Portugese Leilaurier Halfstam

Leilaurier Angustifolia Halfstam

v.a.: € 210,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 110cm, Totaalhoogte Leivorm op rek
€ 210,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Portugese Leilaurier is een prachtige winterharde én wintergroene leiboom. Geniet het jaarrond van zijn kenmerkende donkergroene bladeren, en een schitterende bloei in mei en juni. De beeldschone witte bloempluimen verspreiden een heerlijke geur en trekken veel bijen en vlinders aan!

Onze voordelen:

Portugese Leilaurier halfstam kopen

Deze Prunus lusitanica Angustifolia, bekend als Portugese Laurier, is een prachtige halfstam leiboom. Deze populaire leiboom is winterhard én wintergroen! Je kunt dus het jaarrond genieten van zijn kenmerkende donkergroene bladeren met een grijsgroene onderkant. Deze bladeren hebben een mooie glans en zijn een stuk kleiner dan het blad van een gewone laurier. Naast zijn beeldschone bladeren, kun je ook genieten van een fantastische bloei in mei en juni. Aan de takken van deze leilaurier verschijnen dan prachtige witte bloempluimen, die ook nog eens heerlijk geuren. Om het model van deze Leilaurier mooi strak te houden, kun je het beste twee keer per jaar snoeien. 

Ben je op zoek naar een stijlvolle groenblijvende leiboom, die je tuin beschermt tegen inkijk? De Portugese Leilaurier halfstam online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen Leilaurier uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van deze Prunus is vrij makkelijk. Zolang je leiboom genoeg water en voeding tot zijn beschikking heeft, kan hij goed groeien en bloeien. Geef je boom direct na aanplant al water. Vooral het eerste jaar na aanplant moet je regelmatig water geven, zodat je boom goed kan wortelen. Ook raden we aan om je Portugese Laurier ieder jaar te voorzien van organische mest. Door je Leilaurier te bemesten geef je de groei, bloei en weerstand van je boom een boost. Bemest je leiboom in het voorjaar, dan kan hij vol energie het groeiseizoen in!

Om je Leilaurier gezond én mooi in model te houden, is het belangrijk om te snoeien. Snoei deze bijzondere leiboom het liefst twee keer per jaar, dan blijft je leivorm mooi strak. Snoei de eerste keer na de bloei, in juli. Het zou namelijk zonde zijn als u de mooie geurende bloempluimen anders misloopt! De tweede keer snoeien kan het beste in september. Snoei de takken mooi terug tot je een egaal scherm overhoudt.

Lees meer

Geef je Portugese Laurier direct na aanplant al een flinke scheut water. Blijf je leiboom, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig van water voorzien. Geef iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. In het voorjaar en de zomer groeit je leiboom het meest én is het vaak warm en droog, geef in die seizoenen dan gerust vaker water. Probeer de grond licht-vochtig te houden. Na het eerste groeijaar hoef je alleen nog te bewateren bij warmte en droogte.

Lees meer

 

Het kiezen van een geschikte standplaats is bij deze leiboom vrij eenvoudig. Een Portugese Leilaurier halfstam staat het liefst op een plek in de volle zon of halfschaduw. Deze topper groeit in vrijwel alle grondsoorten, maar heeft wel een voorkeur voor klei, zand of leemgrond. Het is belangrijk dat je tuingrond aan de ene kant voedzaam is, maar tegelijkertijd ook wel makkelijk overtollig vocht kan afvoeren. De Portugese Leilaurier kan namelijk slecht tegen een te natte bodem. Om te zorgen dat jouw halfstam Leilaurier de best mogelijke start krijgt, raden wij je aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond is een echte bodemverbeteraar die je tuingrond voedzamer én luchtiger maakt, waardoor water goed afgevoerd kan worden.

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese Leilaurier Halfstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoe en wanneer Prunus lusitanica snoeien?

Om je haag zo mooi mogelijk te houden, kun je het beste handmatig snoeien. Knip de lange scheuten af op jouw gewenste lengte. Door de Portugese Laurier te snoeien blijft je haag mooi smal én zal deze voller groeien. Snoei je Portugese Laurier haag de eerste keer in maart of april, en geef hem een tweede snoeibeurt in augustus of september. Zo blijft je haag mooi in model.

Wil je liever met een elektrische heggenschaar snoeien? Dit is geen probleem, maar je haag komt er dan minder mooi uit te zien. Met een elektrische schaar knip je namelijk niet alleen de scheuten, maar zul je ook veel bladeren beschadigen. Deze bladeren krijgen dan een lelijke bruine rand, wat zorgt voor een minder mooi geheel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!