Kersenboom Stella

Prunus avium 'Stella'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Op aanvraag
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Op aanvraag
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 29,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Op aanvraag
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Op aanvraag
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Kersenboom Stella is niet alleen een prachtige boom, maar geeft ook erg lekkere kersen. De Kersenboom bloeit prachtig in het voorjaar en zal daarna de zoete, sappige rode kersen gaan groeien. De boom is zelfbestuivend en schittert ook in het najaar in uw tuin, dankzij de prachtige herfstkleuren. De Stella is een echte aanrader!

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Prunus avium Stella is beter bekend als de Kersenboom Stella en is een ideale kersenboom voor in uw tuin. De boom is zelfbestuivend en heeft daardoor geen bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Wel zorgen bestuivers voor een rijkere oogst. Goede bestuivers voor de Stella kersenboom zijn de Dubbele Meikers, Regina en Sylvia. De Stella boom heeft elk seizoen een andere look en is daardoor ook van veel sierwaarde tot uw tuin. In het voorjaar schittert de boom met lichtroze bloesem, waarna de grote rode kersen aan de boom groeien. De boom krijgt in het najaar prachtige herfstkleuren. De kersen zijn donkerrood van kleur en niet barst gevoelig. De Stella kersen hebben een sappige en zoete smaak en zijn daardoor ook uiterst geschikt voor directe consumptie of verwerking. In juni zijn de kersen rijp en kunnen ze geplukt worden. Plaats de boom op een zonnige standplaats in een voedzame, niet te natte bodem.

Lees meer
Het onderhouden van de Stella kersenboom is vrij eenvoudig. De boom hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden en vergt alleen maar een lichte snoei. Doordat kersenbomen gevoeliger voor ziektes zijn dienen ze zo min mogelijk gesnoeid te worden. Snoeien kan gebeuren vanaf half april tot half september. Snoei tijdens deze snoei alleen de takken die geen deel uitmaken van de kruin van de boom. Snoei dode- of beschadigde takken weg en haal ook takken weg die over elkaar heen hangen. Snoei de takken nooit te glad af en laat altijd stompjes van een paar centimeter over. Bemest de boom in het voorjaar, voor de bloei.
Lees meer
Het eerste jaar na het aanplanten heeft deze boom structureel water nodig. Geef daarom water aan de boom wanneer het een week lang -zo goed als- droog geweest is. U dient echter geen water te geven tijdens periodes met vorst. Wanneer het niet alleen droog maar ook erg warm is kunt u de boom 2 á 3 keer per week water geven. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels van de boom het water goed op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De Stella Kersenboom staat het liefst in een voedzame- en niet te natte bodem, op een zonnige standplaats. De wortels kunnen gaan rotten wanneer er water in de grond blijft staan, zorg daarom eventueel voor een goede afwatering. Maak gebruik van Vivimus fruit tijdens het aanplanten van de boom. Vivimus fruit is een organische bodemverbeteraar die ervoor zorgt dat uw boom de benodigde voedingsstoffen krijgt om het eerste jaar goed te kunnen groeien. De Vivimus kunt u mengen met de uitgegraven grond, waarmee u het aanplantgat opvult. Druk de grond na het aanplanten goed aan en geef voldoende water. Maak gebruik van boompalen, die u bevestigd aan de boom met boomband en nagels, zodat de boom niet scheef zal waaien. Alle toebehoren kunt u vinden op onze webshop onder het kopje accessoires.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Stella
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!