Carex foliosissima Irish Green

Zegge Irish Green

v.a.: € 5,25

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 5,25
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Zegge Irish Green staat bekend om zijn schitterende diepgroene bladeren. Deze langwerpige bladeren zijn groenblijvend, je geniet dus het jaarrond van zijn mooie uiterlijk.

Onze voordelen:

Kenmerken van Carex 'Irish Green'

Met de Zegge of Carex foliosissima ‘Irish Green’ heb je altijd een mooi stukje groen in je tuin. Dit populaire siergras is namelijk groenblijvend en voorziet je tuin dus ook in de winter van kleur. De bossige, polvormige Zegge ‘Irish Green’ heeft prachtige smalle, overhangende, frisgroene bladeren. Het is een sterke, winterharde en onderhoudsarme vaste plant, die weinig last heeft van bruine bladeren. In de periode van april – juni bloeit de wintergroene Zegge met onopvallende gele / bruine bloemaren. Aangezien deze Carex soort vrij klein en laag blijft – de maximale hoogte is 30 cm –  is het ook een geschikte groenblijvende bodembedekker. Het is een stevige en aantrekkelijke grassoort met veel mogelijkheden. De Carex foliosissima ‘Irish Green’ laat zich ook goed combineren met andere vaste planten. Je kunt er accenten mee aanleggen in de tuin, bijvoorbeeld in de border / groepen, maar het compacte siergras ook goed in potten of bloembakken planten voor op het terras of balkon. Geef de Zegge ‘Irish Green’ een plek in de zon of halfschaduw in een goed doorlatende, niet te natte bodem en geniet jaarrond van de groene musthave.
 

  • Groenblijvend
  • Zeer sterk en winterhard
  • Ook geschikt als bodembedekker
  • Schaduw of half schaduw
  • Word maximaal 30 cm hoog
Lees meer

Zegge 'Irish Green' verzorgen

Naast dat de Carex foliosissima ‘Irish Green’ een fraaie plant is om te zien, is het ook een zeer makkelijk te verzorgen plant. De groenblijvende Zegge heeft namelijk weinig verzorging nodig.  In het voorjaar kun je de Zegge licht bemesten ter bevordering van de groei en bloei. De bloeiende vaste plant staat niet graag in een te natte grond in de wintermaanden, dus zorg voor dat de bodem goed doorlatend blijft. Alleen als het erg droog is, geef je extra water. De Carex foliosissima ‘Irish Green’ is winterhard, ongevoelig voor ziektes en ongedierte, redelijk droogtetolerant en verdraagt zeewind, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze topper. Je kunt het gras vermeerderen door de plant te delen.

Carex 'Irish Green' snoeien

Snoeien is niet noodzakelijk; het volstaat om in het voorjaar eventuele dorre bladeren en bladpunten weg te halen of knippen. Mocht je na verloop van tijd vinden dat je plant er minder mooi uitziet, dan kun je deze na de winter terugsnoeien tot zo’n 10 cm boven de grond. Hierna loopt dan weer snel nieuw, fris blad uit en geniet je snel weer van een groene pol.

Lees meer

Zegge 'Irish Green' water geven

Na de aanplanting geef je de Carex direct en regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Is je vaste plant eenmaal geworteld? Dan geef je alleen nog extra water tijdens langdurig warme en droge periodes. De Zegge ‘Irish Green’ houdt in de wintermaanden absoluut niet van een te natte bodem. Zorg er daarom voor dat de bodem altijd goed doorlatend is. Een luchtige bodem creëer je door gebruik te maken van aanplantgrond.

Lees meer

Carex foliosissima 'Irish Green' planten

Carex planten kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Je kunt het aantrekkelijke siergras in de tuin planten – bijvoorbeeld als borderplant, in groepen, vakken of als randbeplanting – of een plekje geven op het terras of balkon in een pot op bloembak. Een standplaats in zowel de zon of halfschaduw is prima. De Zegge stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar verkiest wel een goed doorlatende bodem. In de wintermaanden houdt de vaste plant namelijk niet van natte voeten. Zorg voor een luchtige bodem door gebruik te maken van aanplantgrond bij de aanplanting. Niet alleen wordt de grond hierdoor goed doorlatend, ook krijgt de jonge plant de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Na het aanplanten geef je de Carex water. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex foliosissima Irish Green
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!