Kersenboom Bigarreau Burlat

Prunus avium 'Bigarreau Burlat'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Bigarreau Burlat is een grote, donkerrode sappige kers. Door zijn zacht en donker vruchtvlees is de kers goed geschikt voor verwerking. De Bigarreau Burlat is vooral in de eerste jaren een sterke groeier en goede vruchtgever. Deze kersenboom is niet alleen een verrijking van uw tuin, maar ook van uw recepten!

Bestuivers: Castor, Regina, Varikse Zwarte

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De kersenboom Bigarreau Burlat is een kersenboom die in het voorjaar uw tuin siert met prachtige lichte roze bloesem. De kersen die daarna aan de boom groeien zijn heerlijk! De kersen zijn groot en donkerrood van kleur. De zachte kersen zijn uitermate geschikt voor verwerking. Denk bijvoorbeeld aan sauzen of jam. Halverwege mei zullen de kersen rijp zijn en kunnen ze geplukt worden. De kersenboom is niet zelfbestuivend en heeft dus een andere boom nodig om vruchten te kunnen groeien. Goede bestuivers voor deze soort zijn de Castor, Regina en de Varikse zwarte. De boom groeit het best in een voedzame- niet de vochtige grond.

Lees meer
Het snoeien van de kersenboom kan tussen half april tot half september gebeuren. Het is raadzaam om na de oogst in mei te snoeien. Kersenbomen zijn gevoelig voor ziektes en moeten daarom zo min mogelijk gesnoeid worden. Snoei alleen de nieuwe takken die geen deel uitmaken van de kruin en over andere takken heen hangen. Tevens kunt u de takken die geen kersen produceren weg halen. Snoei de takken nooit te glad en laat daarom stompjes van een paar centimeter over om schimmels en infecties te voorkomen.
Lees meer
Geef direct na aanplanten voldoende water. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de boom structureel van water wordt voorzien. Is het droog gedurende één week? Geef dan één emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week een emmer water over de grond gieten. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen.
Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond en zo krijgt de boom een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Doet u dit wel, dan beschadigt u onnodig de wortels of kluit en vervalt uw hergroeigarantie. Om scheefwaaien te voorkomen kunt u gebruik maken van twee boom palen. Plaats één aan elke zijde van de boom op 30 tot 40 cm afstand van de stam en verbind deze met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Bigarreau Burlat
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!