4 Fruitbomen Laagstam of Halfstam

Appel-, Kers-, Peer- en Pruimenboom

v.a.: € 49,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Tijdelijk niet leverbaar
€ 49,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 100-120cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 69,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Met deze speciale fruitbomen actie kun je lekker smullen van verrukkelijke appels, kersen, peren en pruimen! Kies uit vier laagstam- of halfstam fruitboompjes.

Onze voordelen:

Met deze speciale actie geniet je van vier populaire soorten fruitbomen, namelijk een appel-, kersen-, peren- en pruimenboom! Je hebt hierbij nog de keuze uit laagstam of halfstam varianten. De laagstam boompjes hebben een stamhoogte van 50 cm, en de halfstammen hebben een stamhoogte van ongeveer 100 cm. Al deze fruitbomen zijn zelfbestuivend, maar kunnen een rijkere oogst krijgen bij kruisbestuiving. Hieronder volgt een korte omschrijving van de specifieke fruitsoorten in dit pakket:

  • Appelboom Jonagold: Sappig en zoet, hoge productie, geschikt als hand- en bewaarappel. Bestuivingslijst
  • Kersenboom Kordia: Grote donkerrode vrucht met een zoete smaak, makkelijk vruchtdragend. Bestuivingslijst 
  • Perenboom Conference: Geel/groene handpeer, ziekteresistent. Bestuivingslijst
  • Pruimenboom Reine Victoria: Donker roze vrucht met een zoete smaak, makkelijk vruchtdragend. Bestuivingslijst

 

Wil jij ook kunnen genieten van overheerlijke appels, kersen, peren en pruimen? Deze 4 fruitbomen laagstam of halfstam online kopen kan makkelijk en snel via onze webshop, of kom je fruitboompjes uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van deze fruitboompjes is vrij eenvoudig. Zolang ze genoeg water en voeding tot hun beschikking hebben, kunnen ze goed groeien, bloeien en hun vruchten rijpen. Vooral het eerste jaar na aanplant moet je je boompjes helpen door regelmatig water te geven. Deze tijd hebben de fruitbomen nodig om goed te kunnen wortelen, zodat ze daarna zichzelf grotendeels kunnen voorzien. Ook raden we je aan om je boompjes ieder jaar te voorzien van organische mest. Door je fruitboompjes te bemesten, stimuleer je de groei én houd je de bomen gezond. Bemest deze fruitboompjes in maart, zodat ze vol energie het groeiseizoen in kunnen gaan!

Het snoeien van je fruitbomen is belangrijk om je boompjes gezond- en mooi in vorm te houden. De grootste onderhoudssnoei kun je het beste laten plaatsvinden in de winter, wanneer de boompjes in rust zitten. De bladeren zijn dan van de takken gevallen, dan kun je de takken dus goed zien zitten. Zo kun je goed bepalen welke takken je kunt terugsnoeien om de vorm mooi (en open) te houden. Verwijder ook altijd dode, zieke en beschadigde takken. Voor fruitbomen is het belangrijk dat de vruchten genoeg zonlicht krijgen, zodat de vruchten heerlijk smaakvol en zoet worden. We raden je daarom aan om in de zomer ook goed naar de boompjes te kijken. Zie je dat bepaalde takken het zonlicht weghouden van het fruit? Knip deze takken dan kort of helemaal weg.

Lees meer

Het geven van water is vooral belangrijk in het eerste jaar na aanplant. In deze periode hebben de wortels de tijd nodig om goed te kunnen wennen aan de tuingrond. Geef daarom iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. In het voorjaar en de zomer is het vaak warm en droog, geef dan ook gerust vaker water! Probeer de grond altijd licht-vochtig te houden. Na het eerste groeijaar kunnen de fruitboompjes zichzelf grotendeels voorzien van water, geef dan alleen nog water bij langere warmte en droogte. 

Let op: Staan jouw kleine fruitboompjes in een plantenbak of pot? Houd er dan rekening mee dat je vaker water moet geven. De boompjes hebben dan maar een beperkte hoeveelheid grondwater tot hun beschikking.

Lees meer

Het aanplanten van deze toppertjes kun je het beste doen op een zonnige standplaats, in de volle zon of halfschaduw. In principe kunnen de laagstam- of halfstam bomen groeien in iedere bodem, zolang de grond voedzaam en niet te nat is. Om te zorgen dat jouw tuingrond goed geschikt is, raden we je aan om speciale Vivimus voor fruit door de grond te mengen. Deze speciale potgrond zit vol voeding voor je fruitboompjes én maakt je tuingrond lekker luchtig, zodat water goed door de grond weg kan zakken.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:4 Fruitbomen Laagstam of Halfstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!