Laurier caucasica

Prunus laurocerasus Caucasica

v.a.: € 9,95

Formaat
Totaal hoogte 80-100cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 9,95
Totaal hoogte 100-120cm
Na 15 oktober
€ 11,00
Totaal hoogte 120-140cm
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 12,50
Totaal hoogte 140-160cm
Na 15 oktober
€ 23,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Laurier Caucasica is een schitterende Lauriersoort die vaak wordt aangeplant als haag of erfafscheiding. Het glanzende donkergroene blad is een enorme blikvanger, het hele jaar door. Deze haagplant is namelijk wintergroen én winterhard. Bestel hem direct in onze webshop!

Onze voordelen:

5 positieve eigenschappen van de Laurier Caucasica

Glanzend donkergroen blad
Witte bloemen in mei
Wintergroen én winterhard
Kan 3,5 meter hoog worden
Ideaal als haag of erfafscheiding (houdt inkijk en wind tegen)

De Laurier Caucasica (Prunus laurocerasus Caucasica) is een groenblijvende haagplant die bekend staat om zijn glanzende groene bladeren. Het is een winterharde soort die zeer ziekte-resistent is. Het blad is behoorlijk groot, zo’n 12 tot 15 centimeter. De haag is dichtbegroeid en is daarom zeer geschikt om inkijk en wind tegen te houden. Deze Laurier groeit relatief snel en kan zo’n 3,5 meter hoog worden. In de maand mei verschijnen er witte opstaande bloemen aan de haag, vooral als u hem een keertje niet snoeit. Hij is eenvoudig te verzorgen.

De Laurier Caucasica kopen doet u voordelig online bij Bomenenzo.nl! Wij bieden u een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Tip: Bekijk ook eens de andere Laurier soorten uit ons assortiment. U vindt gegarandeerd een Laurier die helemaal op uw wensen aansluit.
Lees meer

Laurier Caucasica bemesten

De Laurier Caucasica bemesten doet u in het voorjaar. Als het groeiseizoen voor de deur staat heeft de Laurier namelijk het meeste baat bij bemesting. Bekijk hiervoor het bodemverbeterende middel Vivimus universeel. Dit middel is 100% biologisch en makkelijk in gebruik!

Laurier Caucasica snoeien

De Laurier Caucasica snoeien doet u 2 keer per jaar: in april en in september. Het is namelijk een vrij snel groeiende haagplant. Door te snoeien (in de breedte en de hoogte) houdt u de haag mooi in vorm en kunt u er nóg meer van genieten. Snoei nooit tijdens vorstperiodes: dit kan de haagplant onherstelbaar beschadigen. Dode of lelijke takken mag u altijd weghalen, ongeacht het seizoen. Het is het beste om de Laurier met een snoeischaar te snoeien. Een (elektrische) heggenschaar biedt uitkomst bij grote hagen.
Lees meer

Laurier Caucasica water geven

De Laurier Caucasica mag niet in te natte grond staan. Daarom hoeft u de haagplant alleen water te geven als de grond er droog uitziet. Ook net na de aanplant is water geven erg belangrijk. Als het lange tijd droog is in de zomer mag u niet alleen de bodem water geven, maar ook het blad besproeien. Doe dit alleen als er geen felle zon op de Laurier staat. Het blad kan anders lelijk worden.
Lees meer

Laurier Caucasica planten

Wilt u de Laurier Caucasica gaan planten? Dat is een belangrijk moment. Plant de Laurier bij voorkeur op een standplaats in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Voor het planten van de Laurier is het belangrijk om een ruim aanplantgat te graven dat niet te diep is. Maak de grond in het gat goed los en strooi er een halve zak aanplantgrond door om de bodem vruchtbaarder te maken. Meng deze grond goed door de volle grond. Zet de kluit in het gat en vul het gat dat overblijft op met aanplantgrond. Druk de kluit en de aarde goed aan en geef de Laurier Caucasica voldoende water.

Tip: Wilt u de aanplant overlaten aan onze betrouwbare tuinprofessionals? Maak dan gebruik van de aanplantservice van Bomenenzo.nl! Wij komen graag bij u langs om uw Laurier Caucasica haag te planten.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Laurier caucasica
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!