Kersenboom Regina

Prunus avium 'Regina'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Prunus Avium Regina (Regina kersenboom) is een zelfbestuivende kersenboom met heerlijke kersen. Dankzij de late rijpheid krijgen de vruchten veel zon uren en de smaak van de kersen is hierdoor dan ook heerlijk! Deze kersenboom krijgt niet alleen kersen, maar ook roze bloesem én schitterende herfstkleuren! Deze kersenboom is van veel sierwaarde tot de tuin, en zorgt ook nog eens voor heerlijke kersen!

 

 Als je deze boom wil komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Prunus avium Regina is een kersenboom met heerlijke kersen. De Regina is een niet barstgevoelige zoete donkerrode kers die goed is voor consumptie. Deze zeer bekende Kersenboom bloeit laat en heeft een late rijpheid, waardoor de vruchten meer zonuren krijgen. Dit is zeker terug te proeven in de smaak. De kersenboom Regina bloeit in mei met grote roze bloesem, voor de kersen aan de boom zullen verschijnen. De Regina kersenboom is een zelf bestuivende rode kers, die dus géén andere soort kersenboom nodig heeft om heerlijke kersen te kunnen groeien. In de maand juli is het tijd om de kersen te plukken. De Kersenboom houdt van een voedselrijke en zonnige standplaats, maar zeker niet te nat. Niet alleen de bloesem en kersen zijn van grote sierwaarden, maar ook de fraaie herfstkleuren zijn prachtig om te zien.

Ondanks dat de Regina een zelf bestuivende rode kers is, zorgt een bestuiver wel voor een rijkere oogst. Hiervoor is een tweede Regina boom goed, maar ook kun je voor andere bestuivers kiezen. Goede bestuivers zijn: Bigarreau Burlat, Sylvia, Lapins en Karina.

Tip: Niet zeker of de kersenboom naar keuze een zelf-bestuiver is, of wil je weten welke boom een goede bestuiver is? Kijk dan naar onze Bestuivingslijst

 Als je deze boom wil komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Lees meer

Snoei de kersenboom Regina in de nazomer, direct na de pluk. Snoei nooit in de winterperiode. Wanneer je dit wel doet, duurt het te lang voor de wonden genezen zijn en kunnen er ziektes en schimmels ontstaan. Snoei de takken nooit glad af, laat stompjes van een paar centimeter over om schimmels en infecties te voorkomen. Takken die geen kersen krijgen kunnen teruggesnoeid worden tot aan de stam. Snoei de kersenboom echter wel zo min mogelijk.

Lees meer

Na het aanplanten is het belangrijk om de Regina kersenboom één keer goed water te geven zodat de wortels goed kunnen wennen. Geef daarna bij droge perioden 1x per week water. Wanneer het ook erg warm is, geef je twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten hoef je alleen water te geven tijdens extreem droge en warme periodes.

Lees meer

De vruchten van de Regina rijpen het beste in de zon, een standplaats in de volle zon of halfschaduw is dan ook wenselijk. Graaf een ruim gat waar de wortels of kluit van de kersenboom goed inpassen. Maak de grond goed los. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. De Jutezak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor de grond in. Wanneer je dit wél verwijderd kunnen de wortels beschadigen en vervalt de garantie. Plaats de boom in het gat. Meng de uitgegraven aarde met aanplantgrond. De aanplantgrond kun je vinden in onze webshop onder 'accessoires'. Plaats twee boompalen 30 tot 40cm van de boom af om scheefwaaien te voorkomen. Bij een hoogstam gebruik je palen van 220cm, bij een halfstam palen van 150cm. Verbind de boom met de palen met boomband en nagels. Vul het aanplantgat op met de gemengde grond en druk de grond goed aan. Geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Regina
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Ik heb een vraag over de kersenboom Regina. Vanaf wanneer geeft de boom vruchten? Is dat een aantal jaar wachten? Ik hoor het graag. Vriendelijke Groeten, Eline

De Kersenboom Regina geeft na ongeveer 3-4 jaar vrucht. Voor een stevigere vrucht is het aan te raden om een bestuiver bij de boom te plaasten. De Kordia is een goede bestuiver voor de Regina.

Kan de laagstam in een grote pot?

De Laagstam Regina kan in een grote pot geplaatst worden. Houd er wel rekening mee dat bomen in een pot meer water en voeding nodig hebben.

Hoe hoog wordt de Laagstam Regina boom maximaal?

Een laagstam Regina kan een totaalhoogte van 2 - 2.20meter bereiken. Afhankelijk hoe de boom gesnoeid wordt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!