Dubbele U-vorm Elstar

Malus domestica Elstar

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamhoogte 40cm, Totaalhoogte 155cm
€ 165,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze Malus domestica ‘Elstar’ heeft een bijzonder aantrekkelijke groeivorm én heeft maar weinig ruimte nodig om goed te kunnen groeien. In het voorjaar geniet je van schitterende witroze bloesem en vanaf september kun je de geliefde rode herfstappels plukken!

Onze voordelen:

Deze variant Malus domestica ‘Elstar’ is zéér bijzonder. Met de dubbele u-vorm Elstar geniet je niet alleen van een prachtige groeivorm, dit boompje neemt ook maar weinig ruimte in beslag! Of je nou een grote tuin of een kleine tuin hebt, deze heerlijke rode herfstappel zal overal goed tot zijn recht komen. Naast de smakelijke zoete appels, heb je met deze fruitboom ook een prachtige bloeier in je tuin. Vanaf april tot mei groeien de takken vol met schitterende witroze bloesem. Na de bloei gaan de heerlijke appels groeien, deze zijn vanaf september plukrijp. De populaire Elstar in dubbele u-vorm groeit in vrijwel alle grondsoorten en staat het liefst op een zonnige plaats. 

Heb je weinig ruimte in je tuin, maar wil je wél kunnen genieten van de heerlijk frisse Elstar? De Dubbele U-vorm Elstar online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen lei fruitboompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van deze Elstar verloopt hetzelfde als de andere varianten. Het is voor deze fruitboom, net als alle andere fruitbomen, belangrijk om voldoende water en voeding te krijgen. Vooral het eerste jaar na aanplant heeft je Elstar regelmatig water nodig, zodat de wortels goed kunnen wortelen in je tuingrond. Stimuleer de groei, bloei en weerstand van je appelboompje door hem jaarlijks te bemesten met wat organische mest. Een Malus domestica Elstar bemesten kun je het beste doen in het voorjaar.

Het snoeien van een dubbele u-vorm is vrij eenvoudig! De twee verticaal geleide hoofdtakken hebben vier toppen. Je kunt de hoogte van je boom zelf bepalen, door de toppen op de gewenste hoogte af te knippen. Aan deze vier verticale takken groeien steeds nieuwe takjes. Knip deze takjes terug tot op 10 cm van de hoofdtak. Deze korte takjes zullen na verloop van tijd dikker worden en sporen vormen. Deze sporen zijn noodzakelijk om de heerlijke appels te kunnen groeien. Snoei deze Elstar het liefst in de winter, wanneer de bladeren van de takken zijn.

TIP: Vruchtdragende takken kun je het beste (zonodig) horizontaal buigen, dan geven ze namelijk makkelijker vruchten!

Lees meer

Een appelboom heeft, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water nodig. Geef je dubbele u-vorm iedere week water, tenzij er al veel regen is gevallen. In het voorjaar en de zomer (het groeiseizoen) kan de temperatuur flink oplopen, geef dan dus vaker water! Probeer de tuingrond altijd licht-vochtig te houden, dan weet je zeker dat je Elstar niks tekort komt. Na het eerste jaar heeft je appelboom goed kunnen wortelen in de bodem en hoef je alleen nog te bewateren bij warmte en droogte.

LET OP: Kies je ervoor om deze u-vorm in een pot te houden? Houd er dan rekening mee dat je Elstar, ieder jaar weer, structureel bewatering nodig heeft.

Lees meer

Deze appelboom kun je in je tuin aanplanten, maar is ook geschikt om in een pot te houden! De Elstar groeit in vrijwel alle grondsoorten, zolang de bodem maar voedzaam en vochtdoorlatend is. Om zeker te zijn dat jouw tuingrond geschikt is, raden we je aan om speciale Vivimus voor fruit door je tuingrond te mengen. Deze echte bodemverbeteraar zit vol voeding én maakt je tuingrond luchtiger, waardoor overtollig water goed afgevoerd kan worden. Wat betreft de standplaats kun je de Elstar het beste een zonnige plek geven. Een plek in de volle zon of anders halfzon (=halfschaduw) werkt het beste. Belangrijk om te onthouden is dat je appels smaakvoller en zoeter worden, naarmate ze méér zonlicht ontvangen! 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dubbele U-vorm Elstar
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!