Kersenboom Castor

Prunus avium 'Castor'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De kersenboom Castor is niet alleen een prachtige boom om te zien, maar krijgt ook nog eens heerlijke kersen! De Castor kersen zijn grote rode zoete/zure kersen die zowel direct geconsumeerd als verwerkt kunnen worden. De boom is niet zelfbestuivend en heeft hierdoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers voor de Castor zijn: De Hedelfinger, Kordia, Van en Sunburst.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

In het voorjaar staat de Kersenboom Castor (Prunus avium 'Castor') in bloei en zal wit/roze bloesem uw tuin sieren. Na de bloei, rond april, zullen de kersen zich vormen. De Castor kers is ongevoelig voor barsten en is een grote, rode kers. De Castor kers heeft een heerlijke zoet/zure smaak met zacht vruchtvlees. Dit maakt de vrucht uitermate geschikt voor consumptie. Rond de maand juni zullen de kersen rijp zijn en geplukt kunnen worden. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten kunnen rijpen. De kersenboom staat het liefst op een zanderige, niet te vochtige grond. De boom is niet zelfbestuivend en kan het best bestoven worden door de Hedelfinger, Kordia, Van en Sunburst.

Lees meer
Kersenbomen zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Dit komt doordat ze juist zo min mogelijk gesnoeid mogen worden. Dit komt doordat Kersenbomen over het algemeen wat gevoeliger zijn voor ziekten dan andere bomen. De kersenboom Castor kunt u licht snoeien tussen half april en september. U hoeft alleen takken te snoeien die over andere takken heen hangen en géén onderdeel uitmaken van de boomkruin. Snoei de takken nooit te glad en laat altijd stompjes van een paar centimeter over.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat de boom met regelmaat water krijgt. Geef echter geen water tijdens vorstperiodes. Geef water wanneer het een week droog geweest is. Is het ook erg warm, geef dan 2 á 3 keer per week water. Giet het water altijd rustig over de bodem zodat de wortels het goed op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes.
Lees meer
De Kersenboom staat het liefst op een zonnige standplaats in een zanderige bodem. De boom staat niet graag in een te natte bodem en zorg daarom voor een goede afwatering. Graaf een ruim gat waar de wortels van de kersenboom goed inpassen. Maak de grond van het aanplantgat goed los zodat water niet in het gat blijft staan. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Deze zorgen er namelijk voor dat de wortels niet beschadigen. Meng de uitgegraven grond met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt voor een goede start voor uw kersenboom. Vul hiermee het aanplantgat op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boom paal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Castor
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!