Malus Red Sentinel (sierappel)

Rode Sierappel

v.a.: € 105,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 275-300cm
€ 105,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 300cm
€ 125,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Malus Red Sentinel heeft zijn naam te danken aan het dragen van rode sierappels. Door de lange draagtijd van zijn sierappels is hij een kleurrijke bloesemboom voor uw tuin. Deze sierappel blijft vrij klein (max. 6 meter) en is hij ook zeer geschikt voor de kleinere tuinen. Hij kan snoei goed verdragen en door de open structuur van de kroon is snoeien makkelijk te doen.De Malus red sentinel is een boom met een prachtige bloesem.

Onze voordelen:

Malus Red Sentinel kopen

De Malus Red Sentinel, of Rode Sierappel, wordt enorm geliefd door zijn prachtige rode siervruchten . Deze schitterende sierappeltjes zijn ongeveer 3 centimeter groot, en kunnen tot januari blijven hangen in uw boom. Dit geeft uw tuin, voor een zeer lange periode, een fantastisch plaatje om naar te kijken. Sierappels als deze Red Sentinel zijn ongekend mooie bloesembomen. De Bloesem is roze in de knop, en wit tijdens de bloei. Een leuk detail van de frisgroene bladeren zijn de lichtrode bladstelen, dit zorgt voor een unieke verschijning. De Malus Red Sentinel kan een maximale hoogte bereiken van 6 meter, dit maakt hem ook zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Wilt u ook kunnen genieten van deze fantastisch mooie Sierappel? U kunt de Malus makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heeft u vragen over deze prachtige bloesemboom, of wilt u een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

  • Bloeikleur: Wit (roze in knop)
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 6 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Red Sentinel verzorgen

De verzorging van de Red Sentinel is eenvoudig en vergt weinig tijd. Wij adviseren u hem één keer per jaar (in het voorjaar) te voorzien van wat organische mest. Door uw Red Sentinel te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en blijft zijn goede weerstand intact. Een voordeel van deze boom is dat hij zeer winterhard is, en dus goed tegen strenge vorst kan. Daarnaast is hij ook goed bestand tegen wind, pas alleen wel op met zeewind. Woont u dichtbij de kust? Zorg er dan voor dat u uw Rode Sierappel op een beschutte plek plaatst.

Malus Red Sentinel snoeien

Het grootste voordeel van de Rode Sierappel is dat hij weinig snoei nodig heeft. Deze prachtige bloesemboom heeft van nature al een mooi gevormde kroon. Wees daarom ook voorzichtig als u gaat snoeien, teveel wegsnoeien kan een negatief gevolg hebben voor zijn vorm. Als u hem alsnog gaat snoeien doe dit dan het liefst aan het eind van de winter/begin van de lente, en verwijder hierbij vooral dode of kruisende takken.
Lees meer

Malus Red Sentinel water geven

Geef uw Sierappel een goede start door hem direct na de aanplant al van een flinke slok water te voorzien. Daarna is het vooral belangrijk om uw Malus Red Sentinel bij droge perioden van water te voorzien, dit geldt in het bijzonder voor het eerste groei jaar. Bij droge perioden van langer dan een week kunt u 1 à 2x per week water geven. Geef uw Sierappel bij zeer hoge temperaturen maar liefst 3x per week water.
Lees meer

Malus Red Sentinel planten

De Rode Sierappel heeft weinig eisen betreft de standplaats en grondsoort, dit maakt hem zeer makkelijk te plaatsen. Hij groeit in vrijwel alle grondsoorten, zolang de bodem goed vocht door kan laten. Om zeker te weten dat uw tuingrond hieraan voldoet, adviseren wij gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze grondsoort zit boordevol voedingsstoffen die zorgen voor een goede start van uw Red Sentinel. Bovendien maakt aanplant grond uw huidige bodem lekker luchtig, wat goed is voor de vochtdoorlatendheid. Qua standplaats is deze Sierappel ook niet veeleisend, een plek in de volle zon of halfschaduw werkt het beste.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus Red Sentinel (sierappel)
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!