Magnolia Watermelon

Magnolia 'Watermelon'

v.a.: € 48,50

Formaat
Hoogte 80-100cm
Op aanvraag
€ 48,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia 'Watermelon' bloeit met opvallende roze bloemen van wel 20 cm groot. De roze bloemblaadjes lijken eenzelfde structuur te hebben als het binnenste van een watermeloen, vandaar de bijpassende naam!

Onze voordelen:

De Magnolia ‘Watermelon’ is dé verrassing in de tuin. Vroeg in het voorjaar bloeit de eyecatcher met halfgevulde, tulpvormige bloemen tot wel 20 cm groot! De gigantische bloemen zijn van grote sierwaarde en daarom eigenlijk onmisbaar in de siertuin. Zijn naam dankt de ‘Watermelon’ aan de aparte, helderroze tot felroze bloemkleur als een watermeloen. De bijzondere cultivar bloeit al rijkelijk vanaf jonge leeftijd en geeft in de zomer soms nog een aantal bloemen. Deze steken dan prachtig af tegen de ronde, donkergroene bladeren. De Magnolia ‘Watermelon’ is een kruising van de ‘Genie’ en ‘Caerhay’s Belle’ en groeit smal en opgaand. Na tien jaar is de blikvanger zo’n zes meter hoog en drie meter breed. Het is een geschikte boom als solitair in een kleine tuin, als straatboom of voor landschapsinrichting. Naast het fraaie uiterlijk is de Magnolia geliefd om zijn eenvoudige verzorging. Deze bladverliezende sierboom is winterhard tot -15 graden Celsius. 

Lees meer

Magnolia ‘Watermelon’ snoeien en verzorgen

Een Magnolia heeft weinig onderhoud nodig en is daarom ook geschikt voor tuiniers zonder al te groene vingers of met weinig tijd. De Magnolia ‘Watermelon’ is winterhard tot 15 graden Celsius. Het best plant je de boom op een beschutte standplaats, beschermd tegen koude wind en strenge vorst. Een Magnolia snoeien is niet noodzakelijk en zelfs beter af te raden. De kans is namelijk groot dat de prachtige, natuurlijke vorm van de struik verdwijnt, wat zonde is. Alleen als het echt nodig is, kun je de Magnolia snoeien na de eerste bloei. Snoei hierbij enkel de jonge takken terug. Merk je twee takken op die tegen elkaar schuren, dan dien je deze wel te snoeien, omdat de Beverboom anders kans op een infectie loopt.

Lees meer

Magnolia ‘Watermelon’ water geven

Na het aanplanten geef je de Magnolia ‘Watermelon’ direct water. Een nieuwe boom heeft in de beginperiode genoeg water nodig om goed te kunnen wortelen en aan te slaan. Zodra de Magnolia goed geworteld is, hoef je alleen tijdens droge, warme periodes nog extra water te geven. De Beverboom heeft een normale waterbehoefte. Let erop dat de bodem goed doorlatend is, zodat overtollig water gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Lees meer

Magnolia ‘Watermelon’ planten

Ben je ook onder de indruk van de grootbloemige Magnolia ‘Watermelon’? Zoek dan alvast een mooie plek uit in de tuin! Deze cultivar bereikt na tien jaar een totale hoogte van circa zes meter en breedte van drie meter. Dit maakt het een mooie toevoeging voor een kleine tuin, sierlijke straatboom of geschikte boom voor landschapsinrichting. Plant je de Magnolia in de tuin, zorg dan voor voldoende ruimte rondom de jonge boom, omdat deze dus nog in de hoogte en breedte gaat groeien. Je kunt een Magnolia zowel in de zon als halfschaduw planten. Om mooi te kunnen bloeien, heeft de voorjaarsbloeier een paar uur direct zonlicht per dag nodig. Verder staat de ‘Watermelon’ graag in een vochtige, maar goed doorlatende en vruchtbare grond. We raden aan om gebruik te maken aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Dé ingrediënten voor een goede start! Heb je de Magnolia geplant? Geef de nieuwe boom dan water om goed te kunnen wortelen en aan te slaan.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Watermelon
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!