Malus Red Jade

Treur sierappel

v.a.: € 75,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 230-250cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 75,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Treur sierappel Malus ‘Red Jade’ groeit niet snel. Maar door zijn ongevoeligheid voor ziektes en compacte formaat is de Malus ‘Red Jade’ uitermate geschikt voor de kleine tuin. Het is belangrijk in de eerste levensjaren van de boom de oudere takken terug te snoeien tot ongeveer 10 centimeter van de ent. Dit zorgt voor een vollere kroon. Eist verder weinig onderhoud.

Onze voordelen:

Malus Red Jade kopen

De Malus 'Red Jade' is een zeer geliefde treur-sierappel. De lange, hangende takken zijn een groot deel van het jaar bijzonder aantrekkelijk om te zien. In het voorjaar vormen vele kleine roze bloemknoppen, die uitbloeien tot heerlijk geurende witte bloemetjes. In dezelfde periode kunt u ook de glanzende jade-groene bladeren verwachten. Door de combinatie van de jade-groene bladeren en de witte bloesem, heeft de Malus ‘Red Jade’ een grote sierwaarde. Na deze prachtige bloei kunt u bovendien ook genieten van de schitterende kleine vuurrode appeltjes. U kunt deze vruchtjes laten hangen voor de vogels, maar u kunt er ook voor kiezen om ze te verwerken in bijvoorbeeld zelfgemaakte jam! Eenmaal volgroeid bereikt deze Sierappel een hoogte en breedte van ongeveer 250 cm. Aangezien deze boom vrij breed uitloopt, en natuurlijk lange hangende takken heeft, is het aan te raden om hem voldoende ruimte te geven.

Bent u op zoek naar een bijzonder mooie en unieke Sierappel? Misschien is de Malus 'Red Jade' dan iets voor u. U kunt deze treur-sierappel makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen, of behoefte aan een goed advies? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Jade-groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 250 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Red Jade verzorgen

De Red Jade is zeer eenvoudig te onderhouden. Deze treurvormige Sierappel heeft geen bijzondere vereisten wat betreft de verzorging. Het belangrijkste is dat u dode of zieke takken verwijdert, doe dit het liefst aan het eind van de winter. Om de groei en bloei van uw Red Jade een boost te geven, raden wij aan om uw tuingrond aan te mengen met het bodemverbeterende middel Vivimus Universeel. Dit door ons zeer geliefde product kunt u ook eenvoudig bestellen in onze webshop!

Malus Red Jade snoeien

Een groot voordeel van deze treur Sierappel is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Als u gaat snoeien kunt u dit het beste aan het eind van de winter doen. Knip hierbij alleen dode, zieke of misplaatste takken weg. Door uw Red Jade jaarlijks licht te snoeien blijft hij mooi in vorm.
Lees meer

Malus Red Jade water geven

Geef uw Sierappel een goede start door hem direct na de aanplant al van een flinke slok water te voorzien. Daarna is het vooral belangrijk om uw Malus 'Red Jade' bij droge perioden van water te voorzien, dit geldt in het bijzonder voor het eerste groei jaar. Bij droge perioden van langer dan een week kunt u 1 à 2x per week water geven. Geef uw Sierappel bij zeer hoge temperaturen maar liefst 3x per week water.
Lees meer

Malus Red Jade planten

De Red Jade is gek op de zon en prefereert daarom een standplaats in de volle zon. Mocht volle zon geen optie zijn, dan is een plek in halfzon (=halfschaduw) ook een prima keuze. Qua grondsoort is deze treur-bloesemboom niet veeleisend, zolang de bodem voldoende voedzaam én goed vochtdoorlatend is, zal hij goed kunnen groeien en uitbundig kunnen bloeien! Om zeker te zijn dat uw tuingrond goed vochtdoorlatend is, adviseren wij om bij de aanplant gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze aanplant grond maakt uw tuingrond lekker luchtig en zit bovendien boordevol voedingsstoffen. De Malus Red Jade is ook nog goed winterhard én goed bestand tegen droogte.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus Red Jade
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!