Dubbele U-vorm Conference

Pyrus Communis Conference

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamhoogte 40cm, Totaalhoogte 155cm
€ 165,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Conference peer is één van de meest bekende peer-soorten. Deze peren zijn dan ook heerlijk zoet en sappig van smaak. Hoe leuk is het om deze zelf te groeien! Met de Perenboom Conference dubbele U-vorm haalt u een prachtige boom in uw tuin die ook nog eens heerlijke vruchten geeft. De boom is zelfbestuivend en heeft 4 verticaal geleide hoofdtakken. Hierdoor is deze boom ook geschikt voor de kleinere tuin.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Perenboom Conference (Pyrus communis 'Conference') dubbele u-vorm is een perenboom met vier verticaal geleide hoofdtakken. Dit maakt de boom ook handig voor in de kleinere tuin. De Conference is zelfbestuivend en goed ziekteresistent. De boom bloeit in het voorjaar met grote witte bloesem, waarna de peren aan de boom zullen komen. De Conference is een zeer sappige, zoete peer die goed te bewaren zijn. Zijn langwerpige vorm en lichtgroene kleur zijn karakteristiek voor de Conference. Deze peer kan in september geplukt worden en is zeer geschikt voor consumptie. Plant de Conference op een lichte, niet te vochtige standplaats.

Lees meer

De perenboom heeft niet veel onderhoud nodig. De verticale hoofdtakken dient u de eerste tijd door te laten groeien. Wanneer ze de juiste hoogte bereikt hebben kunt u de toppen er op die hoogte afknippen. Aan deze hooftakken zullen jaarlijks nieuwe takjes groeien. Snoei deze takjes op 10cm van de verticale hoofdtak terug. De korte takjes zullen elk jaar dikker worden en later de takken zijn die de vruchten zullen dragen. Deze snoei vindt plaats in de winter, snoei echter niet tijdens vorst perioden.

Lees meer

De eerste tijd na aanplanten hebben de wortels tijd nodig om aan de bodem te wennen. Daarom is het belangrijk dat de perenboom met regelmaat water krijgt. Geef één keer per week water wanner het -zo goed als- droog is. Is het ook erg warm, geef dan twee tot drie keer water per week. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals tijdens de zomermaanden.

Lees meer

Plant de Conference boom op een zonnige plaats in een goed doorlatende bodem. Hoe meer zon, hoe zoeter de vruchten. Gebruik bij het planten Vivimus Fruit, een organisch bodem verbeterend middel. Meng de uitgegraven grond voor het plantgat met Vivimus en gebruik dit mengsel om het gat me op te vullen wanneer de boom er in staat. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit dient u deze niet te verwijderen, deze kunt u gewoon mee planten. Druk na het planten de grond goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dubbele U-vorm Conference
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!