Magnolia stellata

Stermagnolia

v.a.: € 32,50

Formaat
Struik , Hoogte 80-100cm
€ 37,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 100cm, Totaalhoogte 125-150cm
€ 32,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia stellata is een bladverliezende Magnolia struik, uitermate geschikt voor de kleinere tuin. Een andere naam voor deze Magnolia is 'Stermagnolia'. Aan de Magnolia groeien veel licht geurende, zuiver witte bloemen. De struik zal naarmate hij ouder word bolvormig worden.

 

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia stellata

Staat de Magnolia stellata in bloei, dan is de lente van start! Waar andere Magnolia’s bloeien met tulpvormige bloemen, schittert deze Magnolia met witte, stervormige bloemen. De Magnolia stellata wordt daarom ook wel Stermagnolia genoemd. Vroeg in het jaar, in maart en april, bewonder je heerlijk geurende, zuiver witte bloemen in overvloed. Een echte voorjaarsbode! Na de bloei loopt de struik uit met smalle, ovale, donkergroene bladeren. Hoewel de Stermagnolia niet wintergroen is, is de struik wel winterhard. Door de vroege bloei kunnen de knoppen helaas wel kans op vorstschade oplopen, dus een beschutte standplaats is gewenst. De Magnolia stellata groeit bossig opgaand en wordt naarmate de voorjaarsbloeier ouder wordt meer bolvormig. Het is een kleine tot middelgrote struik, die niet hoger en breder wordt dan drie of vier meter. Door de trage groei duurt het overigens jaren voor de Magnolia stellata dit formaat heeft bereikt. Ook voor de kleine tuin is deze compacte eyectacher dus perfect. Als solitair op het gazon, op een goed zichtbare plek in de border of in parkjes is de Stermagnolia een graag geziene struik! 

 

Lees meer

Magnolia stellata snoeien

Heb je geen groene vingers? Geen probleem, de Magnolia stellata vereist nauwelijks onderhoud. Dat komt doordat je Magnolia’s bijvoorbeeld niet hoeft te snoeien. Alleen als het echt noodzakelijk is, snoei je de struik. Na de bloei in het voorjaar kun je dode, oude en vorm verstorende takken weg snoeien en lange scheuten inkorten. Zorg dat je de mooie, natuurlijke vorm behoudt en zeker niet te laat in het jaar snoeit. Dan zul je het jaar erna namelijk niet zo veel mooie bloemen zien en dat is zonde.

Stermagnolia verzorgen

In het voorjaar kun je de groei en bloei van de Stermagnolia stimuleren door een handje organische mest rond de voet te strooien. Vanwege de vroege knopvorming loopt de Magnolia stellata helaas kans op vorstbeschadiging bij late nachtvorst. Zorg daarom voor een enigszins beschutte standplaats in de tuin en dek de knoppen van de Magnolia bij streng weer eventueel af. Verder is de Stermagnolia goed winterhard.

Lees meer

Stermagnolia water geven

Staat je Magnolia in de volle grond? Geef na het aanplanten direct water. In de eerste periode na de aanplanting geef je regelmatig water, zodat de jonge struik goed kan wortelen en groeien. Na het eerste groeijaar hoef je alleen nog extra water te geven bij aanhoudend warm en droog weer. De Magnolia stellata wenst een vochthoudende tot licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Van te natte voeten houdt de bloeiende struik niet en dus moet overtollig water eenvoudig weg kunnen. 

Lees meer

Magnolia stellata planten

Vanwege de trage en redelijk compacte groei is de Magnolia stellata een prachtige aanwinst voor iedere tuin, ook een kleine tuin! Als solitair op het gazon of blikvanger in de border komt de witte Magnolia goed tot zijn recht. Zorg voor een beschutte en zonnige standplaats uit de harde wind om optimaal van de witte bloesemstruik te genieten. De Magnolia houdt er niet van verplaatst te worden, dus houdt hier rekening mee bij het uitzoeken van eens standplaats. Het best groeit en bloeit de Stermagnolia op enigszins vochtige, maar goed doorlatende, humusrijke en licht zure grond. We adviseren hiervoor gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hiermee vul je het plantgat aan. Een bodemverbeteraar maakt de bodem goed luchtig en bevat de juiste voedingsstoffen voor een energieke start. De Magnolia heeft kwetsbare wortels en daarom is het belangrijk dat je een groot plantgat maakt. Ben je klaar? Geef de jonge struik dan water. 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia stellata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!