Laurier Novita

Prunus laurocerasus Novita

v.a.: € 11,50

Formaat
Totaalhoogte 80-100cm
€ 11,50
Totaalhoogte 100-120cm
€ 13,95
Totaalhoogte 125-150cm
Op aanvraag
€ 17,95
Totaalhoogte 150-175cm
Niet leverbaar
€ 32,50
Totaalhoogte 175-200cm
Niet leverbaar
€ 39,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Laurier Novita, ook wel Prunus Laurocerasus Novita, is een prachtige lauriersoort. Deze soort kan wel 3,5 meter hoog worden. Dit maakt van de Novita een geschikte soort om als haag, windkering of erfafscheiding te fungeren.

Onze voordelen:

De Laurier Novita heeft prachtige, grote glanzende bladeren die opvallen in je tuin. De bladvorm is langwerpig en circa 12 tot 15 centimeter groot. De Prunus laurocerasus Novita is een snelle groeier en kan een hoge top bereiken. Met snoeien kun je er natuurlijk voor zorgen dat deze groenblijvende haagplant niet zo hoog groeit. In mei krijgt deze laurier mooie, witte bloemetjes. Hier komen mooie vlinders en insecten op af. De Laurier Novita is van hoge kwaliteit, erg sterk en daardoor nauwelijks vatbaar voor ziektes. De haagplant is zeer winterhard en kan op iedere bodemsoort groeien. 

TIP: Zoek je een Laurier die mooi smal en compact blijft? Kijk dan eens naar de Portugese Laurier

Lees meer

Zoals al benoemd groeit de Laurier Novita erg snel. Vaak snoeien is dus nodig. Snoei het liefst in het voorjaar en nogmaals in augustus of september. Haal in de lenteperiode ook de dode en kapotte takken weg. In de nazomer verwijder je nieuwe uitlopers. Snoeien in de volle zon is niet slim om te doen, de bladeren kunnen dan verbranden. Snoei dus het liefst als het bewolkt is.

Lees meer

De Laurier Novita heeft niet veel verzorging nodig. Omdat deze laurier soort een snelle groeier is, is het wel goed om regelmatig te snoeien. Ook bemesten is verstandig. Doe dit tweemaal per jaar. Bemesten zorgt voor de mooie groene kleur en glanzende bladeren. Vooral in droge periodes is ruim water geven erg belangrijk. Let er hierbij wel op dat het blad niet nat wordt. De bladeren kunnen dan namelijk verbranden.

Lees meer

De Laurier Novita planten kan in principe jaarrond gedaan worden, behalve als het vriest of in droge periodes. De haagplant kan zowel in de volle zon, halfschaduw en schaduw geplant worden. Belangrijk is om na het planten water te geven, het liefst ruim water. Bij het aanplanten is het goed om aan beide kanten van de laurier een paal te plaatsen met ertussen een gespannen touw. Deze zorgen ervoor dat de haagplant recht geplant wordt en ook recht zal groeien. Kies ervoor om verschillende soorten haagplanten aan te planten in uw tuin en creëer zo een gemengde haag en dichte haag waar veel vlinders en insecten op afkomen. Houd qua plantafstand ongeveer 3-4 stuks (<100-125cm) en 2-2,5 stuks >100-125 per meter aan.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurier Novita
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!