Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Portugese Laurier
vragen? 0344 22 81 00

Portugese Laurier kopen, rechtstreeks uit eigen kwekerij!

De Prunus Lusitanica, beter bekend als Portugese Laurier, is een winterharde en groenblijvende haagplant. Deze smalle laurier is, met een groeihoogte van maximaal 3 meter, uitermate geschikt voor het creëren van een natuurlijke erfafscheiding. In de bloeitijd (de lente) kunt u genieten van prachtige witte bloemetjes, die een heerlijke geur verspreiden.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Portugese Laurier kopen:

De Prunus Lusitanica Angustifolia, bij ons bekend als ‘Portugese Laurier’, is een schitterende, altijdgroene plant. Deze Laurier heeft kleine donkergroene bladeren met roze bladstelen, die zorgen voor een luxueuze uitstraling en hoge kwaliteit. De dichtheid van de bladeren maakt de Portugese Laurier tot een uitstekende haagplant. Een Portugese Laurier in bloei heeft prachtige witte bloemetjes. Deze aromatische bloemen maken in het najaar plaats voor rode bessen, die zwart kleuren in de winter. De Portugese Laurier heeft verschillende voordelen. Zo is deze smal en hoog, wat zorgt voor goed beschutte kleine tuinen of grote tuinen én de heg neemt weinig ruimte in beslag. Let wel op dat de haag beschut is tegen harde wind. Daarnaast is deze haagplant het hele jaar door groen, winterhard en vergt het weinig onderhoud. De opgaande kastanjebruine stengels i.c.m. de roze bladstelen en glanzende donkergroene bladeren zorgen voor een prachtig contrast. De jonge stengels hebben een lichtere kleur, wat nog meer variatie in het aanzicht biedt. De in het voorjaar bloeiende witte bloemen hebben een hele sterke geur. Hiermee is een Prunus Lusitanica Angustifolia haag dan ook erg populair bij bijen, vlinders en insecten. Zodra de bloemen uitgebloeid zijn, groeien er rode bessen. Deze zijn juist geliefd door vogels. En in de winter bieden de dichte bladeren bescherming aan andere kleine dieren. U heeft met deze haagplant dus gedurende het hele jaar méér leven in uw tuin.

Portugese Laurier kopen bij Bomenenzo.nl:

De Portugese Laurier kopen doet u eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Naast de Prunus Lusitanica Angustifolia vindt u in ons assortiment ook andere bomen en vaste planten, zoals de bijzondere boom Japanse Hulst, Taxus Baccata, Laurier Novita, bladverliezende hagen, Laurier Rotundifolia, exotische planten, meerstammige bomen, Taxus Media Hiksii, kleine haagelementen, potgekweekte haagelementen, de Buxus vervanger, Laurier Genolia, Laurier Etna, groenblijvende haagplanten, de kantenklare haag en Japanse Esdoorns. Mocht u vragen hebben over deze haagplant of andere bomen en planten, neem dan gerust contact met ons op! U geniet van gratis verzending bij besteding vanaf 300 euro en alle bomen en planten die u bij ons koopt zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit.

Portugese Laurier verzorgen:

Een Portugese Laurier heeft weinig verzorging nodig. Toch zijn er een paar punten die u kunt toepassen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze haagplant: 
Water geven: het is vooral belangrijk om jonge, net geplante Laurier planten te voorzien van water. De jonge planten hebben niet veel water nodig, maar wel wat extra water in de herfst. Dit is aan te raden i.v.m. het bevriezen van de volle grond in de winter. Wanneer de Portugese Laurier al ouder is, heeft hij alleen water nodig in droge perioden. Als er een tijd geen regen is gevallen, adviseren wij om wekelijks de planten te voorzien van water.

TIP: door de volle grond te bedekken met een laag ‘mulch’ (= grof gehakt plantaardig materiaal), kunt u uitdroging van de grond voorkomen en beschermt u ook de blote wortels. Kies bijvoorbeeld voor houtsnippers, cacaodoppen, schors of geknipte bladeren.

Bemesten: de Portugese Laurier bemesten hoeft slechts één keer per jaar. Strooi een handvol mestkorrels onder elke struik. Door uw Prunus Lusitanica te bemesten stimuleert u haar groei en bloei.

Ziektes: het kan voorkomen dat uw Portugese Laurier een ziekte krijgt. De Prunus Lusitanica Angustifolia is met name gevoelig voor schimmelziektes. U kunt een mogelijke ziekte herkennen aan afwijkingen qua (blad)vorm en kleur in de plant, of als de plant niet goed groeit. Alle door ons geleverde Portugese Laurier planten zijn ziektevrij op het moment dat ze onze kwekerij verlaten. Mocht uw plant na verloop van tijd signalen van ziekte vertonen, dan helpen wij u graag met een passend advies.

Giftig: De bladeren en bessen van de Portugese Laurier zijn alleen giftig wanneer deze geconsumeerd worden.

Portugese Laurier snoeien:

Zoals eerder vermeld, vergt de Prunus Lusitanica weinig onderhoudSnoei de struiken 1 of 2 keer per jaar. Wij adviseren om in het voor- en najaar te snoeien, omdat de plant zo het best in vorm blijft. De groeisnelheid van de Portugese Laurier ligt laag, op ongeveer 15 - 30 cm per jaar. Het is de traagst groeiende Lauriersoort. Hierdoor kunt u deze haagplant beter en strakker in vorm houden. Een regelmatige snoeibeurt zorgt voor een mooiere vorm en voorkomt het ontwikkelen van te dikke takken.

TIP: voor de gezondheid van uw Portugese Laurier kunt u het beste dode- of zieke takken wegsnoeien.

Portugese Laurier stekken: Het is zeker mogelijk om de Prunus Lusitanica Angustifolia te stekken. Het beste is om deze struik in september of oktober te stekken. De lengte van de stekken kunt u op ongeveer 15 cm houden. Haal hierbij de onderste bladeren van de takken af en stop de takken voor de helft in de volle grond. Het volgende voorjaar zullen ze dan geworteld moeten zijn.

Portugese Laurier planten:

De Portugese Laurier groeit goed in de zon, maar ook zeker in de schaduw. Met deze struik kunt u zelfs de donkerste plekken van uw tuin omtoveren tot een plek vol groen en vlinders en insecten. Zorg wel voor een vrij beschutte plek tegen harde wind. Plant de Prunus Lusitanica het liefst in een vocht doorlatendevoedselrijke grond. Een lichte klei bodem is ook mogelijk, als de structuur maar niet te dicht is.

TIP: Gebruik voor het (aan)planten van uw Portugese Laurier nieuwe potgrond of aanpoot grond. U kunt de Portugese Laurier op elk moment in het jaar planten. Als u deze Laurier in de zomermaanden plant, geef dan wel extra water in de herfst en winter. Zo voorkomt u dat de planten in de winter in te droge grond staan. De Prunus Lusitanica die u tussen november en februari plant hebben geen extra water nodig. Deze planten kunnen zich nestelen voordat de droge periode aanbreekt. Voor Prunus Lusitanica onder de een meter, raden wij 4 struiken per strekkende meter aan. Bij Portugese Laurier planten hoger dan één meter, kunt u het beste 3 struiken per strekkende meter aanhouden. 

TIP: het is ook mogelijk om de Portugese Laurier in een pot te plaatsen. Zo is het een stralende, altijdgroene blikvanger in kleine tuinen, grote tuinen of op balkons.

De Portugese Laurier kopen doet u eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Naast de Prunus Lusitanica Angustifolia vindt u in ons assortiment ook andere bomen en vaste planten, zoals de bijzondere boom Japanse Hulst, Taxus Baccata, Laurier Novita, bladverliezende hagen, Laurier Rotundifolia, exotische planten, meerstammige bomen, Taxus Media Hiksii, kleine haagelementen, bloeiende hagen, potgekweekte haagelementen, de Buxus vervanger, Laurier Genolia, Laurier Etna, groenblijvende haagplanten, kant en klaar hagen en Japanse Esdoorns. U geniet van gratis verzending.