Malus Evereste

Sierappel Evereste

v.a.: € 39,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 39,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Malus Evereste is een prachtige Sierappel met verbluffend mooie bloesem in het voorjaar. In de herfst hangen de takken vol met oranje sierappeltjes.

Onze voordelen:

Malus Evereste kopen

De Malus Evereste (Sierappel Evereste) is een prachtige boom die bekend staat om haar uitbundige bloesem in het voorjaar en oranje sierappeltjes in het najaar. De boom is geschikt voor kleine, middelgrote én grote tuinen en wordt uiteindelijk zo’n 5 meter hoog. Met de Malus Evereste trekt u vogels en bijen aan, waardoor uw tuin een stuk levendiger wordt. De knop van de bloesem is paars van kleur en als de knop opengaat zijn de bloemen wit. De sierappeltjes, waar deze boom bekend om staat, blijven vanaf het najaar tot januari aan de takken hangen. De Malus Evereste kopen doet u bij Bomenenzo.nl. Direct leverbaar en snel bezorgd door heel Nederland en België! 

Met de Malus Evereste in uw tuin geniet u van prachtige bloesem en schitterende sierappeltjes!

 

TIP: Bekijk ook onze andere Sierappels met verschillende kleuren bloesems. U kunt meerdere soorten perfect met elkaar combineren voor een kleurrijk resultaat!
TIP:
Wilt u ontzorgd worden bij het aanplanten van uw Sierappel Evereste? Neem dan contact met ons op! U kunt namelijk een beroep doen op onze aanplantservice (op aanvraag).

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 5 - 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Evereste verzorgen

De Malus Evereste is zeer winterhard en is dus bestand tegen strenge vorst. Bovendien kan hij goed tegen wind, hoewel de boom licht gevoelig is voor zeewind. De verzorging is eenvoudig en kost weinig tijd. Voor een optimale groei en bloei raden we u aan om de bodem met het bodemverbeterende middel Vivimus universeel te bemesten. Dit middel bestelt u gemakkelijk online in onze webshop.

Malus Evereste snoeien

Groot voordeel van de Malus Evereste is dat u hem bijna niet hoeft te snoeien. Hij heeft een piramidale kroon die steeds breder wordt naarmate de boom ouder wordt. De bladeren van de boom zijn donkergroen en krijgen in de herfst een mooie oranje gloed. Als de boom uit model dreigt te groeien kunt u een aantal opgaande takken wegsnoeien. De beste snoeitijd hiervoor is het najaar, zodat de takken zich nog kunnen herstellen voor de vorst invalt. Eventueel kunt u wat sierappeltjes afknippen om in een leuk bloemstuk te verwerken. Dode takken mag u altijd verwijderen.
Lees meer

Malus Evereste water geven

Geef uw Sierappel een goede start door hem direct na de aanplant al van een flinke slok water te voorzien. Daarna is het vooral belangrijk om uw Malus Evereste bij droge perioden van water te voorzien, dit geldt in het bijzonder voor het eerste groei jaar. Bij droge perioden van langer dan een week kunt u 1 à 2x per week water geven. Geef uw Sierappel bij zeer hoge temperaturen maar liefst 3x per week water.
Lees meer

Malus Evereste planten

Bij voorkeur plant u de Malus Evereste in licht vochtige en vruchtbare grond. De bodem moet zeker niet te droog zijn. De boom staat het liefst in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten is het belangrijk dat het aanplantgat diep genoeg is. Schoffel de grond erin los en geef voldoende water. Plaats de kluit van de Malus Evereste erin en zet er 2 boompalen naast voor extra stevigheid. U verbindt de boom aan de palen met behulp van boomband. Druk de kluit goed aan en vul het resterende gat op met vruchtbare aanplantgrond uit onze kwekerij.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus Evereste
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!