Kersenboom Sylvia

Prunus avium 'Sylvia'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Kersenboom Sylvia is zeer geliefd om zijn grote rode smaakvolle kersen. In april kun je genieten van schitterende grote lichtroze bloesem. In augustus kun je de heerlijk stevige, zoete kersen plukken.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Prunus avium ‘Sylvia’, beter bekend als kersenboom ‘Sylvia’, is een prachtige kersenboom met kenmerkende grote rode stevige kersen. Deze kersen zijn rijp in augustus en hebben een heerlijk volle, zoete smaak. Sylvia is een zelfbestuivende kers, maar voor méér vruchten is kruisbestuiving aan te raden. Naast de smaakvolle kersen, kun je bij deze Prunus ook genieten van een schitterende bloei in het voorjaar. Vanaf april hangen de takken vol met grote lichtroze bloesem

Bestuivers: Dubbele MeikersHedelfingerReginaStella.

Wil jij ook graag heerlijke zoete kersen kunnen plukken uit je (achter)tuin? Kersenboom Sylvia online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen Kers uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Deze Prunus is makkelijk te verzorgen, er zijn geen bijzondere vereisten. Zolang je ervoor zorgt dat je kersenboom genoeg water en voeding heeft, zal hij goed kunnen groeien. Geef jouw Sylvia het eerste jaar na aanplant regelmatig water, zodat je boom goed kan wortelen in de tuingrond. Daarna hoef je alleen te bewateren bij warmte en droogte. Om de gezondheid van jouw kers goed te houden, raden wij aan om hem ook jaarlijks te bemesten. Kersenboom Sylvia bemesten kun je het beste doen aan het begin van het voorjaar, zo kan je boom vol energie het groeiseizoen in gaan!

Door je kersenboom te snoeien, zorg je dat hij jong en vitaal blijft. Probeer de kroon open te houden, zodat er weer genoeg zonlicht op de takken kan komen. Verwijder allereerst eventuele dode en beschadigde takken, richt je daarna op de open vorm van de kroon. Oudere takken die nog maar weinig vruchten geven kun je ook wegknippen met een snoeischaar of zaagje. Knip deze takken tot ongeveer 10 cm van de stam af. Het beste moment om te snoeien is ná de oogst in augustus. Als je gaat snoeien is het belangrijk om te checken of je snoeischaar goed schoon en scherp is! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je Kers.

Lees meer

De Prunus Sylvia heeft vooral het eerste jaar na aanplant regelmatig water nodig. Geef je kersenboom wekelijks een emmer water, tenzij het die week al veel geregend heeft. Bij warm en droog weer is het verstandig om meer water te geven, probeer de grond altijd licht-vochtig te houden. Dit eerste jaar heeft je boom nodig om goed te kunnen wortelen in je tuingrond, daarna zal hij zichzelf grotendeels kunnen voorzien. Geef wel altijd nog water bij warme en droge perioden.

Lees meer

Kersenbomen als deze Sylvia zijn niet veeleisend als het gaat om de bodem. Hij groeit in alle grondsoorten, zolang de grond genoeg voeding bevat en goed vochtdoorlatend is. Met vochtdoorlatend bedoelen we dat er géén water stil blijft staan op je grond, maar netjes door de grond heen zakt. Om te zorgen dat je bodem voedzaam en luchtig genoeg is, raden wij aan om speciale aanplant grond door je tuingrond aan te mengen. Kies daarnaast voor een standplaats met voldoende zonlicht, dit zorgt voor de heerlijke volle smaak van de vruchtjes. Denk aan een plek in de volle zon of anders halfzon (halfschaduw).

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Sylvia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!