Skimmia japonica Reevesiana

Skimmia 'Reevesiana'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
€ 15,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Skimmia 'Reevesiana' is een wintergroene sierheester met verbluffend mooie rode bessen in het najaar en de winter. Van april t/m juni bloeit de Reevesiana met witte geurende bloemen.

Onze voordelen:

De Skimmia japonica ‘Reevesiana’ is een geliefde, compact groeiende sierheester met prachtige kenmerken. Zo heeft de heester lancetvormige, glanzende, donkergroene bladeren, die het hele jaar aan de wintergroene Skimmia blijven zitten. Daarnaast bloeit de blikvanger van april tot en met juni met witte, geurende bloempluimen. Hierna worden witgroene bessen gevormd, die van oktober tot februari prachtig rood zijn. De felrode bessen zijn een fantastische aanwinst voor in de kersttijd en bovendien een goede voedselbron voor vogels. In combinatie met de donkergroene bladeren zorgt de Skimmia voor kleur in de wintertuin, wanneer veel andere bomen en planten in ruststand zijn. De Skimmia japonica ‘Reevesiana’ is een eenhuizige soort, wat inhoudt dat er bloemen en bessen aan één plant gevormd worden. Met deze sierheester geniet je dus dubbelop! De langzaam groeiende Skimmia ‘Reevesiana’ wordt ongeveer 50 tot 60 cm hoog en is geschikt voor in de border, voor op het terras of balkon in een pot of kuip, of onder bomen en grote heesters. De Skimmia houdt namelijk van een standplaats in de (half) schaduw. Daarnaast verkiest de sierheester een (licht) vochtige, zure, humusrijke grond. De Skimmia japonica ‘Reevesiana’ is winterhard en makkelijk te verzorgen, en daardoor geschikt voor mensen met en zonder groene vingers. 

TIP: De takken met glanzende, donkergroene bladeren en felrode bessen worden vaak gebruikt voor in kerststukjes of herfstboeketten. Ook in huis kun je in de kerstperiode zo van deze blikvanger genieten.

Lees meer

Voordelig is dat de Skimmia geen speciale verzorging vereist en in ons klimaat goed winterhard is. Alleen tijdens zeer strenge vorst kun je de heester voor de zekerheid extra beschermen of, als je de struik in een pot hebt staan, verplaatsen naar een vorstvrije plek. Door de langzame groei en mooie natuurlijke vorm heeft de Skimmia japonica ‘Reevesiana’ geen of nauwelijks snoei nodig. Wat wel nodig is, is een humusrijke, zurige, (licht) vochtige en goed doorlatende bodem. Geef de Skimmia in het voorjaar de juiste bemesting om een goede groei en bloei te stimuleren. Zo behoud je de bladeren ook mooi donkergroen. In de zomermaanden geef je de ‘Reevesiana’ genoeg water, zodat de bladeren niet geel kleuren.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de jonge struik voldoende en regelmatig water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Eenmaal goed geworteld en gegroeid, hoef je alleen bij warm en droog weer nog maar extra water te geven. De Skimmia 'Reevesiana' houdt van een (licht) vochtige bodem, dus zorg in de zomermaanden voor voldoende water. Wel dient de bodem altijd goed doorlatend te zijn. Merk je gele bladranden op? Dat is een teken van een te droge grond en/of te veel zonlicht.

 

Lees meer

Deze compacte, langzaam groeiende heester is een prachtige aanwinst voor in de border, op het terras of balkon in een pot of kuip, of onder bomen en heesters. De Skimmia japonica subsp. ‘Reevesiana’ verlangt naar een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Bij te veel zonlicht kunnen de bladeren schade oplopen. Daarnaast staat de Skimmia graag in een (licht) vochtige, goed doorlatende, zurige, humusrijke bodem. Te veel zonlicht en/of een te droge en/of te kalkrijke grond kan leiden tot gele bladranden. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor zuurminnende planten of tuinturf voor een ideaal bodemmilieu. Na het aanplanten geef je de jonge heester voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen en de Skimmia kan gaan groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Skimmia japonica Reevesiana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!