Kersenboom Merchant

Prunus avium 'Merchant'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Kersenboom Merchant is een boom die vroeg kersen geeft. Deze kersen zijn heerlijk sappig en zoet van smaak. Het sterke vruchtvlees maakt de kers ook ongevoelig voor barsten. Deze boom is niet alleen erg mooi dankzij de kersen én de voorgaande bloesem, maar geeft ook nog eens heerlijke vruchten!

Bestuivers: Varikse Zwarte, Bigarreau Burlat, Lapins

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

Voorafgaand op de heerlijke kersen staat de Kersenboom Merchant eerst in bloei. In het voorjaar siert de boom uw tuin dan ook met prachtig grote lichtroze bloesem. De Merchant is sappig en zoet van smaak en hierdoor uitermate geschikt voor consumptie. Deze stevige, rode kers is ongevoelig voor barsten en kan ik de maand juni geplukt worden. De boom is niet zelfbestuivend en heeft hierdoor andere bomen nodig om vruchten te kunnen geven. De boom geeft dan wel een zeer productieve oogst. De boom groeit het best in een voedingsrijke, niet te vochtige grond op een zonnige standplaats.

Lees meer
Snoei de boom tussen half april en september. Snoei nooit in de winter. Kersenbomen zijn gevoelig voor ziektes en moeten hierdoor zo min mogelijk gesnoeid worden. Snoei daarom de takken ook nooit te glad. Laat stompjes van een paar centimeter over. Snoei alleen nieuwe takken af, die onderdeel van de boomkruin zijn en over andere takken heen hangen. Ook takken die geen kersen krijgen kunt u weg snoeien. Bemest de kersenboom Merchant na het snoeien om zo de boom van de nodige voedingstoffen te voorzien.
Lees meer
Geef direct na het aanplanten de boom voldoende water. Hierdoor kunnen de wortels goed aan de grond wennen. Ook is het belangrijk om in de eerste periode na aanplanten de kersenboom met regelmaat van water te voorzien. Wanneer het langer dan een week droog is geweest dient u daarom ook water te geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Normaliter kunt u één emmer water per week geven, maar wanneer het ook nog erg warm is kunt u twee tot drie keer per week een emmer water geven. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels van de kersenboom goed inpassen. De boom staat niet graag in een te natte bodem en zorg daarom voor een goede afwatering. Maak de grond van het aanplantgat goed los zodat het water niet in het gat blijft staan. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Deze zorgen er namelijk voor dat de wortels niet beschadigen. Verwijdert u deze wel dan vervalt uw hergroeigarantie. Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond en zo krijgt de boom een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien. Vul hiermee het aanplantgat op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boom paal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Merchant
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!