Magnolia Sieboldii

Beverboom

v.a.: € 48,50

Formaat
Struik , Hoogte 100-125cm
€ 48,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Magnolia sieboldii is een dicht vertakte struik die na vele jaren uit kan groeien tot kleine boom.Deze Magnolia is dus niet geschikt voor de kleinere tuin. Een Magnolia Sieboldii is makkelijk in onderhoud en u koopt met deze Magnolia een prachtige struik voor in uw tuin. 

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia sieboldii

De meeste Magnolia’s bloeien al vroeg in het jaar, maar de Magnolia sieboldii (Chinese Magnolia) houdt zijn precieuze schat nog even verborgen. Pas in de zomer, rond juni/juli, komt de boom tot bloei. Maar geloof ons: dit is het wachten waard! De Magnolia sieboldii heeft geen tulpvormige bloemen, maar bloemen bestaande uit negen witte bloembladeren met een donkerrood hart en geelgroene stampers. Ook qua bloeiwijze onderscheidt de Chinese Magnolia zich dus van soortgenoten. De komvormige bloemen hebben een exotische uitstraling, net als de lila-roze vruchten met oranje zaden die de bloei opvolgen. Dit maakt de Chinese Magnolia een erg bijzondere verschijning! Het blad van de sierlijke boom is omgekeerd eivormig, aan de bovenzijde donkergroen en aan de onderzijde blauwig van kleur. In de herfst kleurt het blad mooi goudgeel en daarna valt het van de boom. De Magnolia sieboldii is een dicht vertakte struik met ronde kroon, die na vele jaren uit kan groeien tot kleine boom van vier meter hoog en drie meter breed. Je tuin moet daarom niet te klein zijn voor deze spectaculaire blikvanger.

 

Lees meer

Sieboldii Magnolia verzorgen

Ook als je geen groene vingers hebt, is de Magnolia sieboldii de perfecte aanvulling voor je tuin. De langzaam groeiende struik of boom vraagt namelijk zeer weinig onderhoud. De Magnolia sieboldii is goed winterhard, maar staat wel graag op een beschutte plek.

Magnolia sieboldii snoeien

Je hoeft de Chinese Magnolia niet te snoeien. Door middel van snoei kun je de mooie, natuurlijke vorm namelijk verliezen. Mocht je toch willen snoeien, doe dit dan na de bloei. Dan beschadig je de boom het minste. Snoei alleen de zijscheuten en blijf van de hoofdtakken af. Eventueel dood, beschadigd en kruisend hout verwijder je ook. Magnolia sieboldii snoeien

Lees meer

Chinese Magnolia water geven

De eerste tijd na het aanplanten geef je de Magnolia voldoende water. Geef liever twee keer per week flink water in plaats van iedere dag een beetje en bij warm, droog weer extra. Zodra de wortels van de Chinese Magnolia lang genoeg zijn om bij het grondwater te komen, hoef je alleen nog water te geven tijdens droge en warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem, zodat overtollig water snel weg kan. 

Lees meer

Magnola sieboldii planten

De Magnolia sieboldii groeit als struik uit tot kleine boom van zo’n vier meter hoog en drie meter breed. Het is belangrijk dat je hier bij het aanplanten rekening mee houdt. Zorg dat de Chinese Magnolia voldoende ruimte heeft om te groeien. Als solitair of achter in een grote border komt de blikvanger goed tot zijn recht. De zomerbloeier staat graag beschut in de volle zon of lichte schaduw. Wat de bodem betreft, gaat de voorkeur uit naar een vochthoudende, maar goed doorlatende, humusrijke en licht zure grond. Hiervoor maak je gebruik van speciale aanplantgrond. Het maakt de bodem lekker luchtig en bevat alle nodige voedingsstoffen voor een goede start. Zorg ervoor dat je een flink gat graaft voor de Magnolia sieboldii, zodat de wortels niet kunnen beschadigen. De struik of boom heeft namelijk tere wortels. Klaar met aanplanten? Geef dan genoeg water

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Sieboldii
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!