Portugese Leilaurier

Lei Prunus lusitanica 'Angustifolia'

v.a.: € 135,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150cm, Totaalhoogte 270cm, Leirek 120x120cm
Speciale prijs € 135,00 Normale prijs € 187,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300cm, Leirek 120x120cm
Speciale prijs € 135,00 Normale prijs € 199,95
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300cm, Leirek 120x120cm
Speciale prijs € 175,00 Normale prijs € 225,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Geniet het hele jaar door van een prachtige groene leiboom met deze Portugese Leilaurier. Deze populaire boom groeit vol met kleine glanzende donkergroene bladeren, die zorgen voor minder inkijk.

Onze voordelen:

De Portugese Laurier (Prunus lusitanica 'Angustifolia') in leivorm is dé ideale hoogstamboom om een mooie, natuurlijke afscheiding te creëren in zowel grote als kleine tuinen. De compacte leiboom is winterhard en wintergroen! Het hele jaar zorgt het groene scherm van de Prunus lusitanica 'Angustifolia' voor een groen accent in de tuin en bovendien biedt de leiboom jaarrond privacy. Veelal worden de bomen in een rij aangeplant langs een terreingrens om te beschermen tegen inkijk. Zo kun je ongestoord genieten in je tuin! Zijn sierwaarde ontleent de Portugese Leilaurier onder andere aan de kleine, glanzende, donkergroene bladeren, die een luxueuze uitstraling geven. Verder valt de rode gloed van de twijgen en bladstelen op, wat een uniek gezicht oplevert. Tot slot geniet je in mei en juni van een schitterende bloei: de leiboom vult dan met (crème)witte bloempluimen, die een heerlijke geur verspreiden. Na de bloei volgen onopvallende bessen. 

In vergelijking met de gewone Laurier, heeft de Portugese Laurier kleinere bladeren en groeit de boom minder hard. Hierdoor hoef je de Prunus lusitanica 'Angustifolia' minder vaak te snoeien, maar alsnog snoei je de leiboom minimaal één en het liefst twee keer per jaar om een mooi model te behouden. Met een totale hoogte tussen de drie en vier meter, is de altijd groene en stijlvolle Portugese Leilaurier een fantastische aanwinst voor iedere tuin!

Lees meer

Gelukkig is het verzorgen van de Lei Portugese Laurier vrij gemakkelijk. De Prunus lusitanica 'Angustifolia' groeit minder snel dan de gewone Laurier en heeft daarom minder vaak een snoeibeurt nodig. Om de leiboom gezond en in model te houden, is één snoei per jaar vereist, maar beter nog zijn twee snoeibeurten voor een mooi, strak scherm. De eerste keer snoei je net na de bloei en de tweede keer snoei je het best in september. Snoei de uitlopende takken terug, zodat je een mooi scherm overhoudt. De Portugese Laurier houdt van een vochtige, maar goed doorlatende en voedzame bodem. Geef de leiboom vooral in de eerste periode na de aanplanting en tijdens droge periodes voldoende water. Ook raden we aan om in het voorjaar te bemesten, zodat de Portugese Leilaurier vol energie het nieuwe groei- en bloeiseizoen ingaat!

Lees meer

Heb je de Prunus lusitanica 'Angustifolia' geplant? Direct na de aanplanting, maar ook in het eerste jaar erna, ontvangt de jonge leiboom graag voldoende water om goed te kunnen wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen tijdens droge, warme periodes nog extra water te geven. De Portugese Laurier geeft de voorkeur aan een vochtige, maar goed doorlatende bodem. Te natte voeten vindt deze boom namelijk niet prettig.

Lees meer

Met de Portugese Laurier als leiboom creëer je direct een mooie, natuurlijke afscheiding. Veelal worden de bomen in een rij aangeplant langs een terreingrens om inkijk tegen te gaan. De Prunus lusitanica 'Angustifolia' kun je zowel in de volle zon als halfschaduw aanplanten. De ideale bodem is humus- en voedselrijk, vochtig, maar goed doorlatend. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig maakt en bovendien boordevol voedingsstoffen zit voor een goede start! De beste aanplanttijd voor de leiboom is het voor- of najaar. Graag een ruim gat, laat de kluit hierin zakken en vul aan met aanplantgrond. Een jonge leiboom kun je ondersteunen door middel van boompalen en een boomband. Geef vervolgens water, zodat de Portugese Leilaurier goed kan gaan wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese Leilaurier
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoe en wanneer Prunus lusitanica snoeien?

Om je haag zo mooi mogelijk te houden, kun je het beste handmatig snoeien. Knip de lange scheuten af op jouw gewenste lengte. Door de Portugese Laurier te snoeien blijft je haag mooi smal én zal deze voller groeien. Snoei je Portugese Laurier haag de eerste keer in maart of april, en geef hem een tweede snoeibeurt in augustus of september. Zo blijft je haag mooi in model.

Wil je liever met een elektrische heggenschaar snoeien? Dit is geen probleem, maar je haag komt er dan minder mooi uit te zien. Met een elektrische schaar knip je namelijk niet alleen de scheuten, maar zul je ook veel bladeren beschadigen. Deze bladeren krijgen dan een lelijke bruine rand, wat zorgt voor een minder mooi geheel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!