Portugese Laurier bol op stam

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

v.a.: € 59,50

Formaat
Halfstam , Stamhoogte 100cm, Totaalhoogte 130-150cm
€ 59,50
Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 230-250cm
€ 99,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Laurier Lusitanica is een redelijk winterharde Laurier en behoud het hele jaar zijn blad. Het blad is lang en smal en heeft een mooie donkergroene kleur. In bolvorm op een hoge stam is deze boom ook zeer geschikt voor de kleinere tuin. De Lusitanica kan tot wel 4 meter hoog worden.

Onze voordelen:

De Bol Laurier Angustifolia (Prunus Lusitanica)word ook wel de Portugese Bol Laurier genoemd. Deze Portugese laurier is het gehele jaar door groenblijvend en redelijk winterhard. Wanneer het een langere periode streng vriest is het verstandig om de Bol Laurier enigszins te beschermen tegen de vorst. U kunt dit doen door een zak over de bol heen te binden. De Bol Laurier Angustifolia groeit met donker groen blad en zal in juni witte geurende bloemen krijgen. Na de bloemen zullen er  rode besjes aan de boom groeien. Deze besjes zullen uiteindelijk zwart verkleuren. De besjes zijn niet eetbaar.

Lees meer
De Bol Laurier Angustifolia is een langzame groeier en vraagt weinig verzorging. U kunt de Portugese bol laurier het best aan het einde van de zomer snoeien. Voor een mooie compacte vorm kunt u hem nogmaals snoeien aan het begin van het voorjaar.
Lees meer
De Bol Laurier Angustifolia heeft na de aanplant regelmatig water nodig. Voorzie hem het eerste groeijaar regelmatig van water. Daarna hoeft u hem alleen nog water te geven bij droge perioden.
Lees meer
De Portugese Bol Laurier groeit goed in zowel zon als schaduw. Bovendien groeit hij ook goed in alle grondsoorten.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Portugese Bol op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Angustifolia om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese Laurier bol op stam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Zijn deze laurierbladeren bruikbaar in de kerrie e.d.?

De bladeren van de Portugese Laurier zijn niet eetbaar. Voor eetbare laurier heeft u het soort Prunus nobilis nodig.

Hoe en wanneer Prunus lusitanica snoeien?

Om je haag zo mooi mogelijk te houden, kun je het beste handmatig snoeien. Knip de lange scheuten af op jouw gewenste lengte. Door de Portugese Laurier te snoeien blijft je haag mooi smal én zal deze voller groeien. Snoei je Portugese Laurier haag de eerste keer in maart of april, en geef hem een tweede snoeibeurt in augustus of september. Zo blijft je haag mooi in model.

Wil je liever met een elektrische heggenschaar snoeien? Dit is geen probleem, maar je haag komt er dan minder mooi uit te zien. Met een elektrische schaar knip je namelijk niet alleen de scheuten, maar zul je ook veel bladeren beschadigen. Deze bladeren krijgen dan een lelijke bruine rand, wat zorgt voor een minder mooi geheel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!