Magnolia grandiflora Gallisoniensis

Magnolia grandiflora Gallisoniensis

v.a.: € 105,00

Formaat
Hoogte 100-120cm
€ 105,00
Hoogte 175-200cm
€ 225,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia grandiflora Gallisoniensis is een groenblijvende struik. De Magnolia krijgt grote roomwitte tulpvormige bloemen die heerlijk geuren. Deze bloemen kunnen tot wel 25 cm groot zijn! De Magnolia is winterhard. De Magnolia Grandiflora Gallisoniensis groeit op vrijwel alle grondsoorten, met een voorkeur voor een licht zure grond.

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis'

Een Magnolia die prachtig bloeit én het hele jaar door groen blijft? Dat is de Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis'. De groenblijvende boom schittert vanaf mei met tulpvormige, heerlijk geurende, roomwitte bloemen. Deze kunnen tot wel 25 cm groot zijn, waardoor je niet om de betoverend mooie blikvanger heen kunt! De bladeren van de Valse Tulpenboom 'Gallisoniensis' zijn glanzend donkergroen en hebben een brons- tot roestkleurige onderzijde. Ze blijven het hele jaar aan de boom zitten, waardoor de Magnolia ook in de donkere, koude maanden voor een kleurrijk accent in de tuin zorgt. In de zomer is het hopen op warm weer. Voor deze soort geldt namelijk: hoe warmer de zomer, hoe meer bloemen. De witbloeiende Magnolia kan tot wel acht meter hoog worden. Op vrijwel alle grondsoorten, behalve kalkrijke bodems, groeit de winterharde Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' goed. Tel bij dit alles een onderhoudsarm karakter op en je hebt een topper van een bloesemboom!

 

Lees meer

Groenblijvende Magnolia verzorgen

Deze bijzondere Magnolia heeft geen speciale verzorging nodig. Voor een extra boost kun je de Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' in het voorjaar organische bemesting geven. De Valse Tulpenboom is redelijk winterhard. Wordt er late nachtvorst voorspelt? Dan kun je de bloemen of bloemknoppen voor de zekerheid afdekken. 

Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' snoeien

Wil je veel tijd over houden om te genieten van je mooie tuin? De Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' is zeer onderhoudsarm. Je hebt dus alle tijd om de eyecatcher te bewonderen! Snoeien doe je beter niet. Dit gaat vaak ten koste van de mooie, natuurlijke vorm. Mocht je de Magnolia toch willen snoeien, doe dit dan na de eerste bloei om de kans op beschadiging het kleinste te houden. Dode en beschadigde takken adviseren we weg te halen.

Lees meer

'Gallisoniensis' Magnolia water geven

Heb je de Magnolia geplant? Geef de eerste periode voldoende water, zodat de jonge boom goed kan wortelen en groeien. Bij warm en droog weer geef je extra water. Geef liever twee keer per week flink wat water dan iedere dag een beetje. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens warme, droge maanden. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en overtollig water gemakkelijk weg kan. De vlezige wortels van de Magnolia kunnen in constant natte grond namelijk gaan rotten of bevriezen.

Lees meer

Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' planten

Je wilt natuurlijk optimaal genieten van je Magnolia. Een goede standplaats en aanplanting zijn daarom belangrijk. De Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' houdt van een beschutte, zonnige standplaats in voedzame, niet te zware en niet te natte grond. Het liefst licht zuur. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond om de bodem goed doorlatend en voedzaam te maken. De Magnolia heeft vlezige wortels die in constant natte grond kunnen rotten of bevriezen. Daarom moet overtollig water gemakkelijk weg kunnen lopen. De Magnolia grandiflora 'Gallisoniensis' houdt er niet van verplaatst te worden, dus zoek direct een geschikte standplaats aan, die ruim genoeg is om te groeien. Ben je klaar met planten? Geef dan voldoende water. 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia grandiflora Gallisoniensis
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wanneer bloeit deze struik/boom ?

De struik/boom bloeit van juni tot september met heerlijke geurende bloemen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!