Liriope muscari Moneymaker

Leliegras Moneymaker

v.a.: € 6,95

Formaat
Hoogte 20-25cm
  • Koop 6 st. voor € 6,50 per st.
€ 6,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Liriope muscari Moneymaker, ook bekend als Leliegras, bloeit aan het einde van de zomer met mooie violet blauwe bloemen. De bloemen lijken op Blauwe Druifjes. Het is een sterke soort siergras die het jaarrond groen blijft.

Onze voordelen:

Kenmerken van Liriope muscari 'Moneymaker'

Fleur je tuin op met de schitterende Liriope muscari ‘Moneymaker’ (Leliegras). Dit beeldschone siergras is wintergroen en voorziet je tuin jaarrond van kleur. Leliegras vormt pollen van frisgroene grasachtige bladeren. In de nazomer en herfst is het Leliegras op zijn mooist: dan bloeit de grassoort met prachtige lilablauwe tot violetkleurige bloemen, die veel lijken op blauwe druifjes. De ‘Moneymaker’ bloeit met grotere bloemen dan andere Liriope muscari soorten en is in de bloeitijd een echte blikvanger. Na de rijke bloei worden zwarte bessen gevormd, die de hele winter aan de vaste plant blijven zitten. De Liriope muscari ‘Moneymaker’ wordt ongeveer 25 cm hoog en is de perfecte groenblijvende bodembedekker onder bijvoorbeeld bomen en heesters. Ook in de voorrand van de border of in een pot op het terras of balkon komt het laagblijvende gras mooi tot zijn recht. Niet alleen vanwege de kleurrijke en uitbundige bloei is Leliegras populair, maar ook vanwege het eenvoudige onderhoud. De Liriope muscari ‘Moneymaker’ is een makkelijke plant, die graag in de halfschaduw in een goed doorlatende bodem staat.

Lees meer

Leliegras verzorgen

Zoek je een mooie en tegelijkertijd makkelijke plant? Dan is Leliegras de uitstekende aanwinst voor jouw tuin, terras of balkon. De grassoort is sterk en goed winterhard. In droge, warme zomers heeft de vaste plant – met name in het eerste jaar – extra water nodig. In de winter verdraagt de Liriope muscari ‘Moneymaker’ geen natte grond, dus zorg voor een goed doorlatende bodem.  Geef in het voorjaar bemesting om de groei en bloei te stimuleren.

Liriope muscari 'Moneymaker'

Volledig snoeien is normaal gesproken niet nodig. Het volstaat vaak om eventuele lelijke bladeren en uitgebloeide bloemen in het voorjaar (in maart) weg te knippen. Vanaf april loopt het siergras daar weer met nieuwe, frisse bladeren uit. Mocht je Liriope muscari de winter niet mooi zijn doorgekomen of komt de plant onverhoopt lastig tot bloei, dan kun je het gras na de winter eens tot zo’n 5 à 10 cm boven de grond terug knippen.

Lees meer

Leliegras water geven

Heb je jouw Liriope muscari ‘Moneymaker’ net aangeplant? Geef deze dan voldoende en regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. In het eerste jaar is regelmatig water geven in droge, warme zomers belangrijk. Eenmaal goed gesetteld, verdraagt Leliegras droogte beter. Je hoeft dan alleen nog maar bij erg warm en droog weer wat extra water te geven. Voor de Liriope muscari ‘Moneymaker’ is een vochthoudende, maar goed doorlatende bodem ideaal. In de winter verdraagt dit type siergras natte voeten slecht en dus moet overtollig water gemakkelijk weg kunnen.

Lees meer

Liriope muscari 'Moneymaker'

De groenblijvende Liriope muscari is een veelzijdige plant, die je op meerdere manieren kunt gebruiken, zowel solitair als in groepen. Denk aan de volgende toepassingen: als wintergroene bodembedekker onder heesters en bomen, in de voorrand van de border of in een pot op het terras of balkon. Het siergras laat zich goed combineren met andere vaste planten. Wanneer je meerdere plantjes bij elkaar plant, houd dan een aantal van circa 7 stuks Leliegras plantjes per vierkante meter aan. Leliegras kun je het hele jaar aanplanten, zolang het niet vriest. Het best zoek je een standplaats in de halfschaduw of schaduw uit. Een zonnige standplaats is ook mogelijk, mits de grond goed vochtig is. De ideale bodem in de halfschaduw voor de bloeiende vaste plant is een vochthoudende, licht humeuze en goed doorlatende bodem. In de winter wordt natte grond slecht verdragen. Creëer met behulp van aanplantgrond een luchtige bodem met de juiste voedginsstoffen voor een goede start. Na de aanplanting geef je de jonge plant(en) wel water om goed te kunnen wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liriope muscari Moneymaker
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!