Malus Rudolph (rode sierappel)

Rode sierappel

v.a.: € 95,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 140-160cm
€ 95,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 140-160cm
€ 107,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 160-180cm
€ 145,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Malus Rudolph is in zijn jonge jaren het mooist. Hij pronkt met zijn opgaande kroon en kenmerkende oranjegeel sierappel. Malus Rudolph is een goede boom voor uw tuin door zijn kleine formaat en grote sierwaarde!

Onze voordelen:

Malus Rudolph kopen

De Malus Rudolph is een bijzonder populaire sierappel die bekend staat om zijn prachtige rode bladkleur & bloesem. In het voorjaar kunt u eerst genieten van de schitterende roze-rode bloesem, daarna volgen de prachtige rode bladeren. Bij de uitloop zijn de bladeren rood, in de zomer verkleuren ze naar een mooie donkergroene tint, en in het najaar worden ze geel. In de herfst vormen zich ook de ietwat langwerpige rood-gele vruchten. De Malus Rudolph verandert dus per seizoen, dit maakt deze boom bijzonder aantrekkelijk. Bovendien heeft deze Sierappel nog een groot voordeel, namelijk zijn hoogte. Een Malus Rudolph bereikt een hoogte van maximaal 6 meter, dit maakt hem ook geschikt voor wat kleinere tuinen.

Bent u ook zo gecharmeerd van deze Sierappel met ongekende sierwaarde? U kunt de Malus Rudolph makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen, of wilt u een goed advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

  • Bloeikleur: Roze-rood
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Rood bij uitloop, groen in de zomer, geel in het najaar
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 5 - 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Rudolph verzorgen

Qua verzorging heeft deze sierappel geen bijzondere vereisten. De Malus Rudolph is zeer winterhard en maar matig gevoelig voor schurft. Het enige wat deze boom wél echt nodig heeft is een voedzame, licht-vochtige bodem. Wij raden het u dan ook aan om uw bodem jaarlijks wat te bemesten met het bodemverbeterende middel Vivimus Universeel. Bemest het liefst in het voorjaar, dan kan uw Sierappel de extra voedingsstoffen goed gebruiken voor een krachtige, uitbundige bloei.

Malus Rudolph snoeien

Er is nog een reden waarom deze Sierappel zo geliefd is, hij hoeft namelijk nauwelijks te worden gesnoeid. Voor zijn groei is snoei niet nodig, maar voor het behoud van zijn mooie vorm kunt u hem wel licht snoeien in het voorjaar of de zomer. Knip bij deze lichte snoei alleen de lange scheuten.
Lees meer

Malus Rudolph water geven

Geef uw Sierappel een goede start door hem direct na de aanplant al van een flinke slok water te voorzien. Daarna is het vooral belangrijk om uw Malus Rudolph bij droge perioden van water te voorzien, dit geldt in het bijzonder voor het eerste groei jaar. Bij droge perioden van langer dan een week kunt u 1 à 2x per week water geven. Geef uw Sierappel bij zeer hoge temperaturen maar liefst 3x per week water.
Lees meer

Malus Rudolph planten

De Malus Rudolph is niet kieskeurig wat betreft de grondsoort. Zolang de bodem voedzaam én licht-vochtig is zal hij goed kunnen groeien. Hierbij is het dus wel belangrijk dat uw tuingrond goed vocht door kan laten. Om zeker te zijn van de beste start van uw Malus Rudolph adviseren wij dan ook gebruik te maken van onze speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Door uw tuingrond aan te mengen met aanplant grond verbetert u de vochtdoorlatendheid. Bovendien zit deze speciale grond vol met voedingsstoffen, zodat uw Sierappel goed kan groeien en bloeien. De ideale standplaats voor een Malus Rudolph is in de zon of halfzon (=halfschaduw).

Zorg er bij de aanplant voor dat het gat waar u hem in plaatst groot/diep genoeg is. Schoffel de grond los en giet alvast wat water in het gat. Plaats de kluit van uw Sierappel in de grond, en druk deze nog even goed aan. Vul het gat verder aan met de eerder genoemde aanplant grond. Om scheef-waaien te voorkomen adviseren wij ook om 2 boompalen naast uw Rudolph te plaatsen. Bind de palen vast met speciaal boomband.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus Rudolph (rode sierappel)
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoelang duurt het voordat de boom gaat bloeien na het planten?

De rode sierappel zal het jaar na het aanplanten gaan bloeien.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!