Lei Magnolia

Magnolia kobus

v.a.: € 77,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150cm, Totaalhoogte 270cm, Met kluit Ja
Najaar 2023
€ 77,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300-310cm, Met kluit Ja
€ 99,95
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 320cm, Met kluit Ja
Op aanvraag
€ 122,50
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 320cm, Met kluit Ja
Op aanvraag
€ 145,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Magnolia kobus is een boom die zeer geschikt is als leivorm. Hij bloeit met prachtige witte bloemen in het voorjaar. Hierna krijgt de boom zijn blad. De Lei Magnolia wordt geleverd in schermvorm. Dit betekent dat alle takken in het rek gebonden zijn. De Magnolia kobus is geschikt voor kleinere tuinen.

Onze voordelen:

Kenmerken van Lei Magnolia

Voor de pracht en praal van de Magnolia hoeft je tuin niet groot te zijn. De Magnolia kobus (Japanse Magnolia) is zeer geschikt als leiboom te planten, ook in kleine tuinen. De bloeiende leiboom zorgt voor een groene afscheiding én veel sierwaarde. Vroeg in het jaar, wanneer de meeste andere bomen en planten nog kaal zijn, steelt de Magnolia de show. De geurende, grote, witte bloemen zijn werkelijk betoverend mooi! Hoe ouder de boom, hoe uitbundiger de bloei. Doordat de Valse Tulpenboom of Beverboom op kale takken bloeit, dus vóór de bladvorming, vallen de sprookjesachtige, tulpvormige bloemen extra goed op. In de zomer straalt de Leimagnolia kobus met leerachtige, glanzende, donkergroene bladeren en in de herfst met fraaie goudgele tinten. De takken hebben wij in een rek gebonden en in een mooie schermvorm gekweekt. Door de smalle, compacte groeiwijze is de Lei Magnolia aan te planten in iedere tuin. Je creëert er beschutting mee en voorkomt inkijk, zonder er veel werk aan te hebben. Maak jij ook een speelse en sierlijke afscheiding met deze magische eyecatcher? 

Lees meer

Magnolia leiboom verzorgen

De bladverliezende Magnolia kobus is gelukkig goed winterhard en stelt weinig eisen. Geef voldoende water in het eerste jaar en bij droogte en hitte, en verwen de leiboom in het voorjaar met organische bemesting. Door jaarlijks een boost te geven, bevorder je de groei en een spectaculaire bloei. Hier word je zelf dus ook flink mee beloond! 

Lei Magnolia snoeien

Het onderhouden van de Lei Magnolia kobus kost je niet veel tijd. De leiboom groeit namelijk redelijk traag en hoeft daarom niet vaak gesnoeid te worden. Vaak is het voldoende om dode of kruisende takken te verwijderen en uitstekende takken door het rek te geleiden of eventueel terug te knippen tot het rekwerk. Zo ontstaat een mooi dicht scherm. Een Lei Magnolia snoeien doe je direct na de bloei. Zorg ervoor dat je altijd snoeit met schoon en scherp gereedschap.

Lees meer

Magnolia in leivorm water geven

Heb je de boom geplant? Geef in het eerste jaar regelmatig water, zodat de jonge boom goed kan wortelen. Bij droogte geef je vaker water. De Japanse Magnolia bloeit rijkelijk in april en heeft dan veel energie nodig. Geef daarom gerust wat extra water tijdens dze periode. Na het eerste jaar hoef je alleen nog extra water te geven bij aanhoudende droogte en warmte. De Lei Magnolia houdt van een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. 

Lees meer

Lei Magnolia planten

Kun je niet wachten om Lei Magnolia’s te planten? De beste tijd hiervoor is in de lente (april en mei). Fijn is dat je de Magnolia makkelijk te plaatsen is. De leiboom groeit in vrijwel alle grondsoorten en is door zijn smalle leivorm ook geschikt voor kleine tuinen. Op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw in licht vochtige, goed doorlatende, licht zure en voedzame grond voelt de Magnolia kobus zich het meest thuis. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Zo krijgt de jonge boom niet alleen de juiste voedingsstoffen voor een goede start, maar wordt de bodem ook lekker luchtig. Je geeft de Magnolia gewenste ondersteuning door aan beide zijdes een boompaal te plaatsen, waar je de leiboom met een boomband aan vast bindt. Geef tot slot genoeg water, zodat de bloeiende boom kan gaan wennen, wortelen en groeien.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lei Magnolia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is de lei magnolia bladhoudend in de winter?

De Lei Magnolia kobus is niet bladhoudend in de winter. Hij verliest zijn blad in de herfst.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!