Biodiversiteit planten mix

Planten mix

v.a.: € 64,95

Formaat
Hoogte 30-40cm, Potmaat C3
€ 64,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Zoek je naar een manier om de biodiversiteit in de tuin te verbeteren? Dit speciale pakket bestaat uit 5 planten, die vele vlinders, bijen, lieveheersbeestjes, vogels en andere diertjes aantrekken. Deze planten zijn niet alleen heel nuttig, ze zien er ook erg aantrekkelijk uit!

Onze voordelen:

Beauty Bush (Linnaea amabilis)

De Linnaea amabilis, ook bekend als Kolkwitzia amabilis of Koninginnenstruik, is een prachtige sierheester met een uitbundige bloei in april en mei. Heerlijk geurende, klokvormige in tuilen vullen dan de Koninginnenstruik. De bloemen hebben een witte tot roze kleur en oranje-gele keel, en zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten. Een mooie aanwinst om een levendige en biodiverse tuin mee te creëren dus! Met een maximale hoogte van 350 cm is de breed groeiende Beauty Bush een mooie solitair heester in de border, maar ook in groepen of als haag toe te passen. Zorg voor een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw en goed doorlatende grond. De Koninginnenstruik kun je in juni, na de bloei, snoeien voor het behoud van een mooie vorm en jonge, vitale struik.

Blue Spire (Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire')

Ben je al bekend met de Reuzenlavendel? De Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire' is van veel sierwaarde door de opgaande, grijze takken vol lavendelkleurige bloemetjes en grijsgroene bladeren. De heerlijk geurende bloemen bloeien in de zomer en nazomer en trekken veel insecten aan. De ‘Blue Spire’ is een half heester met opgaande groeiwijze, die er in de border uit springt! Je kunt de Reuzenlavendel goed combineren met andere planten in gelijke kleuren, zoals rozen en lavendel. Maar ook als solitair in een groot vak met bodembedekkers is de Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire' een showsteler. Voor de bloei geldt hoe meer zon, hoe beter. Geef de Reuzenlavendel dus een zonnige en ook een beschutte standplaats. Dit type plant heeft bij strenge vorst extra bescherming nodig en snoei je in het voorjaar tot vier ogen boven de grond terug voor het behoud van een gezonde en uitbundig bloeiende plant. 

Common Dogwood (Cornus sanguinea) 

Laat je ieder seizoen weer verrassen door de bijzondere Rode Kornoelje (Cornus sanguinea). De Common Dogwood, zoals de heester in het Engels heet, bloeit in het voorjaar met schermvormige trossen van witte bloemetjes. Hierna komen blauwzwarte bessen tevoorschijn, die zeer geliefd zijn bij vogels. Met een tweede bloei in het najaar zijn de bessen en bloemen gelijktijdig te bewonderen. Ook kleurt het blad in de herfst prachtig rood. De Rode Kornoelje laat zich later in het jaar dus ook van zijn beste kanten zien. Zeker als de takken in de winter ook nog een magisch rood kleuren, dan wordt de Cornus sanguinea echt een bijzondere blikvanger. De Common Dogwood is goed winterhard, wordt maximaal drie meter hoog en kun je in maart snoeien ter behoud van een mooie vorm en bepaalde hoogte.

Cornelian Cherry (Cornus mas)

Verrijk je tuin met een prachtige boom, die ook nog eens goed is voor de biodiversiteit. De Gele Kornoelje (Cornus mas) of in het Engels Cornelian Cherry is de bekendste winterbloeiende boom. Al vroeg in het jaar schittert de kleine tot middelgrote boom met talloze gele bloemetjes op de kale takken. Deze geven je tuin in de koude maanden kleur en zijn in trek bij vlinders, bijen en andere insecten. De bloei wordt opgevolgd door de uitloop van bladeren en komst van knalrode besachtige vruchten, een belangrijke voedselbron voor vogels. Met een maximale hoogte tussen de vier en zes meter is de Gele Kornoelje ook geschikt voor kleineren tuinen. De bloeiende boom stelt niet veel eisen als het gaat om e verzorging. Geef in het najaar bemesting, in droge periodes voldoende water en snoei na een aantal jaar – als het nodig is – na de bloei oudere, dode en kruisende takken weg.  

Butterfly Bush - Purple

Deze Buddleja davidii is een vlinderstruik die bloeit met prachtige paarse bloempluimen. Deze opvallende bloemen zijn te bewonderen in de zomer, vanaf juli t/m september. De paarse vlinderstruik trekt veel vlinders en bijen, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Deze heester is bladverliezend en goed winterhard. De Buddleja davidii bloeit op eenjarig hout en moet dus flink worden teruggesnoeid aan het begin van het voorjaar. Pas uiteraard wel op met vorst. Snoei de struik terug tot 30 à 50 cm boven de grond en voorzie hem direct van wat organische mest. Door je vlinderstruik te bemesten stimuleer je zijn groei en geniet je van de meest rijke bloei.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Biodiversiteit planten mix
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!