Magnolia Yellow River

Magnolia denudata 'Yellow River'

v.a.: € 47,50

Formaat
Struik , Hoogte 100-125cm
€ 47,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia denudata 'Yellow River' is een schitterende Magnolia met een unieke bloeikleur: geel! Geniet van een vroege bloei in maart-april, waardoor je al gauw kunt genieten van het ultieme lentegevoel.

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia 'Yellow River'

De Magnolia of Beverboom ‘Yellow River’ is een van de weinige geelbloeiende Magnolia’s, die je tuin een unieke uitstraling geeft. Door de vroege bloei van schitterende, tulpvormige, crèmekleurige tot zachtgele bloemen – die ook nog eens een heerlijke geur verspreiden – ervaar je het ultieme lentegevoel. De Magnolia bloeit uitbundig voor de bladvorming, op kale takken dus, waardoor de grote bloemen extra goed opvallen. Al op jonge leeftijd bloeit de grote heester of kleine boom rijkelijk in het voorjaar en als je geluk hebt, volgt er een twee bloei in de zomer. Dat is dubbel genieten! Het blad van de Beverboom ‘Yellow River’ is breed ovaal, iets omgekeerd eivormig en frisgroen van kleur. In de herfst kleurt het blad mooi geel en daarna valt het van de sierheester of kleine boom. Deze cultivar krijgt een brede, vaasvormige kroon, wordt gemiddeld vier tot zes meter hoog en is zowel voor grotere als kleineren tuinen geschikt. Eén ding is zeker: in elke tuin is de sfeervolle Magnolia een blikvanger! De langzaam groeiende Magnolia ‘Yellow River’ is bovendien goed winterhard en behoeft geen of nauwelijks snoei, waardoor de sierheester of kleine boom niet alleen voor iedere tuin, maar ook voor iedere tuinier geschikt is!

Lees meer

Magnolia denudata 'Yellow River' verzorgen

Wanneer je op zoek bent naar een prachtige, maar tegelijkertijd ook onderhoudsvriendelijke sierheester of kleine boom, is de Magnolia ‘Yellow River’ een topkeuze. Zorg voor een zonnige standplaats, vochtige, maar goed doorlatende, humusrijke en lichtzure grond. De Beverboom is goed winterhard, maar doordat de bloemknoppen al erg vroeg vormen, kan een late nachtvorst deze schade toebrengen. Zorg daarom ook voor een beschutte standplaats.

Magnolia 'Yellow River' snoeien

De langzaam groeiende Beverboom hoef je niet of nauwelijks te snoeien. Sterker nog: we raden zelfs af de Magnolia te snoeien, omdat de kans groot is dat de mooie natuurlijke vorm hierdoor verdwijnt. Alleen als het echt nodig is, snoei je de sierheester licht na de eerste bloei. Snoei hierbij enkel de jonge takken terug. Zie je twee takken tegen elkaar schuren? Dan moet je deze wel weg snoeien om een mogelijke infectie te voorkomen. 

Lees meer

'Yellow River' Magnolia water geven

Na het aanplanten geef je de Magnolia direct water. Een nieuwe boom heeft in de eerste periode voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen en aan te slaan. Eenmaal goed geworteld, hoef je de ‘Yellow River’ alleen nog maar tijdens langdurig warme en droge periodes extra water te geven. De Magnolia heeft een normale waterbehoefte en staat het liefst in vochtige, maar goed doorlatende grond.

Lees meer

Magnolia 'Yellow River' planten

Door de prachtige bloei en brede, vaasvormige groeiwijze is de Magnolia ‘Yellow River’ een prachtige solitair heester of kleine boom. Deze cultivar wordt gemiddeld vier tot zes meter hoog en is ook geschikt voor kleinere tuinen. Je plant de Magnolia het best op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. Voor een mooie bloei heeft de voorjaarsbloeier een paar uur direct zonlicht nodig op een dag. Een beschutte standplaats wordt aangeraden, omdat de ‘Yellow River’ al vroeg bloemknoppen vormt en late vorst deze kan beschadigen. Wat de bodem betreft, staat de Beverboom ‘Yellow River’ graag in vochtige, maar goed doorlatende, humusrijke en lichtzure grond. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Zo krijgt de jonge boom een goede start! Wanneer je klaar bent met de aanplanting, geef je de Magnolia water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Yellow River
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!