Pachysandra 'Green Sheen'

Pachysandra terminalis Green Sheen

v.a.: € 9,95

Formaat
Afmeting six-pack, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 15-20cm
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Deze soort Pachysandra heeft een zeer glanzend blad en is daardoor bestand tegen zon. Hiermee is hij de enige in zijn soort. Zo kan hij bijna overal staan zonder te verbranden. De Pachysandra vormt een dichte mat met in februari en maart kleine witte bloemetjes. Zeer mooi onder bomen en in vakbeplanting.

9-12 planten per vierkante meter.

Onze voordelen:

Pachysandra terminalis kopen:

Een Pachysandra terminalis (ook wel schaduwkruid of dikkemanskruid) online kopen kan snel bij bomenenzo.nl. De Pachysandra terminalis is een goede, groenblijvende bodembedekker. Het is een giftige plant met groene, glanzende bladeren die tot 30cm hoog kan worden. Het kruid groeit zeer compact tot een zeer dichte mat en geeft daardoor onkruid weinig kans. In maart en april bloei de plant met witte bloemetjes. De Pachysandra terminalis is wintergroen en volledig winterhard.

Pachysandra terminalis verzorgen:

De Pachysandra terminalis gedijt het best op een goed doorlatende bodem. Als u de plant water wilt geven, kunt u dit het beste in de ochtend doen, zodat de plant niet te vochtig de nacht ingaat. De Pachysandra terminalis groeit het best op een licht vochtige bodem, maar de plant is ook in staat een drogere periode te overleven. Als de Pachysandra terminalis te veel water krijgt, kan de plant last krijgen van een schimmels. Voor optimale bloei kunt u de plant in het voorjaar bemesten. Voordat de planten samen een compacte, groene mat vormen, kan er tussen de planten nog onkruid groeien. Schoffelen wordt echter afgeraden, omdat door het schoffelen de ondergrondse uitlopers beschadigd kunnen worden. Zo duurt het langer voor de planten tot een compacte mat kunnen uitgroeien.

Pachysandra terminalis snoeien:

Om nieuwe scheutvorming te stimuleren kunt u in het voorjaar de scheuten van het jaar daarvoor tot 5cm boven de grond snoeien. Hierdoor zal de plant weer uitlopen en mooie groene bladeren terugkrijgen. Als de Pachysandra terminalis te hoog wordt, kunt u de uitlopers bijknippen. De planten kunnen bijgeknipt worden tot minimaal 5cm boven de grond. Als de Pachysandra terminalis om de twee jaar teruggesnoeid wordt, wordt de bodembedekker meer compact.

Pachysandra terminalis planten:

De Pachysandra terminalis kan het hele jaar door geplant worden. De planten kunnen het beste in een schaduwrijk gedeelte van de tuin geplant worden. De plant kan ook in de zon geplaatst worden, de bladeren kunnen dan wel gaan verkleuren van groen naar geel. Alleen in een schaduwrijk gedeelte zullen de bladeren hun mooie groene kleur behouden. De Pachysandra terminalis kan dan ook goed onder bomen en struiken geplant worden. Voor het aanplanten kunt u het beste de kluiten van de plant vochtig maken. Nadat de Pachysandra terminalis op zijn plek in de grond zit, dient u de grond goed aan te drukken. Geef de plant daarna nog wat water.

 

TIP: plant 9 tot 12 planten per vierkante meter.

TIP: de Pachysandra terminalis is goed te combineren met andere schaduwplanten.

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Maart-april
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: halfschaduw/ schaduw
  • Hoogte: Tot 30cm
  • Winterhard: Ja

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pachysandra 'Green Sheen'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!