Vlinderstruik Little Ruby

Buddleja Butterfly Candy 'Little Ruby'

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Vlinderstruik 'Little Ruby' is een schitterende dwergvlinderstruik, die vanaf juli t/m oktober rijkelijk bloeit met kleine felroze bloempluimpjes. Deze bloemen zijn licht zoet geurend en heel aantrekkelijk voor zowel vlinders als bijen.

Onze voordelen:

De ‘Little Ruby’ is een prachtige soort uit de Buddleja Butterfly Candy-serie. Het is een dwergvlinderstruik die een maximale hoogte van 80 cm bereikt en daarom een mooie aanwinst is voor kleine tuinen. Daarnaast kun je de sierstruik mooi in een pot zetten op het terras of balkon. Van juli tot oktober bewonder je gevulde felroze bloempluimen in overvloed. De licht zoet geurende bloemen zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen, wat de Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ uitstekend maakt voor de biodiversiteit. Het blad van de vlinderstruik is langwerpig en groen. De Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ is bladverliezend, maar wel goed winterhard. Verder is de sierstruik zeer goed vertakt en mooi compact van vorm. Op een zonnige plek in een goed doorlatende grond gedijt de ‘Little Ruby’ het best en geniet je intens van de prachtige eigenschappen van de sierlijke plant. Behalve dat de dwergvlinderstruik ‘Little Ruby’ een mooie struik is, is het ook een eenvoudig te verzorgen soort. In het voorjaar snoei je de Buddleja Butterfly Candy terug en bemest je de plant, om vervolgens van een uitbundige bloei te genieten.

 

 

Lees meer

Voordelig aan de Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ is dat deze goed vertakt en mooi compact van vorm is. Om de compacte vorm te houden en een rijke bloei te stimuleren, snoei je de dwergvlinderstruik in het voorjaar terug. Daarnaast verwijder je uitgebloeide bloemen om het bloeiseizoen van de insectentrekkende struik te verlengen. Bemesting in het voorjaar zorgt voor een energieke start van het groeiseizoen. Gelukkig is de Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ goed winterhard, waardoor deze in de winter geen extra bescherming behoeft.

De Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ is een sierstruik, die zich goed laat snoeien. Door de vlinderstruik in het voorjaar (na de vorst) terug te snoeien, behoud je de mooie compacte vorm en stimuleer je een uitbundige bloei erna. Je snoeit de bloeiende plant tot ongeveer 15 cm boven de grond terug. In het bloeiseizoen knip je daarnaast uitgebloeide bloemen weg om de bloei te verlengen en nog langer van de prachtige bloempluimen te genieten.

Lees meer

Direct na en in de eerste periode na de aanplanting van de dwergvlinderstruik ‘Little Ruby’ is voldoende water geven van belang. Zo kunnen de wortels wennen aan de bodem en kan de jonge plant zich goed settelen. Is het in de zomer warm en droog? Dan geef je de sierstruik ruim water. Een vochtige, maar goed doorlatende bodem is ideaal.

Lees meer

Ben je klaar om de Buddleja Butterfly Candy ‘Little Ruby’ te planten? Je kunt de dwergvlinderstruik jaarrond planten, mits het niet vriest. ‘Little Ruby’ leent zich uitstekend voor aanplanting in de tuin, ook zeker in kleine tuinen, bijvoorbeeld in een border. Ook kun je de vaste plant laten stralen in een mooie pot op het terras of balkon. Zorg in ieder geval voor een zonnige standplaats, in de volle zon of halfschaduw, voor een uitbundige bloei. Daarnaast dient de bodem ietwat vochtig, maar waterdoorlatend te zijn. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige bodem, waarin overtollig water gemakkelijk afvoert. Na de aanplanting geef je de jonge plant ruim water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Little Ruby
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!