Kersenboom lapins

v.a.: € 16,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 17,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Kersenboom Lapins groeit heerlijk zoete en zeer sappige kersen. Geniet ieder jaar weer van een grote opbrengst aan grote dieprode kersen. De pluktijd van de Lapins is halverwege juli.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Prunus avium Lapins, beter bekend als Kersenboom Lapins, groeit heerlijke zoete en zeer sappige kersen. Deze kersen zijn vrij groot en hebben een prachtige dieprode kleur. Vanaf half juli kun je deze geliefde kersen plukken, de opbrengst is bij deze soort groot. Een andere grote sierwaarde van deze kers is de bloesem in het voorjaar. Vanaf eind april t/m mei groeien de takken vol met schitterende witte bloemetjes. In het najaar verkleuren de bladeren naar prachtige gele, oranje en rode tinten. De Lapins is zelfbestuivend, maar de opbrengst aan kersen kan groter worden door kruisbestuiving met bijvoorbeeld Kersenboom Stella.

Wil je ook genieten van heerlijke verse kersen uit je eigen tuin? Kersenboom Lapins online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen Kers uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De verzorging van de Prunus Lapins is eenvoudig, zolang hij voldoende water en voeding heeft zal deze Kers goed kunnen bloeien en groeien. Geef vooral het eerste jaar na aanplant regelmatig water. Na dit eerste jaar kunnen de wortels bij het grondwater komen en hoef je alleen nog te bewateren bij warmte en droogte. Om je Kers gezond te houden én de groei en bloei te stimuleren, raden wij je aan om hem jaarlijks te voorzien van wat organische mest. De Kersenboom Lapins bemesten doe je één keer in het voorjaar en eventueel nog een keer in de herfst (is vooral aan te raden voor het herstel van de snoei).

Door je Prunus avium Lapins te snoeien, houd je deze kersenboom jong en gezond. Wat bij fruitbomen als deze Kers belangrijk is, is het zorgen voor een open kroon. Snoei hierbij de lange dunne scheuten weg tot op ongeveer 10 cm van een dikkere tak. Door de kroon van je boom open te houden, kunnen alle takken genoeg zonlicht ontvangen. Hoe meer zonlicht de kersen krijgen, des te zoeter zullen ze smaken! Snoei kersenbomen altijd pas ná de pluk in juli.

Lees meer

Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om je kers regelmatig water te gevenEén keer per week een emmer water is voldoende. In het groeiseizoen (voorjaar en zomer) verbruikt je kersenboom meer energie én is het ook vaak warm en droog, geef dan dus gerust vaker water! Vooral bij langere warmte en droogte is het aan te raden om 2 tot 3 keer per week een emmer water te geven. Na dit eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

Lees meer

Voor het succesvol aanplanten van de Kersenboom Lapins is het belangrijk om te zorgen voor een goede tuingrond. De Lapins is niet kieskeurig, zolang de grond voedzaam én goed vochtdoorlatend is, zal hij goed kunnen bloeien en groeien. Met vochtdoorlatend bedoelen we dat er dus géén water stil blijft staan op de bodem. Als je water op de grond giet, is het de bedoeling dat het gelijk naar beneden zakt. Om zeker te zijn dat je bodem geschikt is, raden wij je aan om speciale Vivimus grond door je tuingrond aan te mengen. Vivimus groente en fruit maakt je bodem goed luchtig én zit ook nog eens boordevol voeding voor je kersenboom. Zo weet je dus zeker dat je jouw Lapins de best mogelijke start geeft! Voor de standplaats kun je het beste kiezen voor een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw). Hoe meer zonlicht je kersen krijgen, des te zoeter zullen ze smaken!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom lapins
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!