Kersenboom Van

Prunus avium 'Van'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Prunus aviumVan’ ofwel Van kersenboom is een erg geliefde boom in Nederland. Dit komt omdat de kers vol aroma zit! De Van kers is een zeer grote, rode en zoete kers. De boom draagt veel vrucht en is ook nog eens beter bestand tegen vorst dan andere kersenbomen. Deze zelfbestuiver kersenboom is een échte aanrader!

Goede bestuivers: Castor, Hedelfinger, Kordia, Sunburst

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Kersenboom Van (Prunus Avium Van) haalt niet alleen haar sierwaarde uit de prachtige rode kersen, maar ook zeker uit de voorgaande bloesem. In het voorjaar schittert de boom met prachtige witte bloesem. Na de bloesem is het tijd voor de kersen om aan de boom te groeien. De Van kers is een grote rode kers met een zoete smaak. De heerlijke smaak van de vrucht maakt de kerst uitermate geschikt voor consumptie. In juli kunt u de kersen plukken. Doordat de Van kersenboom een zelfbestuiver is, heeft de boom geen andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Wel zorgen andere bestuivers voor een rijkere oogst. Goede bestuivers voor deze soort zijn de Castor, Hedelfinger, Kordia en Sunburst. Bekijk hier de bestuivingslijst voor meer informatie. De Van boom is erg goed bestand tegen vorst. De boom staat graag in een voedingsrijke bodem die niet te vochtig is. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. Zonneschijn is wenselijk. Zoek daarom een zonnige plek in uw tuin voor de kersenboom.

Lees meer
De kersenboom kunt u van half april tot half september snoeien. Raadzaam is om na de oogst in juli te gaan snoeien. Kersenbomen zijn gevoelig voor ziektes en moeten daarom zo min mogelijk gesnoeit worden. Snoei alleen de nieuwe takken die geen deel uitmaken van de kruin en over andere takken heen hangen. Ook de takken die geen kersen produceren kunnen teruggesnoeid worden. Snoei de takken nooit te glad en laat stompjes van een paar centimeter over om schimmels en infecties te voorkomen. Snoei nooit in de winter!
Lees meer
Het is belangrijk dat u direct na het aanplanten voldoende water geeft. Zo verdwijnt lucht uit de bodem en kunnen de wortels goed wennen aan de grond. Ook in de eerste periode na aanplanten heeft de boom met regelmaat water nodig. Is het droog gedurende één week? Geef dan één emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week een emmer water over de grond gieten. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen.
Lees meer
Graaf een gat dat 5 tot 10 centimeter breder en dieper is dan de kluit of wortels van de kersenboom. Zet de boom in het gat. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Doet u dit wel, dan beschadigt u onnodig de wortels of kluit en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar zal zorgen voor een voedingsrijke bodem waar de kersenboom goed in kan groeien. Vul hiermee het aanplantgat op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boom paal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Van
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!