Magnolia kobus

Beverboom, Valse Tulpenboom

v.a.: € 105,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 105,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 125,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 350-400cm
Op aanvraag
€ 125,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 400-450cm
Op aanvraag
€ 137,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Magnolia kobus is een Japanse Magnolia met een spectaculaire bloei. In maart-april bloeit hij uitbundig met grote witte (geurende) bloemen. Ook de groene, leerachtige bladeren en de donkerrode vruchten zorgen ervoor dat dit een enorm geliefde boom is die, het grootste gedeelte van het jaar, zéér aantrekkelijk is voor het oog.

 

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia kobus

Eén van de eerste blikvangers in het jaar is de Magnolia. In de winter zijn de wollige knoppen al te bewonderen en nog voor het blad uitloopt verschijnen de grote, tulpvormige, witte bloemen in overvloed. De heerlijk geurende bloemenpracht van de Magnolia kobus, Japanse Magnolia, zorgt voor een sprookjesachtig effect in de tuin. Behalve de spectaculaire bloei, siert de Magnolia kobus met glanzend groene, leerachtige bladeren, die in de herfst prachtig goudgeel kleuren. In het najaar bewonder je als je geluk hebt ook bijzondere donkerrode vruchten. Het grootste deel van het jaar is het dan ook een zeer aantrekkelijke boom! De Japanse Magnolia is een van de beste boomvormen van de Magnolia. In de eerste jaren groeit de witbloeiende Beverboom of Valse Tulpenboom groeit vooral in de hoogte en later ook in de breedte. Met een maximale hoogte tussen de acht en tien meter is de eyecatcher ook geschikt voor kleinere tuinen. Heb jij nog een mooie plek over in je tuin voor deze solitaire bloesemboom?

Lees meer

Japanse Magnolia verzorgen

Gelukkig is de Magnolia kobus ook qua onderhoud erg aantrekkelijk. De bloeiende boom heeft geen speciale verzorging nodig en stelt weinig eisen. Geef de bloesemboom in het voorjaar verder organische bemesting voor een flinke boost. Zo gaat jouw Japanse Magnolia goed groeien en prachtig bloeien!

TIP: Je kunt nog wat extra’s doen om de meest spectaculair bloeiende Magnolia te krijgen. Meng ieder voorjaar wat Vivimus voor zuurminnende planten door de tuingrond en de Magnolia beloont je rijkelijk!

Magnolia kobus snoeien

Vanwege de redelijk trage groei hoef je ook niet vaak te snoeien. Dode en kruisende takken verwijder je wel direct na de bloei. Mocht je de Japanse Magnolia wat meer in model willen snoeien, dan doe je dit ook op dat moment. Zorg ervoor dat je altijd schoon en scherp gereedschap gebruikt om beschadigingen aan je mooie Magnolia te voorkomen.

Lees meer

Japanse Magnolia water geven

In het eerste jaar na de aanplanting geef je de Japanse Magnolia met regelmaat water. De wortels zijn dan nog niet lang genoeg om het grondwater te bereiken. Bij droogte en hitte geef je vaker water. Is de Magnolia kobus goed gegroeid en geworteld? Dan hoef je alleen nog maar water te geven tijdens langdurig warme en droge periodes. Voor dit type boom is een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem perfect.

Lees meer

Magnolia kobus planten

Heb je al een mooie plek in gedachten voor de sprookjesachtige bloesemboom? De solitaire blikvanger kun je gemakkelijk plaatsen, ook in wat kleinere tuinen. Ideaal is dat de Magnolia kobus in vrijwel alle grondsoorten groeit, wat het een fantastische aanwinst maakt voor iedere tuin. Voor een optimaal resultaat adviseren we gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hier wordt de bodem lekker luchtig van en bovendien zit het boordevol voedingsstoffen voor een goede start. De Japanse Magnolia houdt van een licht vochtige, goed doorlatende, licht zure en voedzame bodem. Wat de standplaats betreft, staat de zonaanbidder graag in de volle zon of halfschaduw. Klaar met planten? Een jonge boom kun je verstevigen door aan beide zijdes een boompaal te plaatsen. Je verbindt de Magnolia hieraan door middel van een boomband. Heb je dit alles gedaan, geef de Magnolia kobus dan nog water en verder rest je alleen nog te genieten van de betoverende eyecatcher!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia kobus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!