Kersenboom Hedelfinger

Prunus avium 'Hedelfinger'

v.a.: € 14,95

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 14,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 21,95
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 37,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 41,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Hedelfinger kersenboom is een zelfbestuivende boom die makkelijk vruchten geeft. Door een bestuiver in de buurt te planten ben u verzekerd van een rijkere oogst. Goede bestuivers voor de Hedelfinger zijn de: Kordia en Dubbele meikers. De Hedelfinger kers is een grote donkerrode zoete sappige en vooral erg smakelijk kers.

 Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

In het voorjaar staat de Kersenboom Hedelfinger in bloeit en siert de witte bloesem uw tuin. Dit is echter niet de enige sierwaarde die de Hedelfinger heeft. De rode kersen in de zomer en prachtige herfstkleuren in het najaar zorgen er voor dat de boom er elk seizoen weer anders uit ziet. De boom is natuurlijk niet alleen mooi, maar geeft ook nog eens heerlijke vruchten. De kersen vormen zich na de bloei. Doordat de boom zelfbestuivend is heeft de kers geen andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen groeien. Met een bestuiver zoals de Kordia of Dubbele meikers in de buurt krijgt de kersenboom wel een rijkere oogst. De kersen zijn erg sappig en hebben een zoete smaak. Dit maakt de vruchten erg geschikt voor zowel directe consumptie als voor verwerking in bijvoorbeeld jam. De kersenboom houdt van een voedselrijke-, niet te natte en zonnige standplaats.

Lees meer
Het onderhouden van een kersenboom is niet erg ingewikkeld. De boom hoeft maar één keer per jaar ligt gesnoeid te worden. Het snoeien kan gebeuren vanaf half april tot half september. Snoei geen takken weg die onderdeel uitmaken van de kruin van de boom. Snoei alleen dode- of beschadigde takken weg of takken die over elkaar heen hangen. Snoei deze takken echter nooit de glad af en laat altijd stompjes van een paar centimeter over. In het voorjaar, voor de bloei, kunt u de boom bemesten. Zo voorziet u de boom van de benodigde voedingsstoffen.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de kersenboom behoefte aan genoeg water zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen. De boom kan zichzelf nog niet van water voorzien en daarom dient u water te geven wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Geef dan een keer per week water en giet het water rustig over de bodem. Wanneer het ook erg warm is geeft u twee tot 3 keer per week water. Geeft echter geen water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar hoeft u alleen nog maar water te geven wanneer het langdurig droog en warm is.
Lees meer
De kersenboom groeit het best op een zonnige standplaats in een voedzame en niet te natte bodem. Hoe meer zon de boom krijgt, hoe beter de vruchten kunnen rijpen. Om boom te planten dient u een gat te graven die 5 tot 10 cm breder en dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Zit er een jute zak of een ijzeren korf om de wortels, verwijder deze dan niet. Wanneer u deze wel verwijdert beschadigt u de wortels of kluit en vervalt uw hergroeigarantie. De uitgegraven grond kunt u mengen met Vivimus fruit. Vivimus fruit is een organische bodemverbeteraar die ervoor zorgt dat uw boom de benodigde voedingsstoffen krijgt om het eerste jaar goed te kunnen groeien. De Vivimus kunt u mengen met de uitgegraven grond, waarmee u het aanplantgat opvult. Druk de grond na het aanplanten goed aan en geef voldoende water. Maak gebruik van boompalen, die u bevestigd aan de boom met boomband en nagels, zodat de boom niet scheef zal waaien. Alle toebehoren kunt u vinden op onze webshop onder het kopje accessoires.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Hedelfinger
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!