Magnolia kobus

Beverboom, Valse Tulpenboom

v.a.: € 75,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 75,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 300-350cm
Najaar 2022
€ 110,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 400-450cm
Najaar 2022
€ 150,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Magnolia Kobus is een Japanse Magnolia met een spectaculaire bloei. In maart-april bloeit hij uitbundig met grote witte (geurende) bloemen. Ook de groene, leerachtige bladeren en de donkerrode vruchten zorgen ervoor dat dit een enorm geliefde boom is die, het grootste gedeelte van het jaar, zéér aantrekkelijk is voor het oog.

 

Onze voordelen:

Magnolia Kobus kopen

De Magnolia Kobus, ook wel bekend als ‘Beverboom’ of ‘Valse Tulpenboom’, is een fantastische Japanse Magnolia die rond april rijkelijk bloeit met grote witte (geurende) bloemen. Na deze spectaculaire bloei verschijnen er wollige behaarde katjes aan de kale takken. Uit deze katjes groeien vervolgens de groene, leerachtige bladeren. Deze bladeren kleuren heel mooi geel in het najaar. Ook opvallend aan deze boom zijn de donkerrode langwerpige vruchten (zaaddozen). De eerste jaren zal deze boom vooral qua hoogte groeien, daarna pas in de rondte/breedte. Met een maximale hoogte tussen de 8 en 10 meter, is hij bovendien ook zeer geschikt voor kleineren tuinen. De Magnolia Kobus is een bijzonder mooie eyecatcher die, voor een groot gedeelte van het jaar, zéér aantrekkelijk is om naar te kijken.

Bent u ook zo gecharmeerd van deze rijkbloeiende Magnolia? U kunt de Magnolia Kobus makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen Magnolia uitzoeken bij ons op de kwekerij

Lees meer

Magnolia Kobus verzorgen

Deze Japanse Magnolia heeft geen speciale wensen qua verzorging. Uiteraard is het wel belangrijk dat uw boom voldoende water en voeding tot zijn beschikking heeft. Geef hem daarom vooral het eerste jaar regelmatig water, totdat zijn wortels zelf het grondwater kunnen bereiken. Ook kunt u de groei en bloei van uw Magnolia een flinke boost geven door hem jaarlijks te bemesten! Geef elk voorjaar wat organische mest, zo kan uw Magnolia goed de bloeiperiode in!

TIP: Wilt u nog wat extra's doen om de meest spectaculair bloeiende Magnolia te krijgen? Meng ieder voorjaar dan wat Vivimus voor zuurminnende planten door uw tuingrond!

Magnolia Kobus snoeien

De snoei van deze Magnolia is zeer eenvoudig. Het verwijderen van dode of kruisende takken kunt u het beste in de winter doen, dan is de boom in rust. Wilt u uw Magnolia Kobus mooi in model houden? Dan kunt u na de bloei (in mei) de takken wat inkorten. Als u gaat snoeien is het belangrijk dat u alleen snoeit met schoon én scherp snoeigereedschap, zo voorkomt u beschadigingen aan de takken van uw Magnolia.
Lees meer

Magnolia Kobus water geven

Uw Magnolia Kobus heeft vooral het eerste jaar na aanplant regelmatig water nodig. In principe voldoet één volle emmer water per week, maar geef hem gerust wat extra water tijdens de bloei. Aangezien deze Japanse Magnolia zeer rijkelijk bloeit in april, verbruikt hij ook veel energie, en kan een extra slokje water dus zeker helpen. Geef hem ook gerust wat meer water bij langdurige warmte en/of droogte. Regent het een bepaalde week al vrij veel? Sla dan gerust een keertje over. Na dit eerste jaar hoeft u uw Magnolia alleen nog bij langdurige warmte en droogte te voorzien van water.
Lees meer

Magnolia Kobus planten

Een fijn voordeel van een Magnolia is dat hij zeer makkelijk te plaatsen is. Hij groeit in vrijwel alle grondsoorten en bereikt een maximale hoogte tussen de 8 en 10 meter, waardoor hij ook een geschikte keuze is voor kleinere tuinen. Een Magnolia Kobus groeit het beste op een bodem die licht-vochtig en voedzaam is. Om tuingrond licht-vochtig te kunnen houden is het belangrijk dat uw bodem goed het overtollige water af kan voeren. Om hier zeker van te zijn, raden wij het aan om tijdens de aanplant gebruik te maken van speciale aanplant grond. De Magnolia Kobus is een echte zonliefhebber, dus plant hem wel aan op een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia kobus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!