Kersenboom Karina

Prunus avium 'karina'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Karina is een stevige zoete donkerrode kers met een volle smaak en is een goede vruchtgever.Geeft grote lichtroze bloesem. Goed voor consumptie en een zelfbestuiver.

Een bestuiver vergroot de productiviteit van de Kersenboom Karina, een geschikte bestuiver is de Kordia.

 

 

 Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

 De Karina kersenboom is een prachtige boom en ook één van de meest bekende kersensoorten in Nederland. Dit komt door de heerlijke smaak van de kersen. De donkerrode vrucht is erg zoet van smaak en ziet er ook nog eens erg mooi uit. De Karina kersenboom heeft een hoge opbrengst aan kersen. Doordat de Karina een zelfbestuiver is, is het niet nodig om een andere bestuiver te plaatsen. Echter zorgen andere bestuivers wel voor een rijkere oogst. Een goede bestuiver voor de Karina kersenboom is de Kordia. Rond juni is het tijd om de Karina kersen te plukken en te genieten van de heerlijke kersen! Voor de kersen überhaupt aan de boom groeien is het eerst tijd voor de bloei. Rond april bloeit de boom prachtige wit/roze bloesem. Dit is een prachtig gezicht! Plaats de kersenboom op een zonnige standplaats in een niet te natte bodem.

Lees meer
Snoei de kersenboom tussen half april en september. Snoei nooit in de winter. De kersen boom is namelijk gevoelig voor ziektes en moet hierdoor zo min mogelijk gesnoeid worden. Snoei daarom de takken ook nooit te glad. Laat stompjes van een paar centimeter over. Snoei alleen nieuwe takken af, die onderdeel van de boomkruin zijn en over andere takken heen hangen. Ook takken die geen kersen krijgen kunt u weg snoeien. Bemest de kersenboom na het snoeien om zo de boom van de nodige voedingstoffen te voorzien.
Lees meer
Geef direct na het aanplanten de kersenboom voldoende water. Hierdoor kunnen de wortels goed aan de grond wennen. Ook is het belangrijk om in de eerste periode na aanplanten de kersenboom met regelmaat van water te voorzien. Wanneer het langer dan een week droog is geweest dient u daarom ook water te geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Normaliter kunt u één emmer water per week geven, maar wanneer het ook nog erg warm is kunt u twee tot drie keer per week een emmer water geven. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels van de kersenboom goed inpassen. De boom staat niet graag in een te natte bodem en zorg daarom voor een goede afwatering. Maak de grond van het aanplantgat goed los zodat het water niet in het gat blijft staan. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, dient u deze niet te verwijderen. Deze zorgen er namelijk voor dat de wortels niet beschadigen. Verwijdert u deze wel dan vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt voor een goede start voor uw kersenboom. Vul hiermee het aanplantgat op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boom paal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Karina
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!