Gaura lindheimeri Whirling Butterflies

Prachtkaars 'Whirling Butterflies'

v.a.: € 2,25

Formaat
Hoogte 15-20cm, Potmaat P9, Leverbaar Vanaf 6 stuks
  • Koop 24 st. voor € 1,80 per st.
€ 2,25
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' is een elegante vaste plant met een rijke- én lange bloei. Vanaf juli t/m oktober kun je genieten van schitterende witte, vlinderachtige bloemen. 

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een bloeiende vaste plant met een elegant uiterlijk? De aantrekkelijke Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' (Prachtkaars) zorgt met de vlinderachtige bloemen, gekenmerkt door een rijke en lange bloei, voor grote sierwaarde in je tuin. Van juli tot oktober stelen de witte bloemen met roze bloemknoppen van de borderplant de show. De uitbundige bloemen en smalle, lancetvormige, rood gevlekte bladeren verschijnen op de stevige stengels en dunne, iets overhangende twijgen. In de winter verliest de bladverliezende plant zijn mooie bladeren, maar gelukkig is de Prachtkaars wel winterhard. De Prachtkaars Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' komt als borderplant in combinatie met andere vaste planten, zoals siergrassen, het mooist tot zijn recht. Doordat de lang bloeiende plant een totale hoogte van maximaal 100 cm bereikt, is deze geschikt voor grote tuinen en kleine tuinen. Eén ding is zeker: kies je voor de rijkbloeiende Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies', dan zijn elegantie, een hoge sierwaarde en een opvallende verschijning gegarandeerd!

Lees meer

Als het gaat om de verzorging van de Prachtkaars (Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'), zijn een paar zaken van belang om zo lang mogelijk van de sierlijke plant te genieten. Uitgebloeide bloemen tijdens het groei- en bloeiseizoen knip je het best weg, om de verdere groei van nieuwe knoppen te bevorderen. Verder adviseren we de Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' in het voorjaar en de late zomer organische mest toe te dienen om de groei en bloei te stimuleren. De Prachtkaars is winterhard, maar het is raadzaam om de jonge plant in de winter extra te beschermen tegen strenge vorst en overvloedige regen. 

Een Gaura lindheimeri snoeien? Dat doe je om het leven van je mooie plant te verlengen. De Prachtkaars is namelijk een kortlevende vaste plant, maar kan onder de juiste omstandigheden toch meerdere jaren leven. Voor de winter knip je hiervoor de uitgebloeide stelen van de tuinplant een stuk af en bedenk je het overgebleven deel met een bladerdek om vorstschade te voorkomen. Je Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies’ hoeft zo geen energie te verspillen en gaat sterk de winter in. Na de winter snoei je de Prachtkaars verder terug. Zorg ervoor dat je altijd schoon en scherp tuingereedschap gebruikt om ziekten en plagen geen kans te geven. 

Lees meer

De Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' (Prachtkaars) houdt van een goed doorlatende en eventueel droge bodem. Zeker in de winter is het belangrijk dat overtollig water goed af kan voeren. Ondanks dat de Prachtkaars goed tegen droogte kan, is het belangrijk om uitdroging in de zomer te voorkomen. Tijdens langdurig warme en droge periodes geef je de Gaura lindheimeri daarom extra water. Ook direct en in de eerste periode na de aanplanting geef je de jonge plant voldoende water, om de wortels aan de bodem te laten wennen. 

Lees meer

De Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' (Prachtkaars) is de ideale plant om in een (gemengde) border of wilde tuin te planten of te combineren met siergrassen bijvoorbeeld. Het is een makkelijke plant, die het in iedere grondsoort – ook droge en arme gronden – goed doet. Wel is het van groot belang dat de grond goed doorlatend is. Wist je dat je zelf gemakkelijk kunt zorgen voor een luchtige bodem? Door gebruik te maken van aanplantgrond, zoals Vivimus, creëer je direct een goed doorlatende en voedzame bodem. Voor extra drainage kun je materialen zoals grind en rivierzand mengen door de tuingrond. Natte grond en koude wind verdraagt de Prachtkaars niet en ook voor strenge vorst is de bloeiende plant gevoelig, dus zorg voor een beschutte plek in je tuin. Zowel een warme standplaats in de volle zon als in de halfschaduw vindt de Gaura lindheimeri Prachtkaars voldoen. Heb jij al een mooie plek in gedachte voor de rijkbloeiende Prachtkaars Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'? Bestel jouw planten snel op bomenenzo.nl en laat deze thuis bezorgen voor een klein bedragje of geniet van gratis bezorging bij bestellingen vanaf €300,-!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gaura lindheimeri Whirling Butterflies
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!