Perzik Peregrine

Prunus persica Peregrine

v.a.: € 22,50

Formaat
Afmeting Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 150-180cm
Voorjaar 2022
€ 22,50
Afmeting Lei halfstam, Stamhoogte 0.8m, Totaalhoogte 180cm
Voorjaar 2022
€ 33,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Perzik Peregrine is een ideale perzikboom voor in elke tuin. Door de rustige groei kan deze boom namelijk ook goed in kleinere tuinen groeien. Daarnaast is de Peregrine zelfbestuivend en geeft de boom heerlijke, sappige perziken met een zoete smaak.

Onze voordelen:

De Perzik Peregrine (Prunus persica Peregrine) is een vroeg bloeiende perzikboom. In het voorjaar (maart/april) zal de boom in bloei staan. Roze bloesem zal uw tuin helemaal opfleuren. De Peregrine is zelfbestuivend en u heeft hierdoor geen andere boom nodig om vruchten te kunnen groeien. De perziken die aan de boom groeien zijn donkerrood van kleur. De sappige perziken hebben wit vruchtvlees en zijn erg zoet van smaak. De pit ligt los in de vrucht. In augustus kunt u de vruchten plukken en direct consumeren of verwerken. De perzik Peregrine heeft een rustige groei en kan hierdoor ook goed in de wat kleinere tuinen groeien, maar deze perzikboom kan ook erg goed groeien in een kas. De boom staat het liefst op een beschutte plek op een zonnige standplaats. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten zullen rijpen. De bodem dient goed doorlatend te zijn en humusrijk. Wel mag het een vochtige grond zijn, hoe meer vocht hoe sappiger de vrucht.

Lees meer
De Prunus Persica Peregrine is makkelijk in onderhoud en hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Deze perzikboom draagt vrucht op tweejarig hout, daarom dient u de vruchtdragende takken na de oogst in augustus weg te snoeien. Ook kunt u dode- of beschadigde takken wegsnoeien. Om ziekte te voorkomen dient u krullende of misvormde bladeren zo snel mogelijk van de boom te verwijderen. Bemest de boom elke voorjaar vóór de bloei om de benodigde voedingstoffen te geven voor een goede oogst. In de herfst kunt u een laag compost aanbrengen.
Lees meer
Na het aanplanten dient u de boom direct voldoende water te geven, zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. De perzikboom kan zichzelf nog niet van water voorzien, daarom is het vooral het eerste jaar na aanplanten belangrijk dat u de boom water geeft. Geef water wanneer het een week niet of nauwelijks geregend heeft. Giet het water rustig over de bodem, zo kunnen de wortels het goed opnemen. Wanneer het droog én warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorst perioden. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme perioden.
Lees meer
De perzikboom staat het liefst op beschutte- en zonnige standplaats. De bodem dient goed doorlatend te zijn, maar mag zeker wel vochtig zijn. Het vocht zorgt namelijk voor een sappige perzik. Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit. Dit is een bodemverbeterend middel dat de boom gelijk voorziet van alle benodigde voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Meng een halve zak Vivimus Fruit met de uitgegraven aarde en vul hier het aanplantgat van de boom mee op. Druk na het aanplanten de grond goed aan en geef voldoende water. Ook is het raadzaam om sowieso het eerste jaar boompalen te gebruiken zodat de boom niet scheef waait. De palen kunt u met de boom verbinden door boomband en nagels te gebruiken. Alle benodigde producten hiervoor kunt u vinden op onze webshop onder het kopje ‘accessoires’.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perzik Peregrine
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!