Engels Gras Wit

Armeria maritima 'White'

v.a.: € 9,95

Formaat
Hoogte 5-10cm, Potmaat 6-pack
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Engels Gras (wit), of Armeria maritima 'White', is een bijzonder laagblijvend siergras met een fantastische bloei. Vanaf mei t/m augustus kun je genieten van schitterende witte bloembollen, die sierlijk boven de bladstelen uitsteken.

Onze voordelen:

Armeria maritima 'White' is een laagblijvend, bodembedekkend siergras, dat we in het Nederlands ook wel kennen als Engels gras. Het vormt als vaste plant pollen van donkergroene, grasachtige bladeren. De Armeria maritima 'White' is een groenblijvende plant, waardoor je hiermee jaarrond van kleur in je tuin geniet. Op zijn mooist is Engels gras van mei tot en augustus, wanneer de sierlijke tuinplant gevuld is met schitterende witte bloemen. De bloemen zijn bolvormig en bloeien op stevige stelen, die sierlijk boven het bladerdek uitsteken. Engels gras is op vele manieren toe te passen, waardoor het een aanwinst is voor ieder type tuin, ieder terras of balkon. Veelal wordt de Armeria gebruikt als rotsplant, bodembedekker, voor vakbeplanting of als terras- of balkonplant. De wintergroene sierplant groeit niet heel snel, wordt zo’n 20 cm hoog en is uitstekend te combineren met andere wintergroene en/of bloeiende vaste planten. De Armeria maritima 'White' is volledig winterhard, relatief bestand tegen droogte, hitte en zoute grond en behoeft geen speciale verzorging. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek en een drogere en goed doorlatende bodem en geniet vervolgens optimaal van de sierlijke, altijd groene plant.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

Ideaal aan Engels gras is dat het makkelijk te verzorgen is. De groenblijvende vaste plant is goed winterhard, verdraagt ook zoute grond en is relatief goed bestand tegen droogte en hitte. Het siergras groeit in elke grondsoort goed, zolang de bodem niet te nat is. Een goed doorlatende bodem is daarom erg belangrijk. In het voorjaar bemest je de Armeria maritima 'White' ter bevordering van de groei en bloei en om een luchtige bodem te behouden. Eventueel dood blad neem je in het voorjaar weg. Daarnaast kun je lange uitlopers afknippen, wanneer de vaste plant buiten de perken groeit. Tijdig scheuren is daarnaast raadzaam, omdat oude plantdelen het best kunnen worden vervangen door nieuwe voor het behoud van een mooie, gezonde plant.

Engels Gras groeit niet snel en wordt slechts 20 cm hoog. Snoeien is daarom niet snel nodig. Wel verwijder je het best eventuele dode bladeren in het voorjaar. Mocht het siergras buiten de perken groeien, dan kun je lange uitlopers gerust terug knippen. Geef hierna organische bemesting om de groei en bloei van je mooie plant te stimuleren.

Lees meer

Na de aanplanting geef je jouw Engels Gras regelmatig water, zodat de bloeiende vaste plant goed kan wortelen. Ook tijdens langdurig droge periodes is wat extra water geven wenselijk. Engels gras houdt echter niet van een te natte bodem, een drogere bodem is beter, dus zorg ervoor dat de grond altijd goed doorlatend is. 

Lees meer

De veelzijdige Armeria maritima 'White' is op verschillende manieren toe te passen. Zo is het een veelgebruikte rotsplant, een geschikte bodembedekker, toepasbaar voor vakbeplanting en ook als terras- of balkonplant komt Engels gras mooi tot zijn recht. De laagblijvende en sierlijke plant is tevens goed te combineren met andere bloeiende en/of wintergroene planten. Engels gras groeit in iedere tuingrond, ook zoute grond, zo lang de bodem niet te nat en goed doorlatend is. Een drogere bodem is ideaal. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond creëer je gemakkelijk een luchtige bodem, waarin overtollig water direct weg wegvoert. Wat de standplaats betreft, staat de Armeria graag op een zonnige plek of eventueel in de halfschaduw. Plant je meerdere tuinplanten bij elkaar, houdt dan een aantal van 3 stuks per strekkende meter of 8 tot 12 per vierkante meter aan. Heb je de jonge plant(en) aangeplant? Geef dan direct water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Engels Gras Wit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!