Magnolia Black Tulip

Magnolia Zwarte Tulp, Valse Tulpenboom

v.a.: € 32,50

Formaat
Struik Struik, Hoogte 50-60cm
€ 32,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Magnolia Black Tulip is een bijzonder mooie heester, die rijkelijk bloeit met opvallend grote, bordeauxrode tot paarse bloemen. Qua vorm lijken deze bloemen op Tulpen, vandaar de bijnaam 'Valse Tulpenboom'. Deze Magnolia is één van de kleinste, en meest bijzondere van zijn soort.

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia 'Black Tulip'

Wat een blikvanger! Als de Magnolia ‘Black Tulip’ in het vroege voorjaar in bloei staat kun je hier niet omheen. Wanneer nog veel andere bomen en planten kaal zijn, openen op de kale takken van de Magnolia grote bordeauxrode tot paarse bloemen. De ‘Black Tulip’ dankt zijn naam aan de tulpachtige vorm van de bloemen en de zwarte gloed van de kern. Deze maken het een erg opvallende en bijzondere Magnolia soort. De Valse Tulpenboom ‘Black Tulip’ staat als cultivar ook bekend om zijn lange bloei al op jonge leeftijd. Een toffe aanwinst dus! En wel voor iedere tuin, want de Magnolia ‘Black Tulip’ is één van de kleinste Magnolia’s en daarom ook zeer geschikt voor kleine tuinen. Met een maximale hoogte van vier meter kun je met deze smal opgaande sierheester alle kanten op. Behalve de fantastische bloei, siert de ‘Black Tulip’ met grote, glanzend groene bladeren. Je hoeft de Valse Tulpenboom in principe niet te snoeien. Er blijft dus genoeg tijd over om van de spectaculaire showsteler te genieten!

 

  • Boeikleur: bordeauxrood tot paars (met zwarte gloed bij de kern)
  • Bloeitijd: april-juni
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 4 meter
  • Winterhard: ja
Lees meer

'Black Tulip' Magnolia verzorgen

Door middel van bemesting bevorder je een goede groei, bloei en weerstand. Het beste bemest je één of twee keer per jaar, in het voorjaar en eventueel in de zomer. De Magnolia ‘Black Tulip’ is goed winterhard, maar staat wel graag op een beschutte standplaats. Dit komt omdat de knoppen al in de winter vormen en je wilt niet dat vorst deze schade kan toebrengen. Voor de zekerheid kun je de knoppen bij vorst afdekken.

Magnolia 'Black Tulip' snoeien

Het onderhouden van de Magnolia ‘Black Tulip’ stelt niet veel voor. Dit komt doordat je de bloesemboom niet hoeft te snoeien. Sterker nog: de Magnolia kun je beter niet snoeien, want dit verdraagt de heester slecht. Mocht het echt nodig zijn, dan kun je de bloeiende boom in de zomer licht snoeien als de bladeren nog aan de takken zitten. Knip uitgebloeide bloemen op dat moment weg en verwijder dode en kruisende takken.

Lees meer

'Black Tulip' Magnolia water geven

Heb je de Magnolia geplant? Geef dan ruim water. In het eerste jaar heeft de jonge heester regelmatig water nodig om goed te wortelen en groeien. Is het warm en droog? Wees dan niet bang om extra water te geven om uitdroging te voorkomen. Zodra de wortels van de Magnolia ‘Black Tulip’ lang genoeg zijn om bij het grondwater te kunnen, hoef je alleen nog bij aanhoudende droogte en hitte extra water te geven. Heb je de Magnolia in een plantenbak staan, dan moet je meer water geven dan in de volle grond. Het liefst staat de Valse Tulpenboom in licht vochtige, goed doorlatende grond.

Lees meer

Magnolia 'Black Tulip' planten

Een goede standplaats is het halve werk. De Magnolia ‘Black Tulip’ staat graag op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. De zonaanbidder vindt daarnaast een licht vochtige, licht zure, goed doorlatende en voedzame bodem prettig. Hiervoor adviseren we gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Het maakt de bodem luchtig en zit boordevol voedingsstoffen voor een goede start! Doordat je de Magnolia ‘Black Tulip’ beter niet kan snoeien, is het belangrijk dat je de heester op een ruime plek plant. De Valse Tulpenboom heeft genoeg ruimte nodig om te kunnen groeien. Het is een prachtige solitair om in de volle grond te planten, maar vanwege het compacte formaat is het ook mogelijk om de ‘Black Tulip’ in een kuip te zetten. Bied de Magnolia steun door aan beide zijdes een boompaal te plaatsen en de jonge boom hier met een boomband aan te bevestigen. Ben je hiermee klaar? Geef tot slot genoeg water. Zo kan je mooie Magnolia goed gaan wortelen en groeien. 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Black Tulip
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!