Kersenboom Summit

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Kersenboom Summit is een prachtige boom waaraan de heerlijke Summit kersen zullen groeien. De boom is niet zelfbestuivend. Goede bestuivers voor de Summit kersenboom zijn de Kordia, Lapins, Castor en Hedelfinger. De Summit kersen zijn groot en hebben stevig vruchtvlees. De rode kersen hebben een heerlijke smaak en zijn geschikt voor zowel directe consumptie als verwerking.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

In het voorjaar staat de boom vol in bloei en zal wit/roze bloesem de boom sieren. Na de bloei worden de kersen gevormd. De boom is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers voor de Summit zijn de Kordia, Lapins, Castor en Hedelfinger. De Kers Summit is een heerlijke grote kers met een rode kleur. Het vruchtvlees is stevig en erg smaakvol. Een Kersenboom houdt van een voedselrijke en zonnige standplaats, maar zeker niet te nat.

Lees meer
De Summit kersenboom is gemakkelijk in onderhoud en hoeft zo min mogelijk gesnoeid te worden. Voer een lichte snoei uit tussen half april en september. Tijdens deze snoei haalt u alleen dode- of beschadigde takken weg en takken die over elkaar heen hangen. Let wel op, deze takken moeten géén deel uitmaken van de boomkruin. Snoei de takken nooit te glad en laat altijd stompjes van een paar centimeter over. Bemest de boom in het voorjaar, vóór de boom gaat bloeien.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat de boom met regelmaat water krijgt. Geef echter geen water tijdens vorstperiodes. Geef water wanneer het een week droog geweest is. Is het ook erg warm, geef dan 2 á 3 keer per week water. Giet het water altijd rustig over de bodem zodat de wortels het goed op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes.
Lees meer
De Summit kersenboom staat het liefst op een zonnige standplaats in een voedselrijke, niet te natte bodem. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. Gebruik bij het planten Vivimus Fruit. Dit organische bodem-verbeterende middel kunt u mengen met de uitgegraven aarde. Zo krijgt uw kersenboom de benodigde voedingstoffen. Maak gebruik van boompalen om er voor te zorgen dat de boom niet scheef waait. Wanneer de boom flink gegroeid is en sterker is, kunt u de palen weghalen. Plaats op 30 tot 40 cm afstand van de boom aan elke zijde een boompaal. De twee palen kunt u verbinden met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren zoals de boomband, nagels en de Vivimus kunt u gemakkelijk in onze webshop kopen. Bekijk hiervoor onze accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kersenboom Summit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!