Malus John Downie

Sierappel John Downie

v.a.: € 137,50

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaal hoogte 250-300cm
€ 137,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Malus 'John Downie' is een geliefde sierappel, die vooral opvalt door zijn sierlijke witte bloesem en oranje-gele vruchten. Deze prachtige wilde appels verschijnen in het najaar, en behoren tot één van de beste soorten om wilde appeljam van te maken. Het is bovendien een onderhoudsvriendelijke boom die goed kan groeien in vrijwel alle grondsoorten.

Onze voordelen:

Malus John Downie kopen

De Malus ‘John Downie’ is een geliefde sierappel, die gezien wordt als één van de beste soorten om wilde appel jam van te maken. De roze bloemknoppen openen zich tussen april en mei, daarbij ontstaat een groot deken van schitterende witte bloesem. De bladeren hebben bij het uitlopen een frisgroene kleur, en verkleuren naar schitterende herfsttinten in het najaar. De kenmerkende geel-oranje sierappels verschijnen in de nazomer. Het is een sierappel met een stevige, opgaande groei. Na verloop van tijd zal de stam steeds dikker worden, en de kroon beter vertakken. Een volwassen Malus ‘John Downie’ bereikt een hoogte van ongeveer 5 meter.

Heeft u interesse in deze prachtige sierappel? U kunt de Malus 'John Downie' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen over deze topper? Neem geheel vrijblijvend contact op!


  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 4 - 5 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus John Downie verzorgen

Een fijn voordeel van deze Malus 'John Downie' is dat het een onderhoudsvriendelijke boom is. Hij vergt geen specifieke verzorging, maar heeft uiteraard wel voldoende water en voeding nodig om goed te kunnen groeien. Wij raden het u daarom aan om deze sierappel ieder voorjaar te bemesten. Gebruik hiervoor wat organische mest.

Malus John Downie snoeien

De Malus 'John Downie' is niet alleen makkelijk te verzorgen, hij hoeft ook nauwelijks gesnoeid te worden. Geef hem alleen (eventueel) een lichte snoeibeurt in de winter. Verwijder hierbij het liefst alleen dode, zieke of kruisende takken. Let er wel op dat u altijd gebruik maakt van schoon- en scherp snoeigereedschap! Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken.
Lees meer

Malus John Downie water geven

Vooral het gehele eerste groei-jaar is het belangrijk om uw sierappel regelmatig water te geven. Merkt u dat uw bodem bij de aanplant erg droog is? Voorzie uw John Downie dan direct al van een flinke slok water. Daarna kunt u de boom iedere week van een emmer water voorzien, tenzij er in die week al veel regenval is geweest. Geef hem bij zonnig en warm weer gerust 2x per week water. Is er sprake van zeer warme temperaturen? Geef uw sierappel dan 3x per week water.
Lees meer

Malus John Downie planten

Deze sierappel is makkelijk aan te planten. Hij groeit in vrijwel alle gronsoorten, zolang de bodem voedzaam en licht-vochtig is. Om uw tuingrond licht-vochtig te kunnen houden, is het belangrijk dat de bodem goed vocht door kan laten. Verbeter de voedzaamheid én vochtdoorlatendheid van uw bodem door gebruik te maken van speciale aanplant grond. Ook is de Malus 'John Downie', door zijn volwassen hoogte van ongeveer 5 meter, bovendien makkelijk te plaatsen. Hiermee is hij ook zeer geschikt voor kleinere tuinen. Wat betreft de standplaats kunt u het beste een plek uitkiezen in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus John Downie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!