Kersenboom Varikse Zwarte

Prunus avium 'Varikse Zwarte'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Varikse Zwarte is een zwarte zoete sappige kers. Deze Kersenboom is een goede bestuiver voor vele rassen. De kerst die de Varikse geeft is kort houdbaar maar zeer ongevoelig voor ziektes! Met deze boom siert u uw tuin én uw gerechten!

Bestuiver voor Varikse Zwarte: Dubbele Meikers, Merchant

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

In het voorjaar schittert de Kersenboom Varikse zwarte met witte/ lichtroze bloesem. Na de bloesem is het tijd voor de kersen om te gaan groeien. De zwarte kersen hebben een heerlijk zoete smaak. De heerlijke smaak van deze vruchten maakt het dan ook uitermate geschikt voor consumptie. In augustus kunt u de kersen gaan plukken. De zwarte kersen zijn niet lang houdbaar. De boom is niet gevoelig voor ziektes. Doordat de boom niet zelfbestuivend is heeft de boom een andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. Bekijk de kersenboom bestuivingslijst voor meer informatie. De kersenboom groeit op alle voedingsrijke-bodems en staat het liefst op een zonnige- niet te vochtige plek.

Lees meer
De kersenboom dient gesnoeid te worden tussen half april en september. Het best kunt u snoeien na de oogst in augustus. Snoei de takken nooit te glad af en laat stompjes van een paar centimeter over zodat de wonden goed kunnen genezen. Snoei de takken af die onderdeel zijn van de kruin van de boom en over andere takken heen hangen. Ook de takken die geen kersen krijgen kunnen weggesnoeid worden. Na het snoeien is het raadzaam om de boom te bemesten en zo te voorzien van de benodigde voedingstoffen.
Lees meer
Direct na het aanplanten is het belangrijk dat u de boom van voldoende water voorziet. Zo kunnen de wortels goed aan de boom wennen. Gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef daarom één emmer water wanneer het langer dan een week droog is. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee of drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige hitte en warmte.
Lees meer
Maak bij het aanplanten van de kersenboom gebruik van Vivimus Fruit. Dit bodem verbeterende midden kunt u vinden in onze webshop onder accessoires en is te mengen met de uitgegraven aarde. Zo voorziet u de boom van benodigde voedingstoffen om goed te kunnen gaan groeien. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Deze zorgen er namelijk voor dat de wortels niet beschadigen. Verwijdert u deze wel dan vervalt uw hergroeigarantie. Daarnaast kunt u gebruik maken van boompalen om scheefwaaien te voorkomen. De boompalen kunnen later weggehaald worden. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boom paal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Varikse Zwarte
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!