Magnolia Galaxy

Tulpen boom Galaxy

v.a.: € 39,50

Formaat
Struik Struik, Hoogte 100-125cm
Niet leverbaar
€ 39,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 330-350cm
€ 175,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 330-350cm
€ 255,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Magnolia 'Galaxy' is een langzaam groeiende boom, die ook wel de  bever boom of tulpen boom wordt genoemd. De Magnolia 'Galaxy' heeft een piramidevormige kroon die later breed en rond wordt. Vroeg in het voorjaar bloeit deze spectaculair met grote roze/witte bloemen. De Magnolia is winterhard maar niet groenblijvend.

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia 'Galaxy'

Als de Magnolia ‘Galaxy’ in bloei staat, levert dit een spectaculair beeld op. Al op jonge leeftijd schittert de Beverboom of Valse Tulpenboom, zoals de Magnolia ook wel genoemd wordt, met sierlijke bloemen op het kale hout. In april openen de grote, licht geurende, tulpvormige bloemen met roze-paarse buitenkant en lichtere binnenkant uit diep rood-paarse knoppen. Op dat moment is de Magnolia ‘Galaxy’ een echte blikvanger! Als je geluk hebt, bloeit de heester in de zomermaanden nog eens sprookjesachtig mooi. Na de voorjaarsbloei loopt de Magnolia uit met ovale, donkergroene bladeren. De ‘Galaxy’ is niet wintergroen, maar wel winterhard. Het is een langzaam groeiende en vrij klein blijvende heester of boom, die ook geschikt is voor kleinere bomen. De Magnolia ‘Galaxy’ groeit slank piramidaal en krijgt later een meer brede kroon. In de tuin creëert de wat oudere boom een fijne schaduwplaats voor de zomer. Steelt de Magnolia ‘Galaxy’ binnenkort ook de show in jouw tuin? 

Lees meer

'Galaxy' Magnolia verzorgen

De Magnolia is niet alleen een aantrekkelijke boom om te zien, maar ook om te verzorgen. De heester behoeft nauwelijks onderhoud en is daarom geschikt voor iedere tuinier. In de winter verliest de Magnolia ‘Galaxy’ zijn bladeren, maar de kleine boom is wel winterhard.

Magnolia 'Galaxy' snoeien

Magnolia’s zijn niet zo’n fan van snoei. Het komt de natuurlijke vorm meestal niet ten goede. Mocht je de Magnolia ‘Galaxy’ toch willen snoeien, doe dit dan na de bloei. De bloesemboom loopt dan de minste kans op schade en heeft voldoende tijd om zich te herstellen voor de volgende bloei. Strooi hierna wat bemesting rond de voet voor een energieke boost. Snoei enkel de zijtakken en niet de hoofdtakken. Verwijder ook dood, beschadigd of vorm verstorend hout.

Lees meer

'Galaxy' Magnolia water geven

Heeft je Magnolia ‘Galaxy’ een mooie plek in de tuin gekregen? Geef na het aanplanten direct water. In het eerste groeiseizoen is regelmatig, één tot twee keer per week, water geven van belang. Zo kan de jonge struik goed wortelen en groeien. Na het eerste jaar, hoef je alleen nog water te geven bij droogte. Een licht vochtig of vochthoudende, maar goed doorlatende bodem is ideaal voor de Beverboom. Overtollig water moet gemakkelijk weg kunnen lopen uit de grond. 

Lees meer

Magnolia 'Galaxy' planten

Heb je een mooie plek uitgezocht in je tuin? Dan kan het aanplanten beginnen. Houd er rekening mee dat de Magnolia ‘Galaxy’ graag in de volle zon of halfschaduw staat met enige beschutting tegen wind. Voor een energieke start maak je gebruik van speciale aanplantgrond om het plantgat aan te vullen. Het maakt de bodem lekker luchtig en zit boordevol goede voedingsstoffen. De Magnolia ‘Galaxy’ houdt van humusrijke, licht zure, licht vochtige en goed doorlatende grond. Vanwege de langzame groei kun je de redelijk klein blijvende Magnolia ook in kleinere tuinen aanplanten. Zorg wel voor voldoende ruimte, omdat de heester op latere leeftijd een bredere kroon krijgt. Staat je Magnolia in de grond? Geef dan alleen nog water en klaar!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Galaxy
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!