Carpinus betulus Fastigiata

Zuil Haagbeuk

v.a.: € 62,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 0.3m
Najaar 2022
€ 62,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 0.3m
Najaar 2022
€ 75,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 0.3m
Najaar 2022
€ 105,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 0.3m
Najaar 2022
€ 125,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Carpinus betulus Fastigiata (Zuil Haagbeuk) is een veel geplante blikvanger in tuinen en parken. In de eerste jaren is de kroon smal, later wordt hij eivorming. De boom is makkelijk in onderhoud en kan wel zo’n 15 meter hoog worden. Speciaal voor u hebben we hem scherp geprijsd in onze webshop!

Onze voordelen:

5 positieve eigenschappen van de Carpinus betulus Fastigiata

Karakteristieke zuilvormige Haagbeuk
Bladeren hebben een schitterende herfstgloed
Zeer compacte en dichtbegroeide kroon
Verdraagt alle grondsoorten
Kan 15 meter hoog worden

De Carpinus betulus Fastigiata (Zuil Haagbeuk) komt veel voor in de Nederlandse tuinen en staat bekend om zijn zuilvormige groei. Vooral in de jonge jaren groeit deze boom smal omhoog. Op oudere leeftijd wordt de boom breed en eivormig. Door de boom elk jaar te snoeien kunt u de smalle vorm in de eerste jaren behouden. Wanneer de boom onderaan vertakt is, is de Haagbeuk ook geschikt om te gebruiken als haag. De bladeren van de Carpinus betulus Fastigiata zijn gekreukt en frisgroen van kleur. In de herfst krijgt het blad een schitterende goudgele kleur. In april en mei groeien er geelgroene onopvallende katjes aan de Carpinus betulus Fastigiata. De boom is goed winterhard en verdraagt alle grondsoorten, behalve wanneer ze erg vochtig zijn. Hij kan een maximale hoogte bereiken van 15 meter. Verder is hij makkelijk in onderhoud en ziekte-resistent.

De Carpinus betulus Fastigiata kopen doet u eenvoudig online bij Bomenenzo.nl! Wij ontzorgen u van a tot z.

Tip: Heef u nog vragen over deze boom of wilt u meer informatie ontvangen over andere bomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies.
Lees meer

Carpinus betulus Fastigiata bemesten

De Carpinus betulus Fastigiata houdt u gezond en mooi door hem in het voorjaar te bemesten met Vivimus universeel, een bodemverbeterend middel dat u gemakkelijk door de grond mengt. De beste tijd hiervoor is het voorjaar, als het groeiseizoen aangebroken is.

Carpinus betulus Fastigiata snoeien

Wilt u de Carpinus betulus Fastigiata in een bepaalde vorm houden? Snoei hem dan 1 keer per jaar. De beste tijd om dit te doen is tussen november en maart, wanneer de boom in ruststand is. Tijdens deze snoei kunt u dode of kruisende takken gerust verwijderen. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap om te voorkomen dat u ziektes op de boom overbrengt.
Lees meer

Carpinus betulus Fastigiata water geven

In het eerste jaar na de aanplant dient u de Carpinus betulus Fastigiata regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes in het voorjaar of de zomer. Geef uw boom dan 1 keer per week water. Giet 1 emmer water rustig over de grond, zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Bij langdurige droogte en hitte mag u de boom gerust 2 tot 3 keer per week water geven. Hoe ouder de boom wordt, hoe dieper hij geworteld is en hoe minder water u hem hoeft te geven.
Lees meer

Carpinus betulus Fastigiata planten

De Carpinus betulus Fastigiata stelt geen specifieke eisen aan de bodem. Wel staat hij het liefst op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Graaf voor het planten een ruim aanplantgat. Een harde bodem dient u goed los te maken, zodat er geen water in blijft staan. Zit er een jute zak of een ijzeren korf om de kluit, dan mag deze niet verwijderd worden. Doet u dit wel, dan beschadigt u het wortelgestel en vervalt uw garantie. Meng de uitgegraven grond met een halve zak vruchtbare aanplantgrond en vul hier het gat mee aan. Druk het gat daarna goed aan en geef voldoende water. Eventueel kunt u ervoor kiezen om 2 boompalen naast de Carpinus betulus Fastigiata te plaatsen. Hiermee voorkomt u het scheef waaien of afscheuren van de wortels. Plaats de palen 30 tot 40 cm van de boom af. Verbind de palen met de boom met behulp van boomband en nagels.

Tip: Wilt u de Carpinus betulus Fastigiata door ons laten planten? Dan is de aanplantservice van Bomenenzo.nl zeker iets voor u!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carpinus betulus Fastigiata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!