Vlinder planten mix

Planten pakket voor vlinders

v.a.: € 64,95

Formaat
Hoogte 30-40cm, Potmaat C3
€ 64,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De vlinder planten mix bestaat uit 5 verschillende vaste planten, die vele kleurrijke vlinders aantrekken! Deze schitterende bloeiers versieren je tuin met roze, paarse, blauwe en witte bloemen.

Onze voordelen:

Butterfly Bush - Blue

Deze Buddleja davidii is een vlinderstruik met prachtige blauwpaarse bloemen. Geniet van een rijke bloei in de zomer, tussen juli en september. Om zoveel mogelijk vlinders aan te kunnen trekken, is het belangrijk dat je deze struik op een zonnige plek zet. Een zonnige standplaats is nodig voor de groei van de opvallende bloempluimen. Deze snelgroeiende heester heeft langwerpige, grijsgroene bladeren. Butterfly Bush Blue is bladverliezend en goed winterhard. Snoei deze vlinderstruik aan het begin van het voorjaar tot ongeveer 30 à 50 cm boven de grond. Geef de Buddleja davidii na de snoei wat organische mest, zo stimuleer je zijn groei en meest uitbundige bloei!

Butterfly Bush - Black (Buddleja davidii 'Black Knight')

Zoek je een bijzondere Vlinderstruik, dan is de Buddleja davidii 'Black Knight' een toffe aanwinst. Deze unieke verschijning heeft namelijk donkere zwart-paarse bloemaren. Het is de meest donkere vlinderstruik. De spectaculaire bloemen zijn te bewonderen tussen juli en september en trekken – zoals de naam al prijsgeeft – veel vlinders aan. De Vlinderstruik 'Black Knight' is dus niet alleen een mooie verschijning om te zien, maar zorgt ook voor veel leven in de tuin. Geef de zonaanbidder het liefst een plekje in de volle zon en verleng het bloeiseizoen door tussentijds uitgebloeide bloemen weg te knippen. Voor een succesvolle bloei dat jaar snoei je de Buddleja davidii 'Black Knight' in het voorjaar terug tot 30 à 50 cm boven de grond. 

Butterfly Bush - Pink (Buddleja davidii 'Royal Red')

Deze rozerode vlinderstruik is de Buddleja davidii ‘Royal Red’. Van juli t/m september bloeit de ‘Royal Red’ met zeer aantrekkelijke rozerode bloempluimen, die van fluweel lijken. Deze bloemen trekken veel vlinders, maar ook bijen en andere nuttige beestjes. De bladeren zijn langwerpig en hebben een grijsgroene kleur. Met een maximale hoogte tussen de 2 en 4 meter, is het een ideale borderplant. Geef deze rijke bloeier een plekje in de zon, in een voedzame, vochtdoorlatende bodem. Aan het begin van het voorjaar kun je de ‘Royal Red’ flink terug snoeien, tot 30 à 50 cm boven de grond. Voorzie hem na de snoei van organische mest, dan weet je zeker dat hij weer optimaal kan groeien en bloeien!

Bluebeard (Blauwbaard Caryopteris 'Heavenly Blue')

Een mooie sierheester, die goed is voor de biodiversiteit in je tuin? Dat is de Caryopteris 'Heavenly Blue', beter bekend als Blauwbaard of Baardbloem. In de nazomer geniet je van grote, helderblauwe bloemen in overvloed. De spectaculaire bloemen van de 'Heavenly Blue' zijn een stuk groter dan die van soortgenoten, wat deze cultivar zo populair maakt. De reuzebloemen ruiken bij aanraking naar mint en werken als een magneet op vlinders, bijen en hommels. Je kunt Blauwbaard op verschillende manieren in de tuin toepassen en ook goed aanplanten in een pot voor op het balkon. Zorg in ieder geval voor een zonnige, beschutte en droge standplaats. Bij strenge vorst heeft de Caryopteris 'Heavenly Blue' extra bescherming nodig en in het voorjaar snoei je de bloeiende vaste plant tot ongeveer 25 cm boven de grond terug. 

Guelder rose (Viburnum opulus)

De inheemse Gelderse roos (Viburnum opulus) is tot diep in de herfst decoratief. In mei en juni is de struik of heester gevuld met grote, bolvormige, witte bloemen. Hierna geniet je van trossen felrode bessen en een schitterende herfstverkleuring van het blad. Je zult begrijpen dat de Gelderse roos erg goed is voor de biodiversiteit in je tuin. Vlinders, bijen en andere insecten komen in grote getalen af op de sneeuwballen van bloemen en voor vogels zijn de bessen een grote lekkernij. De bladverliezende, maar zeer winterharde Viburnum opulus wordt maximaal drie meter hoog en is mooi als solitair in de border toe te passen, in groepen aan te planten of als haag te gebruiken. Snoeien is niet vaak nodig, maar kun je eventueel na de bloei doen. Zorg voor een vochtige en voedzame plek in de volle zon of halfschaduw.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinder planten mix
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!