Chinese Waaierpalm meerstammig 30 liter t/m 285 liter

Trachycarpus Fortunei

v.a.: € 92,50

Formaat
Afmeting 30 ltr., Stamhoogte Meerstammig, Totaalhoogte 100-125cm
Juni 2021
€ 92,50
Afmeting 35 ltr., Stamhoogte Meerstammig, Totaalhoogte 125-150cm
Juni 2021
€ 155,00
Afmeting 45 ltr., Stamhoogte Meerstammig, Totaalhoogte 150-175cm
Juni 2021
€ 168,00
Afmeting 70 ltr., Stamhoogte Meerstammig, Totaalhoogte 175-200cm
Juni 2021
€ 269,00
Afmeting 285 ltr., Stamhoogte Meerstammig, Totaalhoogte 300-350cm
Juni 2021
€ 1.380,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Trachycarpus Fortunei is een winterharde palm die uw tuin, huis of kantoor een tropische sfeer geeft. De meerstammige Chinese waaierpalm kan prima gedijen in het Nederlandse klimaat en is goed bestand tegen ziektes. Met deze schitterende palm geeft u uw woning, kantoor, balkon of tuin een prachtige uitstraling!

Onze voordelen:

Oorspronkelijk komt de Chinese waaierpalm uit Oost Azië waar het zowel droogte als kou goed gewend is. Hierdoor kan deze taaie palm ook erg goed groeien in het Nederlandse klimaat. De meerstammige palm heeft mooie dikke stammen en een volle bladerkroon. Deze sterke waaierpalm is de meest taaie palmboom en ook een snel groeiende palmboom. De Chinese waaierpalm meerstammig groeit ongeveer 20 tot 30 centimeter per jaar. U kunt de palm na de winter snoeien en in het voorjaar zullen er uit de kroon weer nieuwe bladeren komen.

Lees meer
U kunt de meerstammige Chinese waaierpalm eenvoudig snoeien. De meerstammige palmboom groeit vanuit het midden van de palm, hier ontstaan dan ook die nieuwe bladeren. De oude bladeren kunnen slap gaan hangen, knip dan de bladeren op enkele centimeters van de stam af. U kunt twee maal per jaar de palm bemesten met mestkorrels. De eerste keer kunt u in april mest geven en de 2e in juli. Geef niet te veel mest.
Lees meer
De meerstammige palm kunt u zowel in een pot als in de gewone tuin aarde planten. Hierdoor heeft u twee verschillende verzorgings-methodes nodig. Bij een palm in pot is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Zorg er voor dat de pot gaten heeft zodat het overtollige water weg kan. U kunt er ook voor kiezen Hydrokorrels in de bak te strooien tijdens het aanplanten. De wortels mogen niet in een plas water staan, dan gaan de wortels rotten. Plant de palm daardoor op een goed doorlatende grond en leg eventueel een drainage aan in uw tuin. De eerste weken na aanplanten kunt u 2 a 3 keer per week de palm watergeven. Tijdens droge periodes van ongeveer één week kunt u de palm één emmer water geven. Tijdens droge periodes én extreme hitte kunt u altijd 2 a 3 keer per week de palm één emmer water geven. De meerstammige waaierpalm krijgt het liefst regenwater, de kalk in ons kraanwater tast de wortels van de palm aan. Geef de palm altijd rustig water zodat de grond het vocht goed kan opnemen.
Lees meer
De meerstammige Chinese waaierpalm kan op veel verschillende grondsoorten groeien. De palm heeft geen warm klimaat nodig en groeit juist in koeler en vochtig weer. Het liefst staat de palm op een zonnige / halfschaduw standplaats op een goed doorlatende grond. 1. Graaf een gat dat 5 tot 10 centimeter breder en dieper is dan de kluit van de palm. 2. Maak de grond goed los. 3. Verwijder een jute zaak niet van de wortels. Hierdoor beschadigd u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Zit er een plastic bak om de kluit, dan dient u deze wél te verwijderen. 4. Strooi onderin het gat (of de plantenbak) Hydrokorrels. 5. Plaats de kluit in het gat en vul het gat aan met de uitgegraven grond en/of aanplant grond. 6. Druk de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chinese Waaierpalm meerstammig 30 liter t/m 285 liter
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!