bemesting een extra boost geven. Verder is de kant-en-klaar haag Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ ziektebestendig en winterhard. Alleen in zeer strenge winters kan de Portugese Laurier eventuele vorstschade oplopen, maar in het voorjaar herstelt de haag dan weer.

Kant en klaar haag Prunus lusitanica 'Angustifolia' snoeien

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ groeit relatief langzaam, zo’n 15 tot 30 cm per jaar, en hoef je daarom niet zo vaak te snoeien. Vaak is eens per jaar snoeien, het liefst in de zomer, snoeien. Hierbij hoef je alleen de uitstekende takjes terug te knippen. Doordat de Portugese Laurier een hoge bladdichtheid en zichtdichtheid heeft, is het zonde om hem erg grondig te snoeien.

Lees meer

Kant-en-klare haag Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ water geven

Heb je de groene haag geplant? Geef in de beginperiode regelmatig water, zodat de kant-en-klaar haag goed kan wortelen. Hierna hoef je alleen nog water te geven bij aanhoudende warmte en/of droogte. De Portugese Laurier heeft niet zo’n vochtige bodem nodig en houdt niet van natte voeten. Zorg er daarom voor dat de grond goed doorlatend is.

Lees meer

Kant-en-klaar haag Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ planten

Een kant-en-klaar haag is erg gemakkelijk te plaatsen. Bovendien geniet je direct van een dichte, beschutte en mooie groene haag! De kant-en-klaar haag Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ staat graag in de zon of halfschaduw. In vrijwel elke grondsoort gedijt de tuinplant, zolang de grond goed doorlatend is. Meng daarom speciale aanplantgrond door de tuingrond. Dit maakt de bodem luchtig en zit boordevol voedingsstoffen voor een goede start. Na het aanplanten geef je de haag water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kant en klaar haag Prunus lusitanica Angustifolia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat heb ik nodig om deze haag te planten?

Voor het aanplanten van een kant en klaarhaag heeft u de volgende producten nodig:

Is de kant en klaar haag hedera in diverse maten te koop cq hoogte en breedte ?

Er zijn 2 verschillende breedte maten leverbaar van kant en klaarhagen. De hagen van leverancier Quickhedge zijn 100cm breed. De overige hagen zijn 120cm breed.

De verschillende hoogten staan aangegeven bij het product. De meeste hagen zijn standaard 180cm hoog, maar sommige zijn zowel lager, als hoger leverbaar.

 

Hoe en wanneer Prunus lusitanica snoeien?

Om je haag zo mooi mogelijk te houden, kun je het beste handmatig snoeien. Knip de lange scheuten af op jouw gewenste lengte. Door de Portugese Laurier te snoeien blijft je haag mooi smal én zal deze voller groeien. Snoei je Portugese Laurier haag de eerste keer in maart of april, en geef hem een tweede snoeibeurt in augustus of september. Zo blijft je haag mooi in model.

Wil je liever met een elektrische heggenschaar snoeien? Dit is geen probleem, maar je haag komt er dan minder mooi uit te zien. Met een elektrische schaar knip je namelijk niet alleen de scheuten, maar zul je ook veel bladeren beschadigen. Deze bladeren krijgen dan een lelijke bruine rand, wat zorgt voor een minder mooi geheel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!