Portugese Laurier
Wintergroene haagplant met een schitterende bloei én luxueuze uitstraling.

De Portugese Laurier is zeer geschikt als haagplant, maar ook als boom. Hij is winterhard en groenblijvend. Door zijn donkergroene blad geeft de Prunus lusitanica Angustifolia een stijlvol tintje aan je tuin. In de lente kun je genieten van prachtige witte bloemetjes, die een heerlijke geur verspreiden. Deze smalle laurier is, met een groeihoogte van maximaal 3 meter, zeer geschikt voor het creëren van een compacte, natuurlijke erfafscheiding.

Portugese Laurier

Van hoog naar laag sorteren

Portugese Laurier

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Veelgestelde vragen
Wanneer moet ik mijn Portugese Laurier planten?
De juiste omstandigheden zijn bij het planten van de Portugese Laurier cruciaal. Daarom kun je de Portugese Laurier het beste in maart-april of september-oktober planten. Hierdoor vermijd je extreme weersomstandigheden zoals vorst of hitte in de groeiperiode van de plant.

Portugese Laurier kopen

De Prunus Lusitanica Angustifolia, beter bekend als Portugese Laurier, is een schitterende, altijd groene plant. De Portugese Laurierhagen komen in de Nederlandse tuin veel voor, met een goed reden! Deze Laurier heeft kleine donkergroene bladeren met roze bladstelen, die zorgen voor een luxueuze uitstraling en hoge kwaliteit. De dichtheid van de bladeren maakt de Portugese Laurier tot een uitstekende haagplant. Een Portugese Laurier in bloei heeft prachtige witte bloemetjes. Deze aromatische bloemen maken in het najaar plaats voor rode bessen, die zwart kleuren in de winter. De Portugese Laurier heeft verschillende voordelen. Zo is deze smal en hoog, wat zorgt voor goed beschutte plek in kleine tuinen of grote tuinen én de heg neemt weinig ruimte in beslag. Let wel op dat de haag beschut is tegen harde wind. Daarnaast is deze haagplant het hele jaar door groen, winterhard en vergt het weinig onderhoud. De opgaande kastanjebruine stengels i.c.m. de roze bladstelen en glanzende donkergroene bladeren van de groenblijvende haag zorgen voor een prachtig contrast. De jonge stengels hebben een lichtere kleur, wat nog meer variatie in het aanzicht biedt. De in het voorjaar bloeiende witte bloemen hebben een hele sterke geur. Hiermee is een Prunus Lusitanica Angustifolia haag dan ook erg populair bij bijen, vlinders en insecten. Zodra de bloemen uitgebloeid zijn, groeien er rode bessen. Deze zijn juist geliefd door vogels. In de winter bieden de dichte bladeren van de groenblijvende haag bescherming aan andere kleine dieren. De bloeiende hagen zijn dus niet alleen prachtig maar zijn dus ook erg populair onder mens én dier. De Laurier haag staat het liefst in de zon/ halfschaduw. Je hebt met deze Portugese laurierhagen dus gedurende het hele jaar méér leven in je tuin.

Bij BomenEnzo hebben wij verschillende soorten Portugese laurieren waar je uit kunt kiezen. Zo hebben wij de Portugese Laurier Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurierhaag), Bol Laurier Angustifolia en de Kant-en-klaar haag Prunus lusitanica Angustifolia. Koop alle bomen en planten online via onze webshop.

Ben je benieuwd naar onze andere wintergroene hagen? Bekijk ons complete aanbod aan groenblijvende haagplanten

 

 

Portugese Laurier kopen bij Bomenenzo.nl

De Laurier Prunus lusitanica Angustifolia hebben we beschikbaar in een aantal groeivormen. Hierbij kun je denken aan losse haag planten, een Portugese laurierboom óf als kant-en-klare haag. Ben je benieuwd naar deze verschillende soorten? Hieronder volgt een korte opsomming.

Portugese Laurier haag: Ben je op zoek naar prachtige groenblijvende haagplanten met een luxueuze uitstraling? Zoek dan niet verder. De Portugese laurier Prunus lusitanica Angustifolia heeft decoratieve donkergroene bladeren en groeit mooi dicht. Het fijne van deze Laurier soort als haagplant, is dat hij onderhoudsvriendelijk is. Door zijn trage groei is hij ook geschikt voor lage hagen. Je hoeft hem maar 1 à 2 x per jaar in model te snoeien. Om een mooie volle haag te creëren raden we je aan om genoeg planten per strekkende meter aan te planten. De hoeveelheid planten die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de haag planten. Kies je voor planten kleiner dan 100cm? Houd dan 4 planten per meter aan. Kies je voor formaten boven de 100cm? Houd dan 3 planten per strekkende meter aan. Wij leveren de Prunus lusitanica planten in pot óf als planten met kluit. In principe zit hier geen verschil in, beide varianten kunnen het jaarrond worden aangeplant (behalve bij vorst).
Portugese laurier kant-en-klaar: Wil je direct na aanplant al kunnen genieten van volgroeide wintergroene hagen? Neem dan eens een kijkje bij onze Portugese laurier kant-en-klaar hagen. Deze haagelementen zijn - zoals de naam al verraadt- al volledig mooi dichtgegroeid. Je geniet dus direct van je privacy.
Portugese laurier bol op stam: deze groenblijvende bomen zijn geknipt in een bolvorm en hebben een stamhoogte van 90 cm en een totale hoogte tussen de 120 en 140 cm.Portugese Laurier verzorgen

Een Portugese Laurier heeft weinig verzorging nodig. Toch zijn er een paar punten die je kunt toepassen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze haagplant: 

Water geven: het is vooral belangrijk om jonge, net geplante Laurier planten te voorzien van water. De Portugese Laurier groeit namelijk snel. De jonge planten hebben niet veel water nodig, maar wel wat extra water in de herfst. Dit is aan te raden i.v.m. het bevriezen van de volle grond in de winter. Wanneer de Portugese Laurier al ouder is, heeft hij alleen water nodig in droge perioden. Als er een tijd geen regen is gevallen, adviseren wij om wekelijks de planten te voorzien van water.

TIP: door de volle grond te bedekken met een laag ‘mulch’ (= grof gehakt plantaardig materiaal), kun je uitdroging van de grond voorkomen en bescherm je ook de blote wortels. Kies bijvoorbeeld voor houtsnippers, cacaodoppen, schors of geknipte bladeren.

Bemesten: de Portugese Laurier bemesten hoeft slechts één keer per jaar. Strooi een handvol mestkorrels onder elke struik. Door de Prunus Lusitanica te bemesten stimuleert u haar groei en bloei.

Ziektes: het kan voorkomen dat de Portugese Laurier een ziekte krijgt. De Prunus Lusitanica Angustifolia is met name gevoelig voor schimmelziektes. Je kunt een mogelijke ziekte herkennen aan afwijkingen qua (blad)vorm en kleur in de plant, of als de plant niet goed groeit. Alle door ons geleverde Portugese Laurier planten zijn ziektevrij op het moment dat ze onze kwekerij verlaten. Mocht je plant na verloop van tijd signalen van ziekte vertonen, dan helpen wij je graag met een passend advies.

Giftig: De bladeren en bessen van de Portugese Laurier zijn alleen giftig wanneer deze geconsumeerd worden.Portugese Laurier snoeien

Zoals eerder vermeld, vergt de Prunus Lusitanica weinig onderhoud. Snoei de struiken 1 of 2 keer per jaar. Wij adviseren om in het voor- en najaar te snoeien, omdat de plant zo het best in vorm blijft. De groeisnelheid van de Portugese Laurier haag ligt laag, op ongeveer 15 - 30 cm per jaar. Het is de traagst groeiende Lauriersoort. Hierdoor kun je deze haagplant beter en strakker in vorm houden. Een regelmatige snoeibeurt zorgt voor een mooiere vorm en voorkomt het ontwikkelen van te dikke takken. Voor de gezondheid van de Portugese Laurier kun je het beste dode- of zieke takken wegsnoeien.Portugese Laurier planten

De Portugese Laurier groeit goed in de zon, maar ook zeker in de schaduw. Met deze struik kun je zelfs de donkerste plekken van de tuin omtoveren tot een plek vol groen en vlinders en insecten. Zorg wel voor een vrij beschutte plek tegen harde wind. Plant de Prunus Lusitanica het liefst in een vocht doorlatende, voedselrijke grond. Een lichte klei bodem is ook mogelijk, als de structuur maar niet te dicht is.

Gebruik voor het (aan)planten van je Portugese Laurier nieuwe aanplant grond of Vivimus universeel. Soms leveren we de planten in pot, en soms als planten met kluit. Dit maakt voor de aanplant geen verschil, je kunt ze allebei op elk moment in het jaar planten. Als je deze Laurier in de zomermaanden plant, geef dan wel extra water in de herfst en winter. Zo voorkom je dat de planten in de winter in te droge grond staan. De Prunus Lusitanica die je tussen november en februari plant hebben geen extra water nodig. Deze planten kunnen goed wortelen voordat de droge periode aanbreekt. De hoeveelheid planten die je nodig hebt, hang af van de grootte. Voor Prunus Lusitanica onder de een meter, raden wij 4 planten per strekkende meter aan. Bij Portugese Laurieren hoger dan één meter, kun je het beste 3 planten per meter aanhouden. 

TIP: het is ook mogelijk om de Portugese Laurier in een pot te plaatsen. Zo is het een stralende, altijdgroene blikvanger in kleine tuinen, grote tuinen of op balkons.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00