Engels Gras Splendens

Armeria maritima 'Splendens'

v.a.: € 9,95

Formaat
Hoogte 5-10cm, Potmaat 6-pack
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Engels gras 'Splendens' is een bijzonder mooi bodembedekkend siergras. Vanaf mei tot augustus verschijnen er talloze knalroze bloembollen, die mooi boven het donkergroene blad uitsteken. 

Onze voordelen:

Armeria maritima 'Splendens', in het Nederlands beter bekend als Engels gras, is een bodembedekkende, laagblijvende vaste plant. Geliefd is het siergras om zijn groenblijvende karakter, prachtige bloei en makkelijke verzorging. Met een totale hoogte van 20 cm en langzame groei is het een populaire wintergroene bodembedekker en rotsplant, maar ook voor vakbeplanting of als terras- of balkonplant kan deze veelzijdige plant gebruikt worden. De Armeria maritima 'Splendens' heeft groene grasachtige bladeren in de vorm van pollen. Lange tijd, van mei tot augustus, bewonder je de kleurrijke bloei. Op stevige stelen zijn bolvormige, roze bloemetjes te bewonderen, die van hoge sierwaarde zijn. Engels gras is goed winterhard, relatief goed bestand tegen hitte en droogte en heeft weinig onderhoud nodig. Het siergras komt van oorsprong voor in kuststreken en verdraagt daarom, naast normale gronden, ook zoute gronden. Kies voor de Armeria een mooie standplaats uit in de zon of halfschaduw en zorg voor een drogere, goed doorlatende bodem. Heb jij al een mooie plek in gedachten voor deze vrolijke, compacte vaste plant? 

Lees meer

Wanneer je op zoek bent naar een makkelijke bodembedekkende plant, is de Armeria maritima 'Splendens' een uitstekende keuze. Het wintergroene siergras is goed winterhard en ook relatief goed bestand tegen hitte en droogte. Daarnaast kun je het in iedere grondsoort aanplanten, zelfs zoute gronden, zolang de grond maar niet te nat en goed doorlatend is. Het best geef je de wintergroene plant in het voorjaar organische bemesting, wat de groei en bloei ten goede komt en de grond goed luchtig houdt. Merk je na de winter dode bladeren op? Haal deze dan weg, zodat de sierplant mooi fris blijft ogen. Wanneer het siergras buiten de perken groeit, kun je lange uitlopers afknippen. Daarnaast is het slim om Engels gras tijdig te scheuren, omdat oude plantdelen het best door nieuwe kunnen worden vervangen. Dit houdt de bloeiende plant gezond en mooi.

Doordat Engels gras niet snel groeit en laag blijft (maximaal 20 cm hoog), komt er weinig snoei kijken bij deze onderhoudsvriendelijke plant. Wanneer je na de winter wat dode bladeren opmerkt, haal je deze wel het best weg voor het behoud van een frisse en gezonde plant. Daarnaast is het mogelijk om lange uitlopers terug te knippen, mocht de Ameria plant buiten de perken groeien. Geef hierna voeding om de groei en bloei van je tuinplant te bevorderen.

Lees meer

Armeria maritima 'Splendens' is goed bestand tegen een drogere grond. Echter, totale uitdroging verdraagt Engels gras niet. Tijdens langdurig droge periodes geef je het siergras daarom voldoende water. Ook na de aanplanting is direct en regelmatig water geven van belang, zodat de vaste plant goed kan wortelen. Let er wel altijd op dat de bodem goed doorlatend is en overtollig water makkelijk weg kan voeren, want de Armeria houdt niet van natte voeten.

Lees meer

Armeria maritima 'Splendens' kun je het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Het liefst staat de bloeiende vaste plant in de zon of halfschaduw. Wat de grondsoort betreft, doet dit type siergras niet moeilijk. Wel vindt Engels gras een drogere en goed doorlatende bodem belangrijk. Maak hiervoor gebruik van speciale aanplantgrond, zodat de bodem lekker luchtig wordt en overtollig water gemakkelijk weg kan. Natte voeten worden namelijk niet goed verdragen. Je kunt de Armeria maritima 'Splendens' op diverse manieren toepassen, bijvoorbeeld als rotsplant of bodembedekker. Ook is het een geschikte sierplant om te gebruiken voor vakbeplanting of om in een pot op het terras of balkon te zetten. Engels gras laat zich door zijn compacte en lage groeiwijze als bodembedekker uitstekend combineren met andere bloeiende en wintergroene vaste planten in bijvoorbeeld een border of rotstuin. Plant je meerdere Armeria planten bij elkaar? Ga dan uit van 8 tot 12 stuks per vierkante meter. Geef na de aanplanting direct en regelmatig water en geniet hoe de fleurige plant sfeer en kleur in je tuin brengt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Engels Gras Splendens
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!