Laurier Novita

Prunus laurocerasus Novita

v.a.: € 9,95

Formaat
Totaal hoogte 80-100cm
November 2021
€ 9,95
Totaal hoogte 100-120cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 12,95
Totaal hoogte 120-140cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 16,50
Totaal hoogte 140-160cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 24,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Laurier Novita, ook wel Prunus Laurocerasus Novita, is een prachtige lauriersoort. Deze soort kan wel 3,5 meter hoog worden. Dit maakt van de Novita een geschikte soort om als haag, windkering of erfafscheiding te fungeren.

Onze voordelen:

Laurier Novita kopen:

De Laurier Novita heeft prachtige, grote glanzende bladeren die opvallen in uw tuin. De bladvorm is langwerpig en circa 12 tot 15 centimeter groot. De Prunus Laurocerasus Novita is een snelle groeier en kan een hoge top bereiken. Met snoeien kunt u er natuurlijk voor zorgen dat de haagplant niet zo hoog groeit. In mei krijgt deze laurier mooie, witte bloemetjes. Hier komen mooie vlinders en insecten op af. De Laurier Novita is van hoge kwaliteit, erg sterk en daardoor nauwelijks vatbaar voor ziektes. De haagplant is zeer winterhard en kan op iedere bodemsoort groeien. 

Laurier Novita kopen bij Bomenenzo.nl:

De Prunus Laurocerasus Novita kopen doet u eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. De kwekerij vindt u in Lienden, in de Betuwe. Niet alleen vindt u deze laurier bij ons, ook kunt u een andere haagplant kiezen, zoals de Laurier Rotundifolia, Laurier Genolia, de wintergroene haagplant, bladverliezende hagen, Taxus Baccata, de Leylandii conifeer, kleine haagelementen, de Portugese Laurier, Glansmispel Red Robin, de kantenklare haag, Taxus Media Hillii, grote haagelementen en de gemengde haag. Maar ook bomen en vaste planten vindt u in ons assortiment, zoals de Japanse Hulst, Thuja Smaragd, Thuja Brabant, Thuja Martin, Amberboom Worplesdon, Laurier Otto Luyken en Bol Laurier Etna. Bij ons kunt u bomen en planten online kopen voor scherpe prijzen en geniet u van gratis verzending bij besteding vanaf 300 euro.

Laurier Novita verzorgen:

De Laurier Novita heeft niet veel verzorging nodig. Omdat deze laurier soort een snelle groeier is, is het wel goed om regelmatig te snoeien. Ook bemesten is verstandig. Doe dit tweemaal per jaar. Bemesten zorgt voor de mooie groene kleur en glanzende bladeren. Vooral in droge periodes is ruim water geven erg belangrijk. Let er hierbij wel op dat het blad niet nat wordt. De bladeren kunnen dan namelijk verbranden.

Laurier Novita snoeien:

Zoals al benoemd groeit de Laurier Novita erg snel. Vaak snoeien is dus nodig. Snoei het liefst in het voorjaar en nogmaals in augustus of september. Haal in de lenteperiode ook de dode en kapotte takken weg. In de nazomer verwijdert u nieuwe uitlopers. Snoeien in de volle zon is niet slim om te doen, de bladeren kunnen dan verbranden. Snoei dus het liefst als het bewolkt is.

Laurier Novita planten:

De Laurier Novita planten kan in principe jaarrond gedaan worden, behalve als het vriest of in droge periodes. De haagplant kan zowel in de volle zon, halfschaduw en schaduw geplant worden. Belangrijk is om na het planten water te geven, het liefst ruim water. Bij het aanplanten is het goed om aan beide kanten van de laurier een paal te plaatsen met ertussen een gespannen touw. Deze zorgen ervoor dat de haagplant recht geplant wordt en ook recht zal groeien. Kies ervoor om verschillende soorten haagplanten aan te planten in uw tuin en creëer zo een gemengde haag en dichte haag waar veel vlinders en insecten op afkomen. Houd qua plantafstand ongeveer 4 stuks per meter aan.

Bij Bomenenzo.nl vindt u onder andere Laurier Rotundifolia, Laurier Genolia, de Portugese Laurier, Thuja Smaragd, Thuja Brabant, bladverliezende hagen, kleine haagelementen, Thuja Martin, de kantenklare haag, Amberboom Worplesdon, de Japanse Hulst, Taxus Baccata, wintergroene hagen, Glansmispel Red Robin, grote haagelementen, Taxus Media Hillii, Laurier Otto Luyken, Laurier Etna en de Leylandii conifeer. Bij ons koopt u bomen en planten online voor scherpe prijzen en geniet u van gratis verzending bij besteding vanaf 300 euro. Heeft u behoefte aan telefonisch advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurier Novita
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!