Bodem bedekkers
vragen? 0344 22 81 00

bodembedekkers online kopen

Bodembedekkers groeien laag over de grond en vormen zo een bedje. Hierdoor heeft onkruid weinig tot geen kans. Verschillende soorten geven mooie, fijne bloemen. Zeer gemakkelijk en aan te raden zijn de Vinca minor en de Vinca minor Alba, de lekker geurende Lavendel Hidcote en de witte Lavendel Edelweiss. Gelijk een dichte beplanting? U kunt bij ons maar liefst 9 verschillende kant en klaarmatten kopen.

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Bodembedekkers kopen:

Bodembedekkers zijn de oplossing voor een onderhoudsarme tuin. Door het planten van bodembedekkers weert u het onkruid. Er is een ruime keuze aan wintergroene en bladverliezende soorten. De standplaats van de Bodembeddekers verschilt per soort. Zo zijn er Bodembedekkers die graag in de schaduw staan maar ook zijn er soorten die juist de voorkeur hebben voor een zonnige standplaats. Naast losse plantjes die geschikt zijn voor een bodembedekking verkopen wij ook Kant en Klaar matten. Wanneer u kiest voor een Kant&Klaar mat heeft u direcht een mooie groene tuin.  U kunt bij bomenenzo bodembedekkers online kopen en laten bezorgen of kom langs op onze kwekerij in de Betuwe. 

Eigenschappen Bodembedekkers:

  • Onderhoudsarm.
  • Jarenlang tuinplezier.
  • Onkruid verminderend.
  • Ruime keus uit bladverliezend en groenblijvend.
  • Vele soorten en kleuren.

Verzorging Bodembeddekers:

Bodembedekkers zijn makkelijk in onderhoud. Wanneer de Bodembedekker te groot word kunt u deze snoeien. Ook kunt u voor een nog betere groei wat meststof of compost toevoegen in het voorjaar. Heeft u een Bodembedekker met bloemen knip deze dan na de bloei uit de Bodembedekker.

Bodembedekkers snoeien:

Een bodembedekker heeft in principe geen snoei nodig. Wanneer de Bodembedekker te weid uitloopt kunt u deze uitlopers afknippen. Wanneer u de Bodembedekker te hoog vind worden kunt u deze met een snoeischaar of heggenschaar snoeien tot 10 a 15 centimeter boven de grond. Doe dit in het vroege voorjaar zo kan er weer mooi nieuw fris groen blad aan de Bodembedekker gaan groeien. Wanneer er na de snoei gaten in de Bodembedekker ontstaan vul deze dan op met nieuwe planten. Het opruimen van de afgeknipte takken van de Bodembedekker kunt u het best doen met een grashark. 

Plantadvies Bodembedekkers:

Er is voor iedere tuin en voor ieder plekje in uw tuin wel een plaatsje voor een geschikte bodembedekker. Voor schaduw, zon , half schaduw, onder bomen en langs vijvers. Bodembedekkers kunnen het hele jaar door geplant worden met uitzondering als het vriest.

Voor meer informatie over Bodembedekkers kunt u altijd contact met ons opnemen. In onze Bodembedekker webshop kunt u Bodembedekkers kopen.

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.